Ahoj. Som v 14tt tehotenstva. Po nejakých prvých vyšetreniachi vyšli zle gen. vysledky, pravdepodobnosť na Downov syndróm.
Veľmi sa bojím. Mám 29r a čakáme 3 bábo.
Moje dve dievčatá sú zdravé ale teraz sa veľmi bojím 🥺.
V pondelok idem na konzultáciu k doktorovi a pošle na na genetiku.
Má niekto skúsenosti?
To ti asi robili AFP, nie? Amniocentezou alebo vyšetrením DNA z krvi (to je však drahšie) ti vedia na 100% zistiť, či je genetika v poriadku (teda vylúčia najčastejšie trizomie, aj Downov sy). AFP je len pomer, pravdepodobnosť, že niečo nie je v poriadku, neznamená automaticky, že je babo choré.
Nic neuvadzas. Z akych vysetreni a aka pravdepodobnosť? Vies pravdepofobnodt je aj 1:500 takze sanca na ds je kolko? Len zlomok percenta
pravdepodobnosť down je skoro vždy,záleží aké číslo vyšlo,ale stačí pár dní sa nestrafiť do termínu odberu a je to o ničom ten výsledok...mne vyšlo kvôli veku dosť vysoké riziko,amnio som odmietla ,užívala si teh, a mám zdravého syna...nestresuj,sestrička by tiež mohla vedieť informovať profesionálne
@lenka1921 riadne by som hlavne sprdla lekára, že čo má čo jeho sestrička do mobilu tehotnej hovoriť, že je tam pravdepodobnosť na downa. Akurát robí stres. Ako píše janinah, je to len číslo, nejaká pravdepodobnosť. Kamoška mala z tripple testov riziko 1:8, že dieťa bude Down a chlapec je úplne zdravý. Takže klídek
Podľa mna najlepšie ísť na 3D ultrazvuk a tam ti rovno povedia či ste zdravý. Kľud. Hlavne sa ukľudní nerobí Vám to obom dovre.
@gabika9878778 môj doktor má 3D .....
@lenka1921 tak si žiadaj to rovno urobiť a osobne si myslím že ti to rovno urobí aby ste vedeli nacom ste
@lenka1921 a USG ako dopadlo? Stale je to len cislo..teda nejaky pomer. Isla by som.na trisomy test...USG u odbornika... a ak by tam bolo nieco zle...potom mozno...mozno amniocentezu. Drzim palce aby bolo babo zdrave!!!!
@lenka1921 nerob paniku... Pripple testy su nepresne... staci, ze zadas zle tyzdne a je tam zly vysledok.. ja som bola vo svojich 37 rokoch tehotna a vysledok mi vysiel pravdepodobnost downa 1:80 (ale podlana mi ho robil uz neskoro)... Lekar mi ten test opakoval o 10 dni a uz bol vysledok 1:2900... Cize ja si z tychto testov nic nerobim, ked vidim ako moze jeden zly udaj cele vysetrenie skreslit... Pockala som si na velke sono v 20tt a vsetko bolo v poriadku.. ziadna amnio ani drahe trisomy...
@lenka1921 daj potom vedieť, ako si v pondelok dopadla.
@ivkazba toto asi nebudu tripple ked pise o prvej poradni toto asi bude prvotrimestr.skrining.
@lenka1921 a viem o zenach ktore mali zle vysledky prvotrimestr.skriningu a babatka su zdrave
@lenka1921 ahoj aj nam vyslo riziko na down v 16tt, 1:90. Boli sme na genetike, tam sa moc nedozvies akurat jedine co odporucia je amnio. My sme zvoli cestu nifty testov tam nam vyslo riziko v podstate ziadne plus sme boli na sone v martine u mudr. Grochala, ktory sa zaobera vadami. Povedal ze sa nemame coho bat. Jasne ze chrobaka mame stale co ak, ale verim ze to bude ok.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Z akých vyšetrení? A aké výsledky konkrétne? Z tohto totiž ťažko komentovať nakoľko závažné to môže byť alebo či je to riziko tak nízke, že nestojí sa ním zaoberať.