Ahojte tehulky, prosím potrebujem ukludnit 😔🙏
U nás v rodine sa vyskytla nejaká viroza. V stredu som to dostala ja večer 5x som zvracala a raz hnačka. Vo štvrtok ma bolelo celé telo a teplota mi vybehla na 38.
Dnes som šla k obvodnej už mi bolo ok. Ta mi zistila,že mám vysoké CRP cez 81.
Keďže mi nemôže dať ATB posla ma pre istotu na Infekčné nech mi urobia vyšetrenia.
Brali mi krv tá je ok nezistili nič, ešte čakám na stery a mám doniesť ešte stolicu.
Som v 14.tyzdni a veľmi sa bojím ci to neublíži bábätku. 😔
Zazila to niektorá? Je to naše druhé bábo.
Vôbec neviem spat kôli tomu.
Prečo by ti nemohla dať ATB preboha? Veď je toľko druhov ATB kt. sa môžu aj v tehotenstve a oni ťa radšej nechajú so zápalom v tele. Horúčka a zápal sú pre dieťa oveľa nebezpečnejšie. Ja som bola na začiatku tehotenstva dva krát chorá, teplotu som mala max 37,5 nič katastrofálne a aj tak mi obvodná predpísala ATB, aby sme to poriadne preliecili, nech sa mi to stále nevracia. Bola som 13tt malý je v poriadku. Trvala by som na normálnej liečbe.
@rooberta tiež si to myslím, ale som z toho hotová už. A ešte pri takom vysokom CRP. Ako už sa cítim v poriadku ešte musím odniesť stolicu ale ako si od tej stredy nemôžem ísť na veľkú potrebu ako naschvál. 😔
@rooberta neviem ci mam kontaktovať aj gynekológa a poradiť sa s ním? Mam k nemu ísť 11.12. na prvé odbery nakoľko mi už vypíše aj tehu knižku
Zopakovať crp
@katarinahajnus zavolaj mu a povedz, že obvodná je vystrasena nasadiť ti liečbu, možno ti predpíše ATB on, alebo niečo poradí. Ale keď ťa už riešia na infekčnom asi sa nebude do toho montovať, tam ti inak tiež nikto nič nepredpisal?
@rooberta na infekcnom zatiaľ tiež nič. Iba odporučili diétu a čakám ešte za výsledkom steru z konečníka a ešte mam odniesť stolicu vzorku do labaku ale ako naschvál nemôžem ísť na veľkú potrebu
@katarinahajnus veď ale tam stačí výter z konečníka, netreba čakať na stolicu
@ina2405 tak ten ešte nemám vysledok
@katarinahajnus v druhom tehotenstve syn priniesol nieco z hernicky. Vsetci doma sme vracali a mali hnacku. V 32 som ochorela a normalne som mala atb. Neviem preco ty by si nemohla mat. Choroba je pre plod lepsia? Co to mas za lekara?
@katarinahajnus bola som zhruba v tvojom tt a mala som crp 100 a atb mi dala augmentin, ale ja už sama som cítila, ze bez nejakej serióznej liečby to nepojde- navyše aj sama lekárka mi povedala, že už toto je väčšie riziko pre dieťa nic mi nedať. Ak sa cítiš dobre išla by som znova na kontrolu crp - ale úprimne lekarka čo povie, ze nemôže predpísať atb v tehotenstve nebude nejaký erudovany odbornik, vždy sa predsa posudzuje prínos pre matku vs. riziko pre plod.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@katarinahajnus to ma mrzí, mne by napadla obyčajná salmonela, tá dieťa neohrozí pokiaľ viem. Nepojedla si niečo? Normálne z virózy crp nenastúpa. Skús to nejako vydržať v kľude, kým nebudeš vedieť viac. Je dobré, že ťa poslala na infekčné.