Vysoký pulz v tehotenstve

sara1994
19. nov 2024

Zdravim , chcela by som sa informovať či je normálne mat vysoký pulz v tehotenstve .. Som v 3 trimestri .Skúšala som to riešiť aj z internistom, len ten mi povedal že žiadne lieky nebude do mna dávať vraj mám brat magnezko a železo . Železo aj beriem keďže som chudokrvna . Mna len zaujíma či to nebude vadiť pri prirodzenom pôrode keďže v klude mávam okolo tých 110-120 .

sara1994
autor
19. nov 2024

Ešte som zabudla dopísať že tlak mám úplne super , len ten pulz ma hnevá lebo vždy mi príde z toho zle

dzescebuly
19. nov 2024

@sara1994 aj ja som mala taký vysoký tep,ostal aj po pôrode,zistilo sa kritické množstvo železa tak povinne denne maltofer a za cca 4 mesiace sa to pekne upravilo. Tep a nedostatok železa takto spolu veľmi úzko súvisia

sara1994
autor
19. nov 2024

@dzescebuly a počas pôrodu s takým tepom je všetko Ok ? Som prvorodička tak sa informujem

janica_
19. nov 2024

@sara1994 ahoj, rodila som teraz v lete, cely mesiac som uzivala vasocardin na spomalenie pulzu, lebo som mala kludovy 120, pri prvom tehotenstve som to nemala. Lekara som poposila ci mi moze nieco dat, lebo som sa necitila dobre, ale mala som pocit ze ak by som ich nepytala tak by mi ich automaticky nedal, lebo je to normalne u tehotnych, ale nema to samozrejme kazda. Tabletky zabrali okamzite, ani sa mi nechcelo verit

sara1994
autor
19. nov 2024

@janica_ ďakujem za radu skúsim sa nato opýtať , aj keď už som dostala odpoved že je mu to proti srsti mi dávať v tomto štádiu lieky 🙈

janica_
19. nov 2024

@sara1994 skus, ak ti to ozaj robi problemy. Drzim palce

ivana3111
20. nov 2024

@sara1994 skús zelezo globifer forte spolu s celaskonom. Zelezo sa lepšie vstrebáva s vitamínom C.

sara1994
autor
20. nov 2024

@ivana3111 presne toto železo aj beriem , tak pôjdem kúpiť celaskon . Ďakujem za rady 🫶🏼

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre