Vysoký krvný tlak v 37. týždni

rebeka243
2. dec 2020

Čaute baby. Keď som chodila k svojmu gynekológovi vždy som mala ukážkový tlak. A teraz som začala chodiť na poradne do nemocnice, kde budem rodiť, tak mam tlak 140/90 aj 150/90 ale tep mám 70, 78. Bolo mi povedané, že keď o týždeň na poradni budem mat vysoký, tak ma hospitalizuju. A vyvolajú pôrod. Lebo, kožu nastať komplikácie plodu. Mala tu niektorá niečo podobné? A ako ste rodili?

metuzalem
2. dec 2020

Ano ja som mala podobny ako ty ale uz od 30.tyzdna cca, dr. predpisal Dopegyt trochu pomohol tlak drzal na asi 130/88 takze taky hranicny - nad 140/90 je uz vysoký. Rodila som 37+4 zacala mi pomaly odtekat plodovka. Setri sa a maj zbalenu tasku pre istotu. Ale ukonceny 37 je uz dieta zrelé nemusís sa bat.

cuttina
2. dec 2020

@rebeka243 ano, presne ja v 37. tyzdni. Hospitalizovali ma na tyzden, potom ma pustili domov na dva dni a znovu hospitalizovali. Vyvolali porod a rodila som o tyzden skor. Ja mam cely zivot nizky tlak, zvysil sa az v tom 37. len parkrat. Brali mi aj moc a mala som bielkoviny v moci, takze bolo podozrenie na preeklamsiu a radsej vyvolavali.

rebeka243
autor
3. dec 2020

@metuzalem ďakujem. 😊 Lebo bol tam taky "príjemný" doktor, že mi na rovinu povedal ze môžem zomrieť, aj dieťa, môžem potratit.... A doteraz bolo všetko ôk, aj záznam mam dobrý, aj moč, a malý ma už teraz 3200g,takže pekne rastie priberá

rebeka243
autor
3. dec 2020

@cuttina lebo keď mi vyskočí tlak na 150 tak neviem ci môžem rodiť normálne

cuttina
3. dec 2020

@rebeka243 Ono tu ide skor o ten spodny tlak, ktory nesmie prekrocit 90, aj to je uz hranicne. A ano, mozes zomriet aj ty aj dieta, moze sa ti zacat odlupovat placenta a rozne ine scenare. Moj lekar mi to dopodrobna vysvetlil a naozaj ma nechcel pustit ani na tie dva dni (ale kedze som mala dobry tlak, riskol to), ale vravel, ze tam ide doslovne o minuty, takze v nemocnici, ked sa cokolvek stane, hned vediet babo vybrat, ale aj pol hodina cesty z domu moze byt kriticka. Jedna znama mala toto iste minuly rok, neriesila to, ze to je urcite zo stresu a chcela to riesit bylinkami a podobne a skoro obidve zomreli. Skoncili na JIS. Takze urcite nepodcenovat. Pod dohladom lekarov budes maximalne v bezpeci a mozes rodit aj prirodzene. Mne vyvolavali a chceli, aby som isla prirodzene, len potom sme dostali horucky, takze museli dat cisarsky.

cuttina
3. dec 2020

@rebeka243 uvidis, co ti povedia lekari. Ono to nie je o tlaku ako takom, je to tehotensky problem. Hormony a vsetko dokopy. Takze sa neboj, ak netrpis normalne na vysoky tlak, je to len tehotenstvom. Mne sa to hned po porode uplne upravilo.

ckatka
3. dec 2020

@rebeka243 ja práve ležím v 36tt v nemocke s podozrením na preeklampsiu. Tiež mi namerali v ambulancii na kontrole vysoký tlak. Okolo 150/100 (a to beriem ráno večer Dopegyt). Tak hneď ma brali.
Merajú mi každú chvíľu, zbieram moc kvôli bielkovinam ale vyzerá to fajn zajtra asi idem domov.
Každopádne plánujeme sekciu lebo malý je priečne a plus tlak vek a tak ďalej...doktor povedal ze sa dohodneme zajtra ze kedy. Malý ma vyše tri kilá takže dobre.

cuttina
3. dec 2020

@ckatka drzim palce, nech je vsetko v poriadku. Ono ide presne aj o tie bielkoviny. Mne uz v nemocnici nikdy vysoky tlak nenamerali, ale stale som mala bielkovinu v moci, preto nechceli riskovat a v 39. tyzdni uz to bolo v pohode.

metuzalem
3. dec 2020

@rebeka243 ja som si tlak potom denne merala a doma som mala tak jemne pod tou hranicou, a u lekara to bolo aj 155/100 asi syndrom bieleho plášťa... Lekár nerobil hned paniku, moc bol OK bez bielkovín, ale pre istotu som chodila raz tyzdenne na rizikovu amb. na kontrolu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre