Vzhľadom na to, že som prišla na prelome 20 / 21 tt o bábätko (missed abort) a netušíme vlastne prečo, tak sa chcem dať otestovať na syndróm lepivých doštičiek. Lekár mi dal odporúčanie na hematológiu, no nejako som sa pozabudla a objednala som k obyčajnej lekárke a netuším či tie robia testy na syndróm lepivých doštičiek. Viete mi poradiť či si môžem tento "test" niekde vybaviť aj bez odporúčania lekára. Viem, že sa to testuje i v Unilabs Prešov, ale netuším kde sa mám obrátiť, pravdepodobne na hematológiu, ale netuším ako mám postupovať. Viete mi prosím poradiť z vlastnej skúsenosti ako vám na ten syndróm prišli, teda ako ste sa dopracovali k testovaniu? Vďaka
@e1i jaj vdaka, nabudúci tyzden mam termín na hematologii. Opýtam sa lekárky ci mi dá odporúčanie a ak nie tam si to v pohode sama zaplatím. Ak by som tam zavolala, že si to chcem dat vyšetriť, tak ako samoplatca nepotrebujem žiadne odporúčanie? Nejako som sa zostresovala a zabudla som, že sa chcem na hematologiu objednať do unilabs, došlo mi to až teraz, keď som došla domov 😔 dnes bol hrozný deň, som zo všetkého vyčerpaná....
@e1i co presne si mala na tom papieri z laboratoria od unilabs, ake parametre su tam napisane, ze ti vysetrovali? Ja som si tiez davala robit syndrom lepivych dosticiek v unilabs, ale mam tam len jeden paramater P-LA skrining a mne sa to nezda.
@gabrielamodrykonik fuu no 2x A4 vysledkov. Mala by si tam mat agregacia trombocytov a potom adp a epi a este nieco co je ich stimulacia niecim aby vedeli ci vplyvom toho k tomu dochadza
@e1i dakujem za odpoved. Nakoniec to nebolo to vysetrenie co som potrebovala a som na to objednana uz do Martina.
@gabrielamodrykonik ahoj, kde v MT si bola na vysetrenie syndromu lep. dosticiek? dakujem za info 🙂
@chicca555 Centrum hemostazy a trombozy ambulancia hematologie a transfuziologie, Prieloztek 1, Martin, tusim to patri pod Unilabs...
@gabrielamodrykonik to mi pise, ze zrusene ☹
@chicca555 robia to este niektore hematologie v nemocniciach, napr. v Ziline, potrebujes ale na to vymenny listok. Potom skus este pozriet ako samoplatca, tusim Medirex to robil.
@chicca555 pozeram sa inac, ale ja neviem teda, ked som to zadala pred chvilou do vyhladavaca nic ako zrusene som tam nenasla, normalne fungujuca ambulancia to je, je tam kontakt, tak tam zavolaj
https://pracoviska.unilabs.sk/sk/martin/unilabs...
@gabrielamodrykonik ked som volala na to cislo, tak mi vravelo, ze je zrusene
@chicca555 tak mozno len cislo nie je aktualne, zavolaj si do Unilabs a tam ti povedia presne co je s tou ambulanciou a aj ta tam prepoja, alebo ti daju kontakt. Vsetko mas na tri kliky na internete.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?