Ahojte zienky.Nikde na internete ani tu na Mk som nenasla odpoved na svoju otazku.Som uz pomaly v 39 tt a nedávno v 37 mi na prvej poradni v porodnici zistili vysoky krvný tlak. Potom som si aj polezala par dni v nemocnici lebo aj po liekoch stupol obcas 175/125. Beriem Dopegyt 3x denne a magnesko (dovtedy som nebrala vobec magnesko) tlak po liekoch obcas lieta. Preeklapsiu nepotrvdili.Vysledky boli hranicne a po lezani v nemocnici aj opuchy zmizli.Pustili ma nakoniec domov, ze keby nieco mam hned prist.Doma iba lezim a mam merat tlak. Vecer mi vybehne tlak na 154/100 včera aj v piatok (vo stvrtok ma pustili) zajtra pojdem urcite rano do poradne.Moja oyazka znie ako ste rodili? Teda ktoré mate s tym skusenosti. S lekarmi som zatial za prirodzeny ale vsetko zavisi od tlaku. Vzdy ked mi tak ten tlak vybehne je mi zle, toci sa mi hlava a je mi na zvracanie. Obavam sa, ze nakoniec to aj tak skonci tym cisarskym..Moc krat dakujem za kazdu odpoved. 🙂
ja som mala preeklapsie a rodila som sekciou, až taky vysoky tlak som nemala, moj bol 155/100, nemali ta puštat domov, ked ti bude zle chod rovno do porodnice.ako budeš rodit?? a nieje to jedno hlavne nech je vsetko dobree
Mne namerala v poradni 190/120 a uz aj som frcala do spitalu viac sa so mnou ani nebavila..rodila som sekciu v 36+3 a mala je ok.. neboj sa vsetko bude ok, ak sa budes zle citit hned chod do nemocky. Drzim palce
Ja som sa liecila na vysoky tlak uz pred tehotenstvom, a pred porodom my tiez zacal vyskakovat aj napriek liekom ktore som brala. 2 tyzdne pred terminom som lezala v porodnici aby ma mali pod kontrolou, a o normalnom porode ani rec nebola, automaticky mi naplanovali cisarsky na den terminu. Ja som bola len rada, vyhovovalo mi to tak 🙂
ja som mala aj preeklampsiu a rodila som na vlastnú žiadosť prirodzene...primar aj doktory neboli nadšený ale 2doktorky sa postavili za mňa že keď bude v čase pôrodu tlak ok tak môžem normálne....pôrod mi vyvolávali 39tt začiatok v pohode potom stúpol tlak a kvalitne..nevládala som malého vytlačiť 😒 pupočník bol príliš krátky....po pôrode mi primár povedal že ak tretie tak mu podpíšem že na vlastnú zodpovednosť.... 😒 u mňa to skončilo celkom dobre obaja sme zdraví ale len vďaka dr. ak ti povedia rodiť cisarskym radšej choď 😉
ja som mala vsetky porody pri vysokom tlaku-prirodzene 🙂
@leontttynka ja som isla na pohotovost so strasnym bolenim zaludka v 36tt a moj tlak bol 223/95. Sestricka sa zhrozila ze som mohla uz davno dostat mrtvicu a viacmenej hned som dostala prvu injekciu na dozretie pluc.na druhy den poobede som rodila cisarskym.
Ja dom rodila prirodzene ale mne tak v nemocke stabilizovali spoluleziaca sekciou. Mne tie práve problem prišli po pôrode strašne vysoký tlak a bielkovina v moci, brala som 4 mesiace lieky na tlak. Teraz som ok (aspoň dočasne mame to v rodine)
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
moja ak sa ti este pridruzi bielkovina v moci ,moze to byt preeklampsia... davaj si pozor... ak ti bude zle utekaj k lekarovi...ak bude musiet byt cisarsky tak bude...nerob si s toho hlavu. Len nech bude vsetko dobre to je hlavne! 😉