Dobry den,
na zaklade biochemickeho screeningu mi bola zistena temer 8-nasobne vyssia hodnota volneho beta-HCG ako pripusta median,z coho vyplynulo zvysene riziko genetickych (chromozomalnych) poruch dietatka.
Momentalne: vek 27, 18tt, bez predchadzajuceho UPT, AB, HAK, neg.rodinej genealogie...
Bola som poucena o rizikach, ale amniocentezu som odmietla, s potencialne negativnou prognozou sme zmiereni.
Chcela by som sa spytat, ci mate niekto s uvedenym skusenosti a ako Vase tehotenstvo nakoniec dopadlo?
Dakujem!
sendy a tu je ta tema 🙂 https://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThrea...
Mila minitrouble, dakujem za odpoved, predtym ako som sa prihlasila a zalozila novu temu som si pozrela vsetko, co som "vygooglila" (aj tu na modrom koniku) , ale zial nenasla som uplne to, co som hladala... Nam vyslo riziko velmi velke: 1:57 (1x), 1:21 pri opakovanych testoch. Amniocentezu som odmietla, s pripadnym negativnym zaverom sme zmiereni, ale bola by som velmi rada, ak by sa mi predsa len ozvali aj ostatne mamicky, ktore taketo nieco prezili a ich pribehy mali stastny koniec 😉. Psychicky by mi to urcite pomohlo 🙂 .
sendy10 ja ta urcite ukludnim,ja som mala tiez vysoke HCG na screeningu,po opakovanych testoch riziko DS 1:25,cize podobne ako ty a mame zdraveho synceka 😉 ,nebola som na amnio,lebo som si bola ista,ze vsetko dopadne dobre 😉 ja viem,ze budes az do poslednej chvile premyslat,ze co ak...ale tie testy su naozaj velmi nepresne a ty len proste nezapadas do priemernych tabuliek,tieto statisticko-pravdepodobnostne testy su akurat tak dobre na zneistenie tehuliek (trochu sa v takychto testoch vyznam,som matematicka),drzte sa 😉
Mila smary, dakujem za pozitivnu odpoved. Ked som sa snazila najst nieco na nete po tom, ako nam oznamili vysledky, tak som narazila na podobnu temu aj na tejto stranke a nasla som aj Tvoje prispevky a vysvetlenie, ako to vlastne s tymi statistikami je. Uz vtedy ma to ukludnilo, ale budem rada za kazdy osobnu skusenost mamiciek, lebo predsa len, je to trochu zaber na psychiku 😉
sendy10 - ja ked mi oznamil lekar vysledky som sa skoro zrutila - tiez hcg vysoke a afp v norme - potom nam lekar sam povedal ze to je bezne ze maju vela pacientiek takych a ze ani jednej sa este nenarodilo chore babatko - a prave paradox poznam osobne pripady ked testy boli dobre a babtko chore ☹
mozem ti len odporucit nasledovne vysetrenia - morfologicky sonograf, 3D a echokardiograf - totiz babatka s downom maju zvacsa vraj aj ine vrodene chyby a znaky.....na sone maju otvorene ustocka a vyplazeny jazycek, mavaju tusim mensiu nejaku cast tela, mierne zaostavaju vzrastom v brusku, maju poruchy srdiecka a ladvin(na to je dobry ten echokardiograf) - toto vsetko sme my absolvovali a mali sme dobre tie sona - tak pre tvoj klud len skus sa na to popytat lekara - niektore sme si platili (3D a morfo) a ine boli len na odporucanie lekara (echokardiograf na kramaroch)
viem ze mas teraz hrozne obdobie - a este ho budes mat aspon 3-4 tyzdne - aspon u mna to tak trvalo a v podstate az po 3D ktory som mala ako posledny som sa trosku ukludnila
no a ked sa zacal blizit termin porodu tak sa nervozita vratila a obcas som si aj znova poplakala a pocas celeho porodu som len na to myslela a ked sa malinka narodila prve co som sa pytala ze ci je zdrava - vsetkych lekarky setriciek manzela vsetkych - a bola zdrava aj krasna 🙂 a straasne ju lubim a som rada ze som ju neohrozila blbou amniocentezou a ze som sa rozhodla ako som sa rozhodla
drzim ti naozaj uprimne palce - bud silna aj ked to je tazke - vsetko bude dobre neboj sa - babatko je isto zdrave 😉
Mila minitrouble, dakujem velmi pekne za povdzbudenie. Mas pravdu, teraz je to tazsie, vcera sme definitivne odmietli amnio, ale verime, ze to nakoniec dopadne v poriadku. Na morfologicky usg ideme o cca mesiac, 3D sme mali tiez v plane si zajednat. Ten echokardiograf - to som nevedela, dakujem za radu 😉 , urcite sa na to spytam svojho lekara 🙂 .
Mile tehulky/mamicky, rada by som dokoncila nas pribeh s nasimi velmi, velmi zlymi vysledkami tripple testov (popravde na MK som taku zlu statistiku, ako bola ta nasa (aj opakovana) nenasla...). Dakujem za podporu a rady (aj do IP). Vsetko nakoniec vdaka Bohu dopadlo krasne - mame 5,5 mesacneho chlapceka🙂 - pri porode sme mali 3950g, 52 cm, co mi skoro nikto nechcel verit, dokonca sam porodnik tipoval, ze maly nebude mat ani 3,5 kg🙂), vzhladom na velkost bruska. Tymto by som chcela popriat vsetkym buducim mamickam, ktore prezivaju nahodou podobny pribeh, aby sa sustredili predovsetkym a len na svoje babatko (my sme preto odmietli aj amnio..) a vsetko dopadne na vybornu🙂.Osudu (dobremu ani zlemu) clovek neujde. 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ahoj sendy10 - myslim ze tu je podobna tema 😉 takze ti asi temu uzavru
my sme mali to iste co ty - riziko Downa 1:85 ...no pozri na nas album ako to dopadlo 😉
drzim palce - uz som tu pisala prispevok aj do temy amniocenteza aj do tej druhej ze tie testy su podla mna na h... aj my sme odmietli amnio a vela noci som si preplakala a preto som proti tymto testom co maju taku vysoku falosnu pozitivitu
prajem ti strasne moc optimizmu a silu a energiu lebo viem co prezivas - a drzim palce moc 🙂