Ahojte, objavili sa u niekoho problémy so štítnou žľazou až v 3. trimestri? Mne sa od začiatku celkom pekne držali hodnoty, aj keď boli hraničné, no bola som iba sledovaná. Ako je to v prípade zhoršených hodnôt v 3. trimestri? Nasadili vám liečbu alebo až po pôrode? Nemalo to dopad na bábätko?
Na bábo by to vplyv nemalo mať - už má plne vyvinutú vlastnú štítnu žľazu, takže sa nemusíš tohto báť. Je na lekárovi, či ti dá liečbu, ale čakala by som, že hej, inak sa budeš cítiť zle. A skôr je možné, že po pôrode ti to zasa vysadia, lebo sa to upraví naspäť do normálu. V tehotenstve je skrátka vyššia spotreba…
ďakujem.. ja som mala pred tehotenstvom zastabilizovanú ŠŽ, bola som bez liekov.. potom sa mi to držalo len tak tak v rámci normy, ale doktorka povedala, že je to stále v norme a nebude mi preto dávať lieky.. lenže teraz vo 8. mesiaci akosi všetko na mňa doľahlo - veľká únava, stres v robote, odovzdávanie vecí novej kolegyni, koncoročný zhon, záťaž na organizmus, problémy so spánkom.. a mojej štítnej fakt veľa netreba, aby uskočila mimo normy 😕
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som mala opačne,prvý trimester vysoké hodnoty,vysadili lieky a nasadili tie,ktoré môžu aj tehotné,v druhom a treťom trimestri bez liečby,bábätko bolo v poriadku