Ahojte žienky idem si po dáku babsku radu.
Som tehotná 13tt 3den a mam problém s tlakom. Tlak je vysoký bola som aj u internistu ten nasadil dopegyt jednu ráno a tlak meriat 3 krát denne
Gynekolog odporucil magnerot 3krat denne. Takto to užívam 2-3tyzdne a tlak je stále vysoký. Snažím sa chodiť na pravidelné prechádzky soliť čo najmenej. Pijem magnezium mineralku. Kontrolu u gynekologa mam vo štvrtok určite mu o tom poviem. K internistovi mam ísť až v polke decembra. Nechcem nechať nič na ľahkú vahu. Dnes tlak vyskocil na 160/101/99
Ľahla som si a po chvíľke už bol lepšie.
Ja osobne by som to isla riesit na pohotovost. Potrebujes nieco ine, kedze liecba nie je dostatocna...
Tie kontroly sú ďaleko, tlak treba raznejsie riešiť, najlepsie v nemocnici, kde je veľká gynekológia, klinika.
Tlak je vysoky, 1 Dopegyt je nic, ja by som zvysila na 3 denne a sla co najskor k lekarovi. Ja som mala az ku koncu vysoky a z predchadzajuceho tehotenstva mi ostal Dopegyt, boli sviatky, Vianoce, tak som si dala 3x denne a neskor dokonca 6x, isla po Novom roku na kontrolu a ked uz ani 6 Dopegytov nepomohlo, tak rovno som sla rodit. Ale toto je iny pripad, ked je to takto skoro. Sla by som na urgent asi.
@simonkato mne vravel gynekolog ze jak je tlak nad 140/90 opakovane, treba ist na pohotovost
@petronellla87 merala som tlak po pol hodine a už bol 130/80 muž mi hovorí ze sa tým veľmi znepokojujem a priveľmi sa sledujem a preto tlak tak skáče.
@simonkato mne to tiež muž vravel. Aj s liekmi 150/95 niekedy v klude menej. Skúšala som polohy a uistovala sa že je to ok. No nebolo. Ale ja som to mala až v 30tt. Hneď ma hospitalizovali a bola som pod dohľadom. Kontrolovali moc, no mne začali odchádzať obličky a maly začal chudnúť. Tak som hneď šla rodiť v 33. Radšej chod nie je to sranda.
@simonkato hlavne merajte tlak správnym spôsobom
https://www.tlakomeryomron.sk/ako-spravne-merat...
@simonkato no mne povedali, ze zabrat by mali do 3 dni. Lenze to je stary liek a dost malo zenam zabera ako ine, novsie lieky. Lenze tie novsie sa neodporucaju. Zvyknu k Dopegytu este pridavat tusim betablokatory s urcitou opatrnostou.
No mne po porode tlak este stupol a na 6 Dopegytoch mu muz tyzden po porode volal zachranku, mala som 185/135 a ledva som stala na nohach, mne to komplet vymenili, ale to bolo az po porode. Tak ak sa Ti da, skludni sa, 130/80 je uz celkom ok, ale sleduj si to. Ja som uz ale alergicka na tlakomer 🙃.
Ale k lekarovi treba ist aj skor, to mas daleko kontrolu.
@nevenka večer už bol tlak ukážkový 120 70.
Ci sa aj veľa nestresujem pred každým meraním mam strach aká hodnota tam bude. Musím ozaj nato prestať myslieť a nerobiť sama sebe a malickemu zle.
Mam hrozný strach o bábo.V minulosti som 3krat o bábätko prišla ale na chybe bola krv . Zistili to až po 3krate. Teraz si picham injekcie na riedenie krvy
Aj tie som uz 3krat menila . Prvý clexane alergia to isté fraxiparin teraz mam fragmin. V pondelok obeham oboch lekárov nech ma skontrolujú skôr.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@simonkato babsku radu nie ale pohotovosť?