Výsledky Triple testov - zlé hodnoty na rázštep

30. mar 2023

Ahojte, mám pomaly 35 rokov, čakám druhé dieťatko, z výsledkov Triple testov mi vyšlo zvýšené riziko na rázštep. Presné údaje neviem, dr mi volal pred chvíľou s tým že či chcem ísť do BB na ultrazvuk, prípadne amnio. V 12tt som absolvovala morfo v MT u pána Grochala kde mi povedal že je všetko v absolútnom poriadku.... Môj dr však nebudem výsledky z tohto morfo, nevšimol si v knižke papier od neho.
Povedal že ak tam bolo všetko ok dosť možné že v BB len urobia kontrolné morfo sono a amnio ani nebude treba. Ale neviem, mám z toho zmiešané pocity. Máte s tým skúsenosť!

gvenduska
30. mar 2023

Mna takto doplasil tiež môj doktor pre vysoký vek že sa mu niečo nezdá stresovala som a išla som ku grochalovi a bolo všetko Ok
Ja by som išla pre pokoj v srdci
Treba oželieť peniaze zdravie dieťaťa je prvorade

modraslamka
30. mar 2023

moja svagrina (26), teraz porodila, tiez vysli testy zle, nesla ani ku Grochalovi, jej doktorka ma paradny ultrazvuk, uistila ju ze je vsetko ok a tak aj bolo.
No ale ty si skoc. Na amnio by som sa ja osobne bala ist.

autor
30. mar 2023

@gvenduska ako jasné že idem neriesim peniaze len teda skôr či sa mám báť že či sú tie výsledky relevantné alebo proste to treba brať s nadhľadom. Nakoniec do BB idem 18. 4. A do MT 20.4. ..

autor
30. mar 2023

@modraslamka ja som objednaná ku Grochalovi aj tak na 20tt a to 20.4. a do BB mi dali termín 18.4. na sono. Že keby bola tá hodnota nad 3 tak posielaju na genetické testy ja som mala 2,6

xsuzannex
30. mar 2023

Triple testy su len statistika a kedze mas 35 rokov,tak tento udaj ti vysledky dost skreslil.. rastep by na dobrom sone bol viditelny. Sla by som este raz ku grochalovi a ak povie ze je to ok tak by som na amnio nesla

maryetta
30. mar 2023

Tie triple testy to je len suhra cisel a ak v niecom si mimo krivku uz vychadzaju “blbosti”.
Ja som to mala pri prvom. A tam kvoli ms. Bola nepravidelna a zle urceny termin. Aj samotny odber krvi ak by ti to brali par dni skor uz by boli vysledky ine.
Jasne s vekom mozu prist aj rizika ale…
Ja som mala vtedy 24. Teraz pred rokom rodila kmotra ktora mala 39. A tiez kvoli veku zle hodnoty.

katka1989ba
30. mar 2023

Mne pri prvom synovi vyšli rázštepy 1:16 a narodil sa mi zdravý chlapček 🙂. Tieto testy vraj nie sú veľmi spoľahlivé. Na sone by určite videli, ak by bolo dačo zlé. Z amnio to nevedia povedať.

autor
30. mar 2023

@xsuzannex veď ani poriadne neviem kde na to do BB objednal, ale keď som teraz prišla domov rozhodla som sa zavolat do MT či mi nevedia dať nejaký skorší termín a pozrieť to.
@katka1989ba tiež sa spolieham na to že keby na tom prvom morfe niečo bolo že by si to všimol. Práveže chválil že je krásne vyvynute a vtedy posunul aj termin o 4 dni, čo si tiež môj dr nevšimol

martinka13
30. mar 2023

Držala by som sa výsledkov vyšetrenia u MUDr. Grochala. Testy sú len informačné a väčšinou falošné.

xsuzannex
30. mar 2023

Ja som z bb a popravde ani neviem kde tu robia morfo sono co je aspon ma takej urovni ako v mt

autor
30. mar 2023

@xsuzannex že niekde na poliklinike 2. poschodie ale neviem presný názov zistím v pondelok keď si pôjdem po výsledky a teda po papiere.
Skúšala som sa objednať do MT že či nemajú niečo skôr tak že nie🙄neviem či je ešte niečo iné dobre kde by som sa mohla objednať

autor
30. mar 2023

@martinka13 aj keď bolo vyšetrenie robené len na začiatku 13tt?

xsuzannex
30. mar 2023

To je asi ambulancia rizikovej gravidity, co ja viem.. skus este tu https://gynscreen.sk/prenatalne-vysetrenie tiez som tam bola

darkswan
30. mar 2023

Tieto testy su ako sportka, tiez nam pri dcere vysli zle s bolo to ok

heln
30. mar 2023

ahoj, triple testy len vyhodnocuju statisticku pravdepodobnost.
ak sa jedna o razstep chrbtite, ten by Grochal urcite v tom 12.tt videl. dalsi termin u neho v 20.tt je uplne idealny.
morfologicke sono robia v roosveltke a pocula som, ze aj v Centre reprodukcnej mediciny na rudlovskej, takze asi tam. Urcite odporucam Grochala, je to velky odbornik.
Ja som bola z tripple testov uplne na nervy, vysla mi vacsia pravdepodobnost na downa, proste hormony, revala som neskutocne. Grochal ma ukludnil, dietatko mam zdrave.

martinka13
30. mar 2023

V 13.tt by takýto defekt určite videl.

autor
30. mar 2023

@heln ďakujem, trochu si ma povzbudila že by to v 12tt videl. Bola som tak vyše 2 hodin, sono robil na 3x aby videl všetko ako potrebuje (mám v predu placentu posielal má prechádzať) , preto si tiež myslím že by to videl ale červíka do hlavy mi dnes dali,🙄
@martinka13 ešte sa mi zdá že mi ukazoval celú chrbticu a mari sa mi že aj pery a tak. Joj kiežby som si to lepšie pamätala,🙄

martinka13
31. mar 2023

Všetko je určite v poriadnu

henrietka12
12. apr 2023

@martinka13 ahoj ja som mala min rok v októbri zvýšené riziko na rastep ale u nás sa aj potvrdil bohužiaľ 😪 ale mala som vyššie hodnoty ako ty 1:2 ... A len jedno ľutujem že som nešla na kvalitný ultrazvuk už v tom 12tt robil mi ho len môj dr a on si to podľa mňa nevšimol ... Tebe keď pán doktor v 12 tt povedal že je všetko v poriadku tak sa podľa mňa nemas čoho báť 🙂 a mne potom na genetike povedali že nám by to neukázalo ani amio ... Že najlepšie to vidno na morfo ultrazvuku ... Keby sa si chcela niečo opýtať kľudne napíš správu ... Držím palce aby všetko dobre dopadlo

autor
13. apr 2023

@henrietka12 veď to že ja sa spolieham resp po tom morfologickom ultrazvuku som sa spoliehala na to že je všetko v poriadku, preto ma výsledky šokli. V papieroch je že riziko NTD 1:55 .... Odratavam dni do 18.4. Keď pôjdem na sono do BB....
A ako to u vás teda dopadlo ?

henrietka12
13. apr 2023

Ja som mala urobený aj Nifty test v 11tt a ten vyšiel v poriadku takže som bola úplne kľudná a ani v najhoršom sne ma to nenapadlo žeby sa mohlo niečo pokaziť ...bola som v tom že keď zaplatím 500€ za test a ten vysliel v poriadku že môžem byť kľudná do konca tehu ...ale bohužiaľ to tak nebolo ... Bola som na upt😪

zuzka0902
13. apr 2023

Ahoj, ja som toto zažívala pri druhom pôrode, tiež mi vyšli zlé výsledky na rázštep, tie stresy, chodenie po genetike, na morfologickom mi to nakoniec vyvrátili, máme krásnu,zdravú dcérku...to som mala niečo pred 29 narodeninami....teraz o mesiac budem mať 33rokov a čakáme 3 bábo, včera som bola na krv, tak opäť tŕpnem, kedy budú výsledky a či mi nebudú náhodou volať,že mi vyšli zlé. 😏

autor
13. apr 2023

@henrietka12 to má veľmi mrzí 🥹
Ale teda má prekvapilo že to neodhalili ani tie drahé testy...mám kamošku ktorá bola na umelom a ona si dala robiť trisomy testy a nahovarala aj mňa. Po výsledkoch z Triple testov má potom mrzelo že som si to nedala spraviť 🙄, ale ja som sa spolahla na utz u pána Grochala .. želám ti dobuducna nech už nemusíš takéto prežívať 🙏🙏
@zuzka0902 ja som s tým po tom morfologickom utz fakt nerátala ,že bude niečo zle. A som rada že som naň išla v tom 12tt asi by som to zvládla veľmi ťažko keby teraz mám čakať skoro 3tyzdne aby som si overila výsledky na ďalšom morfo ultrazvuku
Držím palce nech ti to aj teraz dobre dopadne

henrietka12
13. apr 2023

Ja by som si už tie testy nikdy nedala zbytočne vyhodené peniaze ... Geneticka mi povedala že tie testy nie si nato vstavané aby odhalili rastep ...a rastep nieje genetická choroba ... Ale mohli mi povedať že aj keď si tie testy dám urobiť je tam možnosť že sa môže stať to alebo tamto ... Ja som si myslia že už môžem byť kľudná do konca tehu ... Nabudúce určite pôjdem radšej v tom 12tt na poriadne kvalitný ultrazvuk ...lebo toto neprajem nikomu ...porodis si dieťa a prídeš bez neho domov 😔 určite je to ťažké aj v tom 12tt keď prídeš o bábo ale nemusíš ho aspoň porodiť ...

autor
13. apr 2023

@henrietka12 musí to byť hrozné, nechcem si to ani len predstaviť.... Ja som prišla o bábo minulý rok v lete a dosť ma to zobralo hoci to bol len 10tt, toto neviem ako by som dala.
Každá jedna mamička čo toto prežije na moju veľkú úctu

henrietka12
13. apr 2023

Veľmi ti budem držať palce aby to nebol tvoj prípad ...ale máš istotu toho prvého ultrazvuku u veľmi dobrého odborníka takže podľa mňa môžeš byť kľudná ... A daj potom vedieť ❤️

autor
14. apr 2023

@henrietka12 ďakujem ♥️
Utorok podám info

autor
18. apr 2023

@henrietka12
@zuzka0902
@martinka13
@heln
Ahojte dnes som absolvovala morfologicke sono a malé je v poriadku , rázštep sa nepotvrdil ani nevidí dôvod na odber plodovej vody
Podľa všetkého výsledky boli skreslene aj kvôli krvácaniu ktoré som v tej dobe mala už cez 3 týždne

henrietka12
18. apr 2023

Veľmi sa teším s tebou , som rada že je to tak keď na prvom ultrazvuku v 12tt nevidia rastep tak ani neskôr sa tam neobjaví už ...a tie výsledky sú skresnele ...

martinka13
18. apr 2023

Teším sa s Tebou. Prajem pokojne tehotenstvo a krásne zdravé dietatko.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre