Vysoký tlak pár týždňov do pôrodu

denuska28
21. mar 2021

Ahojte žienky. Už mám len pár týždňov do pôrodu a stále mam v hlave smrť pri pôrode. Mam 27 rokov, vysoký krvný tlak už pred tehotenstvom, beriem aj lieky každý deň a momentálne diagnostikovanu srdcovú arytmiu. Je tu mamička, ktorá si tiež niečím takým prešla? Mala by som sa na pôrod tešiť, ale ja sa ho veľmi bojím.

ivet1111
21. mar 2021

@denuska28 je normálne, že sa bojíš. Každá sme sa báli, aj ja. Ja som sa snažila nato nemyslieť a už vôbec nie zistivat ako to všetko prebieha. Vždy som si povedala veď mi povedia čo mám robiť,,,,a hovorila som si že keď to zvládli iné ženy, zvládnem aj ja.....a v pohode ☺️ Žijem, hlavne nestresuj

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
monicka976
21. mar 2021

@denuska28 ja som natom bola rovnako, tiez mam uz dlhodobo hypertenziu a arytmie, pri kardio kontrole dokonca zistili selest, stacilo len pravidelne sledovanie, lieky 2x denne ku koncu tehotenstva, osobne mi velmi pomahalo magnezium 3x denne a vsetko bolo v poriadku, porod 2,5 hodky a prirodzene, krasny chlapec 4640g a 56cm 🙂 ked to prislo ani som nemala cas rozmyslat a bat sa a ver ze tiez som sa bala ale urcite to zvladnes a naozaj plati ze ked ti podaju babatko zabudnes v sekunde na vsetko

bebotka
22. mar 2021

@denuska28 ahoj, aj ja som mala vysoký tlak ku koncu, ja beriem lieky pravidelne na tlak, celé tehotenstvo ok a až v 34tt tlak vysoký, po týždni ležania ma pustili domov. Znovu som nastúpila týžden pred termínom znovu s vysokým tlakom, pôrod v pohode za nejaké štyri hodinky a to malej pri každej kontrakcii schádzali ozvi tak mi nemohli pichnuť oxytocín takže sme išli svojim tempom. Vôbec som sa o seba nebála skôr aby to vydržala malá a tá je chvala Bohu v poriadku.

fiafia
22. mar 2021

Čo je vysoký tk?

denuska28
autor
22. mar 2021

@fiafia s tabletkami 130,140 a bez nich aj 180... Väčšinou tak na 100,110. Ú mňa je už 3 roky diagnostikovane, že mám vysoký tlak

denuska28
autor
22. mar 2021

@beata_k práveže sa snažia tomu vyhnúť. Ale ja vlastne ani neviem ci mam dobrého lekára. Ci je o mňa postarané ako by malo byť

julliska
22. mar 2021

@denuska28 tiez som mala... dopegyt 4x2 tbl popri tom magnezium kazde 4 hodiny...vyzdrzali sme tak do 37tt a potom porod vyvolali. vsetko dopadlo super, mam krasnu zdravu dcerku.. tiez som sa bala co ako, ale vzhladom na ten tlak som stale chodila na kontroly a pred porodom bola hospitalizovana a naozaj sa starali velmi.. si doma alebo si v nemocnici?

fiafia
22. mar 2021

Tak to je dosť. Ja sa tiež liečim na tlak ale viac tachykardiu čiže som mávala vysoké tepy. V tehu som mala časté kontroly, pred pôrodom každé dva týždne. Možno treba navýšiť dávku.

denuska28
autor
23. mar 2021

@julliska ako často si chodila na kontroly?

julliska
23. mar 2021

@denuska28 2x do mesiaca ku gyn a 2x do mesiaca k internistke..potom od 30tt som bola už niekoľko krát v nemocnici kvôli tlaku, a už v 36tr ma tam nechali pokiaľ mi nestupli bielkoviny v krvi a moci a už potom pôrod vyvolali

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre