Vysoké hodnoty ľudského choriového gonadotropínu bez akcie srdiečka

denka114
20. máj 2014

Ahojte, keďže už dobré tri týždne ma lekári preháňajú od Kajfáša k Judášovi mám riadne depresie a neviem čo mám robiť. Keďže som nemala pravidelný cyklus a s ovuláciou tiež problémy, nedokázala som spozorovať presný termín otehotnenia, tým pádom od začiatky vo mne lekári videli problémy. Najprv ma posielali na ultrazvuk už na začiatku 5.týždňa, aby vylúčili mimomaternicové tehotenstvo. Po týždni som mala prísť na kontrolu, no do týždňa ma hospitalizovali s dôvodu špinenia (slabunký hnedý výtok-trval dva dni). tam som podstúpila dva ultrazvuky, kde bolo vidieť iba gestačný vak. Prepustili ma s duphastonom a s kontrolou o týždeň- to bol začiatok šiesteho týždňa. O týždeň bolo vidieť už embryo stále bez akcie srdiečko (začiatok 7. týždňa) to isté sa zopakovalo opäť o týždeň- teraz v pondelok- začiatok 8. týždňa kde mi doktor zahlásil, že ak vo štvrtok nebude viditeľná akcia srdiečka budem musieť podstúpiť kyretáž, pretože plod nežije. Zdôrazňujem, že HCG po včerajšom odbere bolo 56 602 a sestrička okomentovala, že stúpa krásne od začiatku. Som už zúfalá :( a včerajšia reakcia doktora ma riadne zasiahla :( Teraz váham, či tam ísť vo štvrtok alebo až v pondelok, či zmeniť lekára alebo čo mám robiť ☹ aj keď to bolo nečakané veľmi sme sa s manželom tešili a tu zrazu kyret? 😢

ammellia
20. máj 2014

nie som lekar, ale nikto ta nemoze nutit do ziadneho lekarskeho zakroku. Takze keby ta aj hnali na kyretaz, tak proste odmietni a daj tomu este cas.

ivet1371
20. máj 2014

chod až v pondelok

tova
20. máj 2014

ked HCG stupa, a je vylucene mimomaternicove tak ziadna kyratez!!! radsej sa pored x 10 lekarmi ako zbytocne prist o dieta.

denka114
autor
20. máj 2014

dakujem za odpoved :(

tamarka9
20. máj 2014

@denka114 lekari niekedy vedia pekne zavarit ludskej psychike- ty kazopadne chod az v pondelok, nechcem zle privolavat ani ti skarede veci pisat, ale keby sa naozaj srdiecko nerozbehlo, tak to tebe fyzicky nema ako nejako extra ublizit (niektore baby mali aj dva tyzdne mrtve babatko v brusku a ani o tom nevedeli) a telo by same reagovalo, ze treba mi pomoct,ale ked hcg stupa a ty nemas ziadne bolesti, krvacanie a ani mimomaternicove tak cakaaaaaj co najdlhsie!! drzim silno paste aby dobre dopadlo 🙂

matozazzo
20. máj 2014

mna tiez doktor poslal na vycistenie, ale nesla som, stale som verila a cakala a na zaciatku 9.tyzdna som potratila doma... neprajem nikomu zazit. 2 tyzdne som dufala a verila, ze to bude ok, ale nebolo :(
Ak nechces, nechod k doktorovi a telo si s tym poradi samo. Ak tam nejaka sanca je, zazraky sa deju, ak nie, potratis sama.. najhorsie su falosne nadeje. U mna nebola akcia srdiecka a k tomu gestacny vak nepravidelneho tvaru :(

satanka1
20. máj 2014

@denka114 určite sa nedaj donútiť ísť na kyret...ak by bolo niečo zlé,také hcg by si nemala..počkaj...poprípade vyhľadaj iného lekára..snád natrafiš na citlivejšieho.
Kamoške 4 či 5-ti lekári diagnostikovali mimomaternicové tehu..ona sa nedala..bolesti nemala žiadne,silno veriaca,4-té bábo..čakala....to mimomaternicové tehu sa asi o mesiac narodí. 😉
ozvi sa ako v pondelok a kľud...všetko vyzerá byť fajn...aké bolo bábätko veľké? nehovoril ti?

denka114
autor
20. máj 2014

Nie nehovoril mi, praveže ja mám u nho velky problém sa vôbec niečo dozvedieť. Za každým počujem len tehotnosť tam je a teraz v pondelok ma prekvapil prvým jeho výkladom o čo vlastne ide: "predstavte si "kuru" ktorá sedi na vajciach, ale nevyliahnú sa všetky kurčatá, pretože nie všetky vajcia sú také ako majú byť. Tak nejak to je aj vo vašom prípade." ... No a ked som toto počula už som nevedela ani kde je sever... ☹

sono2
20. máj 2014

@denka114
Tak sila. Normálne by som onemela...kretén.

denka114
autor
20. máj 2014

tak nejak sa to stalo aj v mojom prípade

tova
20. máj 2014

@denka114 si mala povedat ze asi aj jeho matke sa to stalo a to jedno vajce ktore nebolo take ako ma byt bol on!

denka114
autor
20. máj 2014

🙂 🙂 škoda, že ma taká pohotova odpoved nenapadla ani odstupom casu 🙂 som sa zasmiala dobre teraz

janka.l
20. máj 2014

ja som mala presne také isté tehotenstvo, ktoré však skončilo kyretom. Bábo stále rástlo, ale bez akcie srdiečka. Gyňdoš ma preskenoval sonom, že všetkých strán, ale srdiečko nebilo. Túto správu som dostala ako "darček" k narodeninám. O 2 dni mi vybavil čistenie. Pred zákrokom sa lekár ešte raz presvedčil, či nebije srdiečko. Nebilo. Bolo to moje druhé tehu. Bola som strašne nešťastná, ale rýchlejšie to prešlo, nakoľko som už mala doma dcérku. Našťastie náhoda zariadila, že som o 3 mesiace otehotnela a dnes mám doma 15 - mesačného chlapčeka. 🙂

cuculik1
20. máj 2014

@denka114 nechcem ti pisat niv negativne, len realitu....existuje tzv mola aj tu na koniku si o nej mozes vela precitat....v tomto pripade iba bujneju bunky, ktore vylucuju hcg , ale ziadny plod sa nevyvija...klasickym priznakom prave byva velmi vysoke hcg...v takomto pripade musi nasledovat kyretaz, nakolko iste percento mol (.nie vsak vela ) sa moze zvrhnut na rakovinove bunky. Viem, znie to hrozivo, no to sa naozaj casto nesrava...pri mole sa vsak musi hcg kontrolovat aj po kyrete, ci naozaj doslo k uplnemu odstraneniu. Dufam, ze to nie je tvoj pripad, len som ti chcela napisat, ze bohuzial aj toto sa stava. Precitaj si o mole...ja by som vsak este pockala a dala si urobit kontrolne usg u ineho dr.

kiki68
20. máj 2014

Oni vidia to,ci je pomer.ci nepomer tej dutinky vs. plod a ci je akcia, ja som mala napr. zakrpately plod, proste sa nevyvijal dobre, samozrejme ani akcia srdiecka. Mola to nebola nastastie,ale moje telo si vobec nedalo povedat a HCG tiez rastlo,ale tam sa nieco zle spojilo a mimco rastlo zle. Najprv to bolo take,ze vsak ziadny stres,lenze potom tam uz nebola sanca. Moje telo absolutne nereagovalo na to,ze by sa toho malo samo zbavit,takze som skoncila na kyrete. Niekedy ina moznost nie je.

samantha223
20. máj 2014

@denka114 mojmu synovi zacalo srdce byt v 8. tt, na termin mal 4 kg

denka114
autor
23. máj 2014

ďakujem pekne za skúsenosti a rady..... ešte víkend a už sa dozviem ako sme na tom :( ... strašné obavy, to bude moj najhorší víkend.... ☹ aj tak stále dúfam, že sa nám to srdiečko rozpumpovalo ☹

denka114
autor
26. máj 2014

Ďakujem všetkým ešte raz za všetky povzbudenia, rady a informácie... No je koniec, zajtra diem na predoperačné a v stredu kyret ☹ ... tentokrát- prvykrát to žiaľ nevyšlo, vločka odumrela ☹

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre