Vysoký krvný tlak a pôrod

leontttynka
15. feb 2015

Ahojte zienky.Nikde na internete ani tu na Mk som nenasla odpoved na svoju otazku.Som uz pomaly v 39 tt a nedávno v 37 mi na prvej poradni v porodnici zistili vysoky krvný tlak. Potom som si aj polezala par dni v nemocnici lebo aj po liekoch stupol obcas 175/125. Beriem Dopegyt 3x denne a magnesko (dovtedy som nebrala vobec magnesko) tlak po liekoch obcas lieta. Preeklapsiu nepotrvdili.Vysledky boli hranicne a po lezani v nemocnici aj opuchy zmizli.Pustili ma nakoniec domov, ze keby nieco mam hned prist.Doma iba lezim a mam merat tlak. Vecer mi vybehne tlak na 154/100 včera aj v piatok (vo stvrtok ma pustili) zajtra pojdem urcite rano do poradne.Moja oyazka znie ako ste rodili? Teda ktoré mate s tym skusenosti. S lekarmi som zatial za prirodzeny ale vsetko zavisi od tlaku. Vzdy ked mi tak ten tlak vybehne je mi zle, toci sa mi hlava a je mi na zvracanie. Obavam sa, ze nakoniec to aj tak skonci tym cisarskym..Moc krat dakujem za kazdu odpoved. 🙂

micha7
15. feb 2015

moja ak sa ti este pridruzi bielkovina v moci ,moze to byt preeklampsia... davaj si pozor... ak ti bude zle utekaj k lekarovi...ak bude musiet byt cisarsky tak bude...nerob si s toho hlavu. Len nech bude vsetko dobre to je hlavne! 😉

mykeila
15. feb 2015

ja som mala preeklapsie a rodila som sekciou, až taky vysoky tlak som nemala, moj bol 155/100, nemali ta puštat domov, ked ti bude zle chod rovno do porodnice.ako budeš rodit?? a nieje to jedno hlavne nech je vsetko dobree

domi1988
15. feb 2015

Mne namerala v poradni 190/120 a uz aj som frcala do spitalu viac sa so mnou ani nebavila..rodila som sekciu v 36+3 a mala je ok.. neboj sa vsetko bude ok, ak sa budes zle citit hned chod do nemocky. Drzim palce

pamaja1
15. feb 2015

Ja som sa liecila na vysoky tlak uz pred tehotenstvom, a pred porodom my tiez zacal vyskakovat aj napriek liekom ktore som brala. 2 tyzdne pred terminom som lezala v porodnici aby ma mali pod kontrolou, a o normalnom porode ani rec nebola, automaticky mi naplanovali cisarsky na den terminu. Ja som bola len rada, vyhovovalo mi to tak 🙂

mamjka
15. feb 2015

ja som mala aj preeklampsiu a rodila som na vlastnú žiadosť prirodzene...primar aj doktory neboli nadšený ale 2doktorky sa postavili za mňa že keď bude v čase pôrodu tlak ok tak môžem normálne....pôrod mi vyvolávali 39tt začiatok v pohode potom stúpol tlak a kvalitne..nevládala som malého vytlačiť 😒 pupočník bol príliš krátky....po pôrode mi primár povedal že ak tretie tak mu podpíšem že na vlastnú zodpovednosť.... 😒 u mňa to skončilo celkom dobre obaja sme zdraví ale len vďaka dr. ak ti povedia rodiť cisarskym radšej choď 😉

titkovamiriam
15. feb 2015

ja som mala vsetky porody pri vysokom tlaku-prirodzene 🙂

oladuna
15. feb 2015

@leontttynka ja som isla na pohotovost so strasnym bolenim zaludka v 36tt a moj tlak bol 223/95. Sestricka sa zhrozila ze som mohla uz davno dostat mrtvicu a viacmenej hned som dostala prvu injekciu na dozretie pluc.na druhy den poobede som rodila cisarskym.

xevulax
15. feb 2015

Ja dom rodila prirodzene ale mne tak v nemocke stabilizovali spoluleziaca sekciou. Mne tie práve problem prišli po pôrode strašne vysoký tlak a bielkovina v moci, brala som 4 mesiace lieky na tlak. Teraz som ok (aspoň dočasne mame to v rodine)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre