Ahojte, som v 14 tt. párkrát som si namerala vysoký tlak, teraz sa mi výrazne znížil posledné dni, veľmi mi skáče. Mali ste to niektorá na začiatku tehotenstva, v prvom alebo druhom trimestri a deti sú v poriadku? Ďakujem.
toto je otazka 50:50 niektore deti su ok ine nie drzim palceky a urcite riesit u dr
Ahoj, ja som mala od 2 trimestru vysoky tlak. 3x som bola v nemocnici ale iba aby mi nastavili liečbu. Nakoniec som brala dopegyt maximalnu davku ( 4*2 tablety denne ale aj tak tlaky 145/100 - 152/110) . Musela som rodit sekciou 3 týždne skôr. To už mi skočil tlak na 200/120. Malý je našťastie ok, ale mal nízku pôrodnú váhu (2390g) a boli sme dlhšie v nemocnici (10 dní). Jediné čo tak nás trápi je bruško a a koliky 😅 Mne vysoký tlak ostal ten spodný 115/89. Som 12 týždňov po pôrode a beriem 2*2 denne dopegyt keďže kojim. Samozrejme držím palce 😊 a nezúfaj bude dobre.
@lexie321 mne ten Dopegyt vyhodili hned po porode, som im tvrdila, ze robia chybu. Potom mi ho davali naapat, ked mi vyskocil znova cez 170. Tyzden po porode som doma mala 185/125 a nevladala som na nohach stat, ani dychat, bola som na 6 Dopegytoch denne. Mne to zmenili na Amlopin pocas kojenia. Z Dopegytu som ja inak mala slusne depresie 😕.
Ja som mala tlak vyssi cele 2 posledne tehotebstva, ale velmi vysoky od cca 36 tyzdna az. Brala som Dopegyt a nezaberal velmi, jedno dieta slo v 39 tyzdni von, dalsie v 38. Vyvolavali. Prirodzene. Deti su ok. Ja beriem aktualne Betaloc, kojim. Som skoro 2 roky po porode...
Viem porovnat, po prvom porode som mala vysoky tlak, ale iba po porode, dali mi Dopegyt a to bol des, revala som v 1 kuse. Pri druhom dietati som nebrala nic, tlak ok, vysmiata jak leco. A potom po tretom a stvrtom, tiez psychika v prdeli. Potvrdila mi to znama lekarnicka, ze moze sposobovat depresie a znizuje tvorbu mlieka. Preto mi radila zmenit lieky a teda mi dali potom Amlopin. Z toho mi puchli nohy. A ked sa mi rozbehla hypertyreoza, tak som presla na Betaloc, lebo som potrebovala znizit aj pulz.
Ale pokial Ti bude Dopegyt zaberat pocas tehotenstva, je to bezpecne uzivat. Len potom je to asi lepsie zmenit.
Tak všetky lieky idú aj do mlieka. Dopegyt je ale tak "slabý" že aj to že sa dostane do mlieka ma minimálne dôsledky. Tak mi to ale povedal môj internista. Ak niekomu povedal iný lekár inak nehadam sa 😊 čo sa depresií týka tie mňa obišli 😅
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som mala vysoký celé tehotenstvo. Po termíne som mala tlak 160/100, bola som hospitalizovaná, liečená na tlak, ale radšej vyvolali. Dcérka je úplne ok.