Dobrý deň. Chcem sa opýtať či ste mali niektorá podobnú situáciu. Včera som poobede spinila, každý má vystresoval že utekať do nemocnice. Išla som , predpísali mi duphaston. Od včera poobedia nič , ani večer,dnes zatiaľ stále nič. Vysadila niektorá z vás samovoľne duphaston keď už nespinila ? Alebo je dobre to dobrat úplne celý balík? Ďakujem za rady. Zatiaľ som si dala dve tabletky, včera večer a dnes ráno ale rada by som ich prestala brať keďže spinenie zmizlo a bolo to iba raz.
Prečo ho chceš sama vysadiť? Ja už ho beriem 2 mesiace a stále nemám vysadit
@marhulka13 len kvôli tomu že spinenie nemám,ze to bolo iba raz , tak aby som nemusela do seba zbytočne pchať tabletky ale doberiem keď treba samozrejmé
Keď už raz nasadili, netreba samovoľne vysádzať, mne pri spineni tiež nasadili duphaston a brala som ho asi do 14-15tt.
Ale spinenie sa ti môže vrátiť a už to nemusí tak dobre dopadnúť, preto sú aj tie lieky na podporu.
Duphaston - ak ti neni potrebny neuskodi !
Ja som ho brala preventivne do 14-15tt
Takze ho urcite nevysadzaj
Beriem od 5tt (som aktualne 8tt), špinila som tiež, ale v žiadnom prípade nevysadzuj…ja ho mám brať do konca prvého trimestra, keďže som ešte potom párkrát špinila a dnes dokonca zas po veľkej potrebe 🙄 už ma to nebaví, verím, že to čím skôr skončí, pretože to mám tak na striedačku, že týždeň ok a potom zas špinenie….alee určite nevysadzovať len tak sama od seba..ten duphaston má zmysel a pomáha ti udržať plod v tele🙈
A určite ak si špinila, tak dodržiavaj kľudový režim a žiaden sex.
Ahoj, porad sa so svojim gynekologom. Pises, ze si bola v nemocnici. Pomozu ti na akutny problem, ale dalej to musis riesit so svojim dr.
Urcite sama nevysadzaj.
Preto nemáš lebo si ho užila brať sa v tehotenstve má max. do 16tt ja som tak brala pri oboch a to som ani nešpinila ale netvorilo sa estrogén ktorí je potrebný na výživu plodu a teda ak je málo estrogénu môže nstať špinenie,krvácanie a aj potrat,len pekne ber pokiaľ chceš donosiť bábo a neriskuj.Na poradni Ti gyn. povie ako ďalej.
Ďakujem vám veľmi pekne za rady 🙏🙂🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Samozrejme, ze dobrat