Ahojte , zistili mi na začiatku tehotenstva pozitivitu na CMV. Keďže mám aviditu vysokú, vyzera to na reaktivácii v dôsledku medrolu na zníženie imunity , ktorý beriem. Zle sa necítim a medrol vysádzam. Lekári mi tvrdia, že mám protilátky a možnosť prenosu je len 1% aj tak plánujem podstúpiť amniocentezu. V prípade ak bude výsledok amn. negatívny , je to 100%? Alebo sa môže mýliť aj amniocentéza?
@lilithinhell667 ahoj , ďakujem za odpoved, to je pravda nieje liečba ale do 24 tt tuším vedia spraviť predčasný porod v prípade ak by bábätko malo nejaké deformity. Ty máš nízku imunity , že sa ti to takto aktivuje? Mne to spôsobili pravdepodobne lieky. Začnú mi pichat imunoglobuliny , vraj sú protivírusove. Snáď to zaberie.
Mne nikdy nezistovali preco sa mi reaktivuje, na moju ziadost mi robil robil imunolog testy ale imunitu mam v poriadku. Co ja chapem tak cmv sa vie kedykolvek reaktivovat ked trochu imunita polavi, t.z. pri akejkolvek chorobe, naposledy to u mna sposobila najskor corona.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som na tom podobne, vysoka avidita, potvrdena reaktivacia tesne pred tehotenstvom, teraz v 17. tyzdni tehotenstva opät….taktiez ako tebe, aj mne tvrdia ze je nizke riziko prenosu na dieta, co som citala aj zahranicne studie tak sa amnio pri reaktivacii ani neodporuca kedze riziko je nizke. Ci je to na 100% to ti neviem povedat, kazdopadne aj keby sa zistilo ze prenos na dieta bol, nie je ziadna liecba u nas.