ahojte mamičky, ak ste brali počas celého tehotenstva fraxiparín na riedenie krvi, vysadili Vám ho pred porodom? ak ano ako ste rodili? cisárskym, či prirodzene? Nemali ste probém s krvácaním? ja som pri dcérke prevej brala celé tehu fraxiparín 0,3 a nevysadili mi. rodila som prirodzene a s krvácaním som nemala problém. teraz beriem fraxiparín 0,4. počula som o prípadoch, že bol problém pri porode ak brali mamičky fraxiparín s krvácaním, že museli dávať transfúziu. ako Vám poradila hemtologička? vopred dakujem za každú radu, skúsenosť.
Ahoj, ja som si pichala cele tehu clexane a este aj mesiac po porode. Rodila som prirodzene, hematologicka mi neodporucala cisarsky rez, nastastie ani nebol treba. Po porode som krvacala viac ako ostatne maminy, na druhy den zo mna vysla velka krvna zrazenina. Bola som na usg a musela som ist este na cistenie. Inak vsetko prebiehalo v poriadku, menstruacia prisla presne po 6ich tyzdnov.
Ja som cele tehu pichala 0,4 clexane, pred porodom som ho nevysadila, rodila som cisarskym rezom v spinale, ziadne nadmerne krvacanie sa nekonalo, ziadne zrazeniny nic, nemala som vobec problem, potom som krvacala ako pri beznej MS. Pichala som este aj po porode - az do konca sestonedelia.
ja som pri vsetkych detoch mala Fraxi 0.3 a aj 0.4, vysadila som ho len den pred terminom, nakolko som mala planovane vyvolavacky, vedela som, ktory den si uz nepichnut 😉
vsetky boli vaginalne porody, krvacala som mozno silnejsie ako ine zeny bez Fraxi, ale na tranfuziu take vazne to iste nebolo....len mi davali po porode na sale tusim vit.K alebo nieco take na podporu zrazania a taky specialny tampon dnu na ranu po placente...
tiez moj doki tvrdil, ze sekcia len v pripade ohrozenia zivotov, lebo aj ked je krvacanie silnejsie, prirodzene je to lepsie, nekrvaca rana, ktoru musia pekne zasit 😎
vsetko v pohode, hlavne ze sa vie, ze riedis krv, oni si Ta uz ustrazia, neboj 😉
drzim palce.
ja som si pichla asi 80 inj. a nevysadili mi ho predporodom. tyzden pred mi ho znizili z 0,4 na 0,3. rodila som spontanne a krvacala som iba trochu asi tyzden. po porode som si uz nepichala vobec.
Pichala som si cele tehotenstvo Fraxiparine 0,3 a potom este cele sestonedelie.
ja som si pichala fraxiparine celé tehu potom až do skončenia šestonedelia rodila som cisárskym transfuziu som nemala v nemocnici mi po pôrode pichali faxik sestričkym krvácanie bolo cca 3 týždne inak pohoda len sa mi začali už tvoriť hrčky a už ma to pichať nebavilo . ale rýchlo to prejde a pôrodnici su na to pripravený 🙂
Ja som si pichala pri prvom najprv 0,4 ml od 5 týždňa, potom ku koncu tehotenstva 0,6. Maleho mi vyvolávali, takže som vedela kedy idem rodiť, deň pred tým mi ho vysadili a asi na druhý deň po pôrode som ho brala znova 0,4 až po skončení 6-to nedelia. Pôrod bol vaginálny , krvácala som, ale asi nie nejak veľa. Zotavovanie bolo relatívne rýchle , nemala som problém. Strážili ma a vedeli že si riedim krv, tiež mi kázali užívať vitamín K.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?