Ahojte, chcela by som počuť skúsenosti s výsledkami testov na genetické vady v tehotenstve. Konkrétne skúsenosti tých čo im vysiel kombinovaný skrining negatívne a následne triple test pozitívne ( kde často býva falošna pozitivita), či sa následne trisomy alebo amnio potvrdila nejaká porucha, väčšinou poznám len pripady, že sa to nepotvrdilo. Pýtala sa som aj MUDr Cunderlika na výpovednú hodnotu týchto testov a povedal že kombinovaný ma presnosť 95% a triple len 60%, ale žiaľ je stále povinný. Ale chcem počuť skutočne prípady. Mna zatiaľ triple len čakajú a kombinovaný dopadol negatívne. Ďakujem
tripple 1:20 (no mám vyšší vek a v čase odberu som nebola úplne zdravá), Trisomy negatívne, dieťa zdravé
Morfo v prvom trimestri hraničné hlavne kvôli veku aj, keď malo bábätko nosovú kostičku, bolo podozrenie na dawnou syndróm. Následne Triple testy pozitívne na Dawnou syndróm 1:38 a z tej istej krvi mi zároveň prišli výsledky z NIFTY PRO negatívne. Odber plodovej vody negatívny, aj následne morfo USG u dr. Grochala negatívne. Máme doma zdravé bábätko.
ahoj my sme mali vysoke hodnoty nakoniec po testoch sa nic nepotvrdilo babo zdavucke
@pl2y kombinovany vysiel pozitivny na DS 1:90, nasledne som bola na morfo utz-vsetko bolo ok. nasledne vysiel tripple negativne 1:340 (cca). neriesila som to dalej, spoliehala som sa na utz a aj tak by to nic nezmenilo na nasom rozhodnuti. na zaciatku tehu som mala 2 cykly aj menzes (ale slaby) a v case odberu kombinovaneho testu som bola po chorobe. mame doma zdrave babatko
V 12tt všetko ok, potom Tripple 1:30 na DS (29 rokov, normálna váha), trisomy a Dr. Grochal podozrenie vylúčili. Osobne ma do tripple testu už nikdy nikto nenavlečie. Rovno trisomy a morfo sono.
Akykolvek vyssi test je nadradeny tripple. Ten je cista statistika bez organoveho screeningu na soft markery
@pl2y tripple je povinny? to mas odkial? moj gynekolog ho uz par rokov nerobi, pretoze zeny zbytocne stresuje a ma nulovu vypovednu hodnotu, kedze to je len statisticky udaj. kamoska je aktualne tehotna, ma ineho gynekologa ako ja a tiez jej tripple nerobil s rovnakym dovodom. trisomy a nifty su testy, kde sa vyhodnocuje priamo tvoj geneticky material (krv), tripple je statisticky test. myslim, ze nic viac k tomu nie je nutne pisat.
@matkahelka no ako som písala, že môj gynekológ aj MUDr Cunderlik mne vraveli, že sa stále robia ako tie “povinne” vyšetrenia v tehotenstve..mna na odber krvi už aj lekár objednal..ale jasne, že každá žena ma právo odmietnuť alebo poznám take, že na krv boli ale nechceli vedieť výsledky..ja som takto pri prvej dcérke odmietla ísť na amnio, lebo keďže som mala už nad 35 tak mi gynekológ rovno vypísal výmenný lístok, aj teraz už ho mám ale neplánujem ísť, nakoľko naše rozhodnutie by sa nezmenilo..ale ja nepoznam pripad, že by niekomu triple nerobili, takze ste prvé čo pocujem..ja som si radšej zaplatila prvotrimestralny kombinovaný skrining, ktorý bežne poistovna nepreplácala ako sa spoliehať len na výsledky triple
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
tripple 1:50 na DS, trisomy a amnio nasledne pozitivne 🤷♀️