Ahojte dievčence vyšiel mi pozitívny screening
Riziko downovho 1 v 200
Riziko NTD 1 v 9000
Riziko je vyššie očakávané Len podľa veku matky
Ako to mam brať stretla ste sa niektorá už s takým výsledkom...
@martinka13 už som objednana
Len dovtedy neviem ako to brať
Tu mudru vetu s vekom matky som mala aj ja na oboch vysledkoch,tiez som ju parkrat citala a nerozumela (lekar vysvetlil,ze vzhladom na to,ze mam vyssi vek,tak aj riziko je vyssie a dalej neriesil) a mam dve zdrave deti.pre pokoj duse som bola na utz v 20tom tt a viac som neriesila☺drzim palce,nech je vsetko ok
PS: tie dalsie hodnoty si nepamatam,tak tam sa nevyjadrim
@ludkka0407 áno idem aj ja na ultrazvuk som objednana tak verím že tam sa to všetko vylúči. Ďakujem krásne za odpoveď každá jedna pomôže odpoveď.
@dianka997
Tak ja som mala riziko down 1:11😕
Okrem zlých tripple testov, aj zle Trisomy testy, za ktoré som si fajne zaplatila 😶!!!
Amnio negatívna a pán doktor Grochal tiež všetko vyvrátil.
Moja bábika ma už 8 mesiacov a je úplne v poriadku.❤️
Sú to neskutočne nervy.
Držím palce, neboj, všetko bude v poriadku😉
@martina1309 aj trizomy test ti vyšiel pozitívny a mala je ok? Ako si to riešila? Vrátili ti peniaze?
@lala123 to by aj mna zaujimalo ako sa k tomu postavili... len
@martina1309 ďakujem krásne maličkej nech sa darí aj vám ❤️
Ja som mala na DS 1:30 ... ako 29 ročná, malý sa narodil zdravý
Kamoška mala 1:100 na downa,dala si trisomy a vyšiel jej negatívne...bábo je zdravé už má 6tyzdnov
@maminkasisa
Trisomy mi vyšiel pozitívny na Turnerov syndróm.
Mala som v sebe neskutočnú zlosť, hnev na cely svet a bolesť v srdci takú, akú dokáže mat len matka, ktorej povedia, že dieťatko je choré.
Celých 5 týždňov - až do výsledkov amniocentezy, som preplakala. Ale pomohlo mi to obdobie na to, aby som sa zmierila s tým, že dieťatko bude choré. Veľa som si načítala, pozrela veľa fór - hlavne zahraničných a čakala. My sme boli presvedčení, že výsledok amnia diagnózu potvrdí, len sme chceli vedieť, v akom rozsahu je to poškodenie. Za tých 5 týždňov premýšľania a hľadania sme sa spolu s manželom a ďalšími dvomi deťmi dohodli, že si bábätko necháme nech bude výsledok akýkoľvek.
Keď mi na genetike povedali, že dieťatko je absolútne zdravé, takmer som tam skolabovala. Nebola som ani po hodine schopná mužovi povedať, že všetko to bol len zlý sen a naše bábätko je zdravé.
V tej chvíli som chcela ísť vyfackať tých, ktorí mi robili analýzu krvi a ten slávny ospevovany a takmer na 100% presný Trisomy test. Tak veľmi som im chcela všetkým ublížiť, presne tak, ako bolo ublížené mne.
Ale potom som to neriešila. Bola som neskutočne vďačná za to, ako to všetko dopadlo a nechcela som si pokaziť už ani jeden jediný deň myšlienkou na niečo zle, čo aj tak nezvratim. Už som sa chcela len tešiť z každého dňa, mala som potrebu vynahradit tej mojej bublinka všetky tie preplakane noci, zle myšlienky a zúfalstvo.
Vykašľala som sa na nich. Robím im len takúto “reklamu” cez rôzne diskusne fóra ..
A dokonca aj tu na MK je skupina Trisomy, kde som svoju skúsenosť opísala do detailu, ale nejakým “nefopatrenim” mi príspevok zmazali.
Takze ak niekto napíše iné ako pozitívne hodnotenie, nehodí sa im to do tabuliek a vymažú ho.
Kašlať na nich, a kašlať aj na 450€. Najväčší poklad leží vedľa v postieľke a svojou dokonalosťou ma každý deň neskutočne dobíja ❤️❤️❤️
@dianka997 po mojich skúsenostiach by som tie výsledky ignorovala. Viem, že to nie je možné, človek sa proste bojí. Ale je to tak veľmi nepresné..... Vydržte na to sono. Všetko je isto v poriadku a Vy budete v rade tisicok maminiek, ktoré zbytocne vystrasili.
Moja skusenost... Jeden odber 15.5 riziko downa 1:80... Opakovany odber 24.5. Riziko downa 1:2900... Myslim ze uz nemusim ani pisat aku vypovednu hodnotu ma tento test (💩)...
Koncom juna idem na velke sono, tam sa ukaze ako sme na tom... Po tom, co tu citam, nemienim podporit financne ani trisomy test...
@ikonica presne tak výsledky ako som sa dočítala strašne mali niektorý a narodilo sa im zdravé dievčatko tiež idem koncom júna na sono a budem to mat konečne potvrdene a taktiež nebudem platiť trisomy test ani na odber plodovej vody. Verím že naše bábätká budú zdravúčke a to už len si potvrdíme aké sú spoľahlivé testy. Možno budeme mat bábätko aj v rovnakej dobe ❤️
Divcata, ja som si teda tohto roku zazila... v maji sme sa dozvedeli, ze po dvoch rokoch snazenia sa o babo sme otehotneli 😍 boli sme s manzelom nesmierne stastni. V 13. Tyzdni sme boli na prvotrimestrialny skrining v myslave u dr. Juhasa, kde nam zistil vysoke sijove prejasnenie hodnotu 6,3; vadu na srdiecku, zle crievko, nizko polozene usi, oci, zly tvar lebky, nosovu kosticku nenasiel... pravdepodobnost na downa 1:4, dr. Juhas to velmi zle podal, bohuzial taketo veci nevie odkomunikovat citlivo s empatiou k buducim rodicom ale len to tak vysype a posle vas rovno na potrat... vtedy som zacala citat vsetky tieto diskusie, ze sa moze mylit atd... v ten tyzden som isla do sace k primarovi dosedlovi na utz a ten nameral sijove prejasnenie 5,5 a nosovu kosticku nasiel, zobudila sa vo mne dalsia nadej na zdrave dieta, odobrali nam krv na trisomy test, ktory o 8 dni potvrdil downov syndrom, lenze ja som zase citala, ze aj to sa moze mylit... asi o tyzden na to, ked sa vratil pan primar z dovolenky, to bol jul a aj v martine dr grochala mal dovolenku... sme isli na amniocentezu, v saci zakrok, vykonaval primar, absolutne bezbolestne, niet sa coho obavat... amnio tiez potvrdila downa, cakalo nas rozhodnutie, ci si takto poskodene babo nechat... po mesiaci vysetreni som nastupila na potrat na gynekologiu v saci, porod/potrat sa vyvolal tabletkami pod jazyk kazde tri hodiny, tabletky som znasala trosku horsie, chyti vas triaska celeho tela, akoby z vas nieco trhali... po tretej tabletke o pol desiatej vecer praskla plodova voda, najvacsia bolest aku som kedy zazila, ale horsia bola ta v srdci... odniesli ma na salu porodit, bola noc a mna po vysetreni nechali lezat na rodiacom kresle, tam som prezivala bolestive kontrakcie asi kazdu minutu, o pol jednej osmeho augusta som porodila mrtve dievcatko, potom uz na izbe krvacate, vraciate... snazite sa zaspat...aj ked som toto vsetko prezila, stale som si ista, ze som urobila dobre, takto poskodene dieta priviest na svet by bolo trapenie nie len pre nas, rodinu ale hlavne pre to babo, dusicka si snad potom na tento svet cestu najde v zdravom telicku, nezabudnite, ze mame slobodnu volu od Boha a mozme si vybrat, hlavne je sa nevinit a nesudit, lebo to len my sa sudime, Boh nas nie ... po tyzdni krvacania som isla este na cistenie v celkovej anesteze, taktiez prebehlo bez komplikacii... teraz je 5 tyzdnov od toho a ja cakam prvy menzes, snad dorazi cim skor, jedna doktorka mi vravela, ze sa mozme snazit hned, dalsi doktor vravel 3 az 6 mesiacov... uvidime, vraj telo po porode by mohlo hned otehotniet, kedze je akoby nabudene... prajem Vam zo srdca vsetkym zdrave deticky a ak nieco taketo zazijete, zvazte vsetky moznosti, nie len teraz, ale aj o desat rokov, lebo taketo rozhodnutie je na cely zivot, obdivujem mamicky, ktore sa rozhodnu taketo dieta si nechat ale aj tie, ktore sa rozhodnu inak, vsetko je na nas a v nas ❤️ Ak sa nieco budete chciet opytat, kludne piste
@dianka997 ahoj,aj ja som mala pri synovi take podobne vysledky,v case tehotenstva som mala 31 rokov. Maly je uplne ok,ma dva roky;) drzim palce,dobre to dopadne;)
Ahoj baby vislo mi riziko na screening na dawnovho 1:90co si mislite?
@alojzova ja som mala 1:50 a mam zdrave dieta, ked som bola na amniocenteze, doktor mi povedal, ze mal pacientku 1:2 a amniocenteza nepotvrdila dawn.... asi by som zvazila vysetrenie u Grochala....
A kolko si mala vtedy rokov
@maminkasisa
@maminkasisa kolko si mala rokov
@alojzova mala som 35
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Tripple testy sú často falošne pozitívne. Ja by som šla na morfologicky utz k odborníkovi. Za mňa je top Mudr. Grochal. Držím palce