Vyšetrenie na syndróm lepivých doštičiek - ako mám postupovať? Ideálne v Prešove.

gabika4
3. jún 2021

Vzhľadom na to, že som prišla na prelome 20 / 21 tt o bábätko (missed abort) a netušíme vlastne prečo, tak sa chcem dať otestovať na syndróm lepivých doštičiek. Lekár mi dal odporúčanie na hematológiu, no nejako som sa pozabudla a objednala som k obyčajnej lekárke a netuším či tie robia testy na syndróm lepivých doštičiek. Viete mi poradiť či si môžem tento "test" niekde vybaviť aj bez odporúčania lekára. Viem, že sa to testuje i v Unilabs Prešov, ale netuším kde sa mám obrátiť, pravdepodobne na hematológiu, ale netuším ako mám postupovať. Viete mi prosím poradiť z vlastnej skúsenosti ako vám na ten syndróm prišli, teda ako ste sa dopracovali k testovaniu? Vďaka

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
borka168
3. jún 2021

@gabika4 gynekologicka mi po 2 potrate vypísala výmenný lístok na hematologiu do martina a zistili syndróm lepivych dosticiek. Určite to nevysetri obyčajný doktor. Na výsledky som čakala 8 týždňov

e1i
3. jún 2021

@gabika4 unilabs centrum hemostazy a trombózy. Je to hematologicka ambulancia kde vyšetrujú aj lepive. Ak uz ides obycajnemu hematologovi, da ti papier na toto vysetrenie a objednas sa tam iba na to. Alebo ako samoplatca to vyjde okolo 100 eur a termin si vyberies kedy ti vyhovuje

gabika4
autor
3. jún 2021

@e1i jaj vdaka, nabudúci tyzden mam termín na hematologii. Opýtam sa lekárky ci mi dá odporúčanie a ak nie tam si to v pohode sama zaplatím. Ak by som tam zavolala, že si to chcem dat vyšetriť, tak ako samoplatca nepotrebujem žiadne odporúčanie? Nejako som sa zostresovala a zabudla som, že sa chcem na hematologiu objednať do unilabs, došlo mi to až teraz, keď som došla domov 😔 dnes bol hrozný deň, som zo všetkého vyčerpaná....

e1i
3. jún 2021

@gabika4 ano, objednava sa mailom. Ked ides ako samoplatca nepotrebujes vymenny ani nic

gabika4
autor
3. jún 2021

@e1i vďaka, je toho teraz na mňa veľa, sama sa na seba hnevám, že som sa splašila 😒 ešteže majú takú možnosť objednať sa a zaplatiť si a mať pokoj...

gabrielamodrykonik
1. feb 2023

@e1i co presne si mala na tom papieri z laboratoria od unilabs, ake parametre su tam napisane, ze ti vysetrovali? Ja som si tiez davala robit syndrom lepivych dosticiek v unilabs, ale mam tam len jeden paramater P-LA skrining a mne sa to nezda.

e1i
1. feb 2023

@gabrielamodrykonik fuu no 2x A4 vysledkov. Mala by si tam mat agregacia trombocytov a potom adp a epi a este nieco co je ich stimulacia niecim aby vedeli ci vplyvom toho k tomu dochadza

gabrielamodrykonik
17. feb 2023

@e1i dakujem za odpoved. Nakoniec to nebolo to vysetrenie co som potrebovala a som na to objednana uz do Martina.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre