Vysoký tlak v 13. týždni

simonkato
18. nov 2023

Ahojte žienky idem si po dáku babsku radu.
Som tehotná 13tt 3den a mam problém s tlakom. Tlak je vysoký bola som aj u internistu ten nasadil dopegyt jednu ráno a tlak meriat 3 krát denne
Gynekolog odporucil magnerot 3krat denne. Takto to užívam 2-3tyzdne a tlak je stále vysoký. Snažím sa chodiť na pravidelné prechádzky soliť čo najmenej. Pijem magnezium mineralku. Kontrolu u gynekologa mam vo štvrtok určite mu o tom poviem. K internistovi mam ísť až v polke decembra. Nechcem nechať nič na ľahkú vahu. Dnes tlak vyskocil na 160/101/99
Ľahla som si a po chvíľke už bol lepšie.

stellarstar
18. nov 2023

@simonkato babsku radu nie ale pohotovosť?

oriesocek
18. nov 2023

Ja osobne by som to isla riesit na pohotovost. Potrebujes nieco ine, kedze liecba nie je dostatocna...

julliska
18. nov 2023

@simonkato obidve tehotenstva som mala vysoký tlak. Keď tlak vyskočí nad 135/95 tak treba ísť na pohotovosť alebo k internistovi - tam si ešte nebola,takže kľudne na pohotovosť,určite ťa odtiaľ nikto neotoci..netreba to podceňovať

lusyc
18. nov 2023

Tie kontroly sú ďaleko, tlak treba raznejsie riešiť, najlepsie v nemocnici, kde je veľká gynekológia, klinika.

nevenka
18. nov 2023

Tlak je vysoky, 1 Dopegyt je nic, ja by som zvysila na 3 denne a sla co najskor k lekarovi. Ja som mala az ku koncu vysoky a z predchadzajuceho tehotenstva mi ostal Dopegyt, boli sviatky, Vianoce, tak som si dala 3x denne a neskor dokonca 6x, isla po Novom roku na kontrolu a ked uz ani 6 Dopegytov nepomohlo, tak rovno som sla rodit. Ale toto je iny pripad, ked je to takto skoro. Sla by som na urgent asi.

petronellla87
18. nov 2023

@simonkato mne vravel gynekolog ze jak je tlak nad 140/90 opakovane, treba ist na pohotovost

simonkato
autor
18. nov 2023

@petronellla87 merala som tlak po pol hodine a už bol 130/80 muž mi hovorí ze sa tým veľmi znepokojujem a priveľmi sa sledujem a preto tlak tak skáče.

3petka
18. nov 2023

@simonkato ak máš vysoký tlak nečakaj na svojho gynekológa. Pýtaj sa na rizikovú od neho nech ta pošle. Môže byt v ohrození dieťa ale aj ty. A bielkoviny v moci ti kontrolujú?

simonkato
autor
18. nov 2023

@nevenka internista vravel ze ak bude tlak stále vysoký mam si dávku zvýšiť ale tiež vravel ze trvá kým lieky začnú účinkovať aj 2 3 týždne

simonkato
autor
18. nov 2023

@3petka áno kontrolujú všetko je v poriadku čo sa moču týka.

3petka
18. nov 2023

@simonkato mne to tiež muž vravel. Aj s liekmi 150/95 niekedy v klude menej. Skúšala som polohy a uistovala sa že je to ok. No nebolo. Ale ja som to mala až v 30tt. Hneď ma hospitalizovali a bola som pod dohľadom. Kontrolovali moc, no mne začali odchádzať obličky a maly začal chudnúť. Tak som hneď šla rodiť v 33. Radšej chod nie je to sranda.

3petka
18. nov 2023

@simonkato a mne napr dopegyt vôbec nezabral, nemala som na neho žiadnu reakciu. Takze som papala iné tablety.

janinah
18. nov 2023

@simonkato hlavne merajte tlak správnym spôsobom
https://www.tlakomeryomron.sk/ako-spravne-merat...

nevenka
18. nov 2023

@simonkato no mne povedali, ze zabrat by mali do 3 dni. Lenze to je stary liek a dost malo zenam zabera ako ine, novsie lieky. Lenze tie novsie sa neodporucaju. Zvyknu k Dopegytu este pridavat tusim betablokatory s urcitou opatrnostou.
No mne po porode tlak este stupol a na 6 Dopegytoch mu muz tyzden po porode volal zachranku, mala som 185/135 a ledva som stala na nohach, mne to komplet vymenili, ale to bolo az po porode. Tak ak sa Ti da, skludni sa, 130/80 je uz celkom ok, ale sleduj si to. Ja som uz ale alergicka na tlakomer 🙃.
Ale k lekarovi treba ist aj skor, to mas daleko kontrolu.

nevenka
18. nov 2023

@3petka ake Ti dali?

simonkato
autor
18. nov 2023

@nevenka večer už bol tlak ukážkový 120 70.
Ci sa aj veľa nestresujem pred každým meraním mam strach aká hodnota tam bude. Musím ozaj nato prestať myslieť a nerobiť sama sebe a malickemu zle.
Mam hrozný strach o bábo.V minulosti som 3krat o bábätko prišla ale na chybe bola krv . Zistili to až po 3krate. Teraz si picham injekcie na riedenie krvy
Aj tie som uz 3krat menila . Prvý clexane alergia to isté fraxiparin teraz mam fragmin. V pondelok obeham oboch lekárov nech ma skontrolujú skôr.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre