Vysoký krvný tlak v 17. týždni

27. apr 2021

Ahojte, som v 17.tt tehotenstva a dnes mi u dr. namerali tlak 150/113 , keď merali ešte raz tak som mala 165/105.
Poslali ma k internistovi. Mal niekto podobný problém ? Akú ste mali liečbu a celé tehotenstvo?
Ďakujem za odpoveď

ivangeline
27. apr 2021

Ja. Lieky na tlak. Nakoniec cisarsky.. A druhe tehotenstvo uz bolo dobre..

autor
27. apr 2021

@ivangeline a upravil sa tlak po liekoch?

katkami123
27. apr 2021

Oni ten tlak pozerajú hlavne kvôli iným chorobám. Jedna mamička taz spomínala, ze dostala hellp syndróm, tým nechcem strasit, ze ho budeš mat, iba dôvody, prečo dávajú pozor na tlak. Skús niečo, co ti ho zníži.

sally001
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivangeline
27. apr 2021

Neupravil,len nachvilu,preto sanitka a akutny cisarsky,lebi maly mal uz slabe ozvi a ja som bola mimo tiez. Avsak druhe tehotenstvo sa to neopakovalo. Myslim,ze tie lieky na riedebie krvi ci co to...pomohli,aby sa tlak nezvysoval.

renci777
27. apr 2021

ano, mala som tiez vysoky. Bola som u u internistu, u kardiologa. Brala som lieky na tlak, ktore sa mozu brat. Bola som par tyzdnov doma na PN a ked sa to stabilizovalo
vdaka liekom, chodila som dalej do prace az po nastup na MD. Kupila som si tlakomer a merala tlak kazdy den, mali sme dohodu s Dr., ze ked vystupi nad konkretne hodnoty okamzite domov. V 38 tt bol uz taky hranicny, tak ma moja gyn. poslala pre istotu na oddelenie, aby som bola pod kontrolou. O tyzden na to mi dali vyvolavacku, kedze uz bola slecna pripravena na svet a rodila som normalne.

e1i
27. apr 2021

na prevenciu preeklampsie sa dava aj anopyrin alebo aspirin protect

miirka123
3. máj 2021

mne v 14tt dali anopyrin ako prevenciu nakoľko mi podľa výsledkov z ultrazvuku vyšlo, že sa mi môže po 20tt takto výrazne zvýšiť tlak. Ale nevedela som že už aj v 17tt to môže prísť dúfam, že sa ti ten tlak ustáli a nebudeš mať problémy :/

mandyv
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mandyv
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zzzzza
10. nov 2024

Ako ste dopadli

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre