Výsledky tripple testov

domcavesel
3. máj 2024

Ahojte dievčatá, dnes mi pani sestrička oznámila výsledok z tripple testov - 1:20. Viac nepovedala, mám prísť v pondelok. Výsledky z prvého Soňa aj krvi doteraz všetky v poriadku. Čo si o Tom myslíte ? Je to veľá pravdepodobnosť rizika ? Mám 27 rokov a v rodine žiadny problém.

anjelicek26
3. máj 2024

Tak je to dosť. Áno v drvivej väčšine to dopadne dobre a "nič neznamena", ale v tomto prípade by som si zaplatila detailnejšie testy. Držím palce,nech ste ok.

denden77
3. máj 2024

suhlas s @anjelicek26
pre pokoj v dusi by som si zaplatila testy.. zazila som si to, v druhom tehotenstve som si automaticky davala robit Trisomy este pred vysledkom Tripple.. drzim palec 🍀

sisa_s
3. máj 2024

Sestricka ma zo zakona zakazane oznamovat akekolvek vysledky testov a vidis preco...teraz budes googlit, panikarit..ma ti to oznamit lekar, vysvetlit, co to znamena, navrhnut dalsi postup

anavixy
3. máj 2024

Mas moznost ist na morfologicke sono (take to specialne ako robi napriklad mudr Grochal, nie obycajne 3D) a/alebo zaplatit si testy. Verim, ze lekar ta pouci, tieto testy su velmi nespolahlive, urcite nezufaj. 🍀

annm81
3. máj 2024

@domcavesel kažzdé 20. dieťa s takýmito výsledkami má danú diagnózu. Či je to veľa musíš posúdiť ty. Pre mňa osobne extrémne veľa, takže by som bezodkladne šla na spoľahlivejšie testy.
Tiež ty musíš vedieť, čo pre teba znamená mať dieťa s takuto diagnózou. Budeš zvažovať interrupciu, chceš sa pripraviť, alebo sa nemeni nič? Na základe toho zvážiš či a ktoré testy podstúpiť.

kiki68
3. máj 2024

Staci nifty/ trisomy complete a mas jasno. Tie tripple mozu vyjst rozne. Urcite odporucia ist na genetiku odtial na amnio.

brezza
3. máj 2024

Mala som 1:5 na downov syndrom a syn je zdravy. Zaplatila som si trisomy testy, tie vysli negativne.

biakar
3. máj 2024

Pred dvomi rokmi som si týmto prešla..Riziko NTD 1:15 , mala som zvýšené AFP. Boli sme s manželom na genetike a potom na morfologickom sone u dr.Grochala. Na genetike mi tvrdili ze pravdepodobne zvýšené hodnoty AFP som mala pre prechladnutie v čase odberu krvi. A že dieťa bude v poriadku. No na sone sa potvrdil rázštep chrbtice a deformácia hlavičky ( tkz. citrónová hlavička.) dieťa by bolo postihnuté po fyzickej stránke aj po mentálnej. Dr.Grochal povedal ,že dievčatko by možno nevydržalo ani do pôrodu, kvôli tlaku na otvorené miesto v chrbtici. Rozhodli sme sa pre prerušenie tehotenstva. Hneď na druhý deň som bola hospitalizovaná a začali mi vyvolávať pôrod. Porodila som po štyroch dňoch. Pri riziku NTD sa odporúča morfologicke sono a pri syndrómoch amnio. Aspoň mne to tak povedali na genetike. Držím ti palce, aby u vás všetko dobre dopadlo 🙏

domcavesel
autor
5. máj 2024

Zajtra idem k lekárovi, hrozne sa bojím. I keď všade som čítala že sa to môže mýliť. Mám len 27 rokov tak vôbec tomu nerozumiem. Dokonca aj v tehotenskej knižke mám poznačenú hodnotu NT, že OK. Tak len dúfam že aj v mojom prípade ide o falošný test.

sussus
2. sep 2024

@domcavesel mozem sa spytat ako ste dopadli? Mne vysiel 1v 19 :( v stredu idem na velke sono… velmi sa bojim :(

domcavesel
autor
3. sep 2024

@sussus akurát som na konci 34tt, bola som u dr. Grochala v druhom aj treťom trimestri, unho bolo všetko v poriadku, a akúkoľvek anomáliu vylúčil, dôverujem mu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre