Výsledky na Down 1:270

1. júl 2022

Ahojte.
Mate prosim skúsenosť,ze vam vysli takéto výsledky z krvi a bolo všetko ok?
Co to vlastne znamená?prosim poradte,som prvorodička a velmi tomu nerozumiem.Dakujem

barus26
1. júl 2022

znamená to to, že 1 z 270 deti bude mat downow syndrom, teda pravdepodobnosť. Tieto testy vychadzaju často falošne pozitívne, stoja za prd.. Ak máš strach tak sa daju podstúpiť trisomy/nifty testy, odber plodovej vody alebo kvalitne sono, keďže ds je dosť dobre vidieť aj na utz.. Každopádne ženy mali aj 1:50 a majú zdravé deti. Je to len PRAVDEPODOBNOSŤ že 1 z toľkých deti bude mat DS

autor
1. júl 2022

Poradí mi niekto prosím?🙄

belasy_motylik
1. júl 2022

Ja som mala výsledok 1:9, kamarátka 1:7, obe máme zdravé deti. Je to vyšetrenie, ktoré by som si nedala spraviť, keby ma lekárka vopred upozornila na čo odber slúži. V mnohých krajinách je toto vyšetrenie už zrušené, nakoľko sú vo väčšine pozitívne výsledky falošné. A nehovoriac o tom, čo to spraví so psychikou ženy. Mňa následne poslala lekárka na amniocentézu, ktorú som pre riziko odmietla, do pôrodu sa potom so mňou nebavila, absolvovala som genetický ultrazvuk u najväčšieho odborníka v kraji, vôbec nevedel riziko potvrdiť, ani vyvrátiť, vieš si predstaviť ako mi bolo, tobôž, keď som s takýmito deťmi denne pracovala.

riskoh
1. júl 2022

Mne vyšli kvôli veku oveľa horšie,je to len štatistika,v zahraničí sa už tieto testy nevykonávajú,ak máte pochybnosti objednala by som sa k dobrému špecialistovi na morfologicke sono(Grochal-Martin,Cunderlik-Ba)...bude to dobre,držím paste

autor
1. júl 2022

Ku Grochalovi som sa hned teraz objednala,vezme ma,mali voľný termín.

riskoh
1. júl 2022

Je to výborný odborník,dieťatko naozaj dôsledne poprezera,všetko vysvetlí ,uvidíte,že to bude v poriadku...

autor
1. júl 2022

@riskoh ďakujem krásne ❤️🥰

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
1. júl 2022

@mamula20 ale on uvidi na ultrazvuku,ak by malo ten Down však?

zuzinka888
1. júl 2022

Znamena to ze ked porodis 270 deti 1 bude mat Down. Tolko deti mat asi nebudes. Je to len pravdepodobnost= je to len čislo. Sestra mala 1:4 vsetci ju posielali na amniocentezu a potrat nesla ma zdraveho chlapca. Dokonca vie citat pisat( iba tlacene) a po andlicky( iba z rozpravok sestra ang. Neovlada ani jej muz) vie viac ako moje deti kt sa ang. ucia 2 roky. Chlapcek bude mat 4 a pravdepodobne pojde do1. rocnika skor. Jej tvrdili ze bude mentalne pozadu a on je popredu v porovnani s rovesnikmi. Pre pokoj na dusi odporucam morfo-ultrazvuk a drzim✊bude to fajn a ty budes mat krasne a zdrave babo🙏

veroonr
1. júl 2022

Ano je to "len" pravdepodobnost. To cislo nie je moc vysoke, ale na ukludnenie urcite odporucam ten velky ultrazvuk + dnes sa uz da diagnoza potvrdit/vyvratit aj z krvi, nie len cez amnio, akurat je to drahe. A ak sinokns tym ze dietatko moze byt postihnute tak nemusis riesit nic

banalu
1. júl 2022

To mas prvy ci druhy screening? Mne vyslo presne take cislo po prvom. Nehladala som ci to je dobre ani zle, na zaciatku tehu som si povedala, ze pokial mi vyslovene nejaky Dr. nepovie, ze je nejaky problem tak nebudem nic riesit. Lebo sa zblaznis a to nie je dobre ani pre teba ani pre dieta.
Inak druhy screeening to uz bolo ovela vyssie cislo. Mala je uplne v poriadku 😉

luccija
1. júl 2022

Grochal by to zistil podla nosa, tvaricky, zhrubnutej sije ber to s velkou rezervou

sono2
1. júl 2022

Presne.
Je na tebe, či si zaplatíš testy alebo pôjdeš na odber vody.
Tiež mám kamarátku co mala 1:9 a ma zdravého syna.
Pod 300 sa odporúča ďalšie vyšetrenie

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sono2
1. júl 2022

@luccija no, mne napríklad povedal, že down je najzaludnejší že existuje forma, keď sa dieťa úplne zdá ako zdravé. Preto ti to ani on nezaručí!
Na 100 percentnú istotu sú tu ešte iné vyšetrenia.

sono2
1. júl 2022

Nie!
Z utz ti žiadny doktor nepovie že dieťa nemá down!!!
Ako štýlom, že máte vyššie hodnoty ale nemáte určite down

mon_ben
1. júl 2022

Mne vyšlo 1:14. Určite na tom je najhoršia psychika ženy. Lekár na mňa tlačil, aby som si dala urobiť ešte nejaké vyšetrenia, aby som príp mohla ísť na potrat. V strese som išla na testy za 300e a dodnes si hovorím ze to boli pre mňa zbytočne vyhodené peniaze. Kým som čakala na výsledky testov, trochu som si o DS googlila a naozaj by som nedokázala ani s pozitívnymi výsledkami ísť na potrat.

vlucifuk
1. júl 2022

To číslo je pravdepodobnosť, nie istota. Kamoška mala 1:19. Podstúpila amniocentézu, ktorej výsledky boli negatívne a dcérka sa narodila zdravá.

hederamonstera
1. júl 2022

Mas 3,7% sancu, ze tvoje dietatko bude mat downa

autor
1. júl 2022

@luccija super, ďakujem 🌼🙂

autor
1. júl 2022

@mamula20 ďakujem za komentár 🌼🙂

autor
1. júl 2022

@hederamonstera ďakujem za odpoveď 🙂

liz_lemon
1. júl 2022

mala som 1:55, dieta je zdrave nema DS

kittykat22
1. júl 2022

kolko mass rokov? Cim si starsia, tak sa cisla k DS navysuju. Keby si bola mlada kocka a mala 1:270 tak to by mohol byt problem.

any_soj
1. júl 2022

@sono2 najzáludnejší... Ach... To mi príde desivé, že to takto berie. Čo je na tom zaludne, keď dieťa vyzerá ako zdravé? Veď to je hádam fajn, keď nemá nejaké srdcové chyby a podobne. Všetko podstatné práveže sono ukáže dokonale. Naopak genetika ukáže počet chromozómov, ale nič o skutočnom stave dieťaťa - ako vážny je jeho zdravotný stav, či bude napríklad potrebovať operáciu alebo nie. Všetky tieto syndrómy majú veľmi široké spektrum, genetika nevie povedať pointu - či a aké je poškodenie orgánov.

autor
2. júl 2022

@kittykat22 mam po 30tke

kittykat22
2. júl 2022

treba spravit UTZ a skontrolovat, ci su vizualne viditelne ze dieta ma priznaky downa. Je to nosna kostka a myslim dlzka krku? Niesom si ista kt. je to presne, ale su 2 veci kt. sa kontroluju.

sisa2802
3. júl 2022

Ahoj.nam vyslo 1:90.dali sme si spravit nifty a sono u grochala.obe down vylucili.mame zdravu dcerku.neboj bude to ok

autor
3. júl 2022

@sisa2802 ďakujem krásne ❤️🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre