Vysadili ste samovoľne Duphaston?

30. sep 2023

Dobrý deň. Chcem sa opýtať či ste mali niektorá podobnú situáciu. Včera som poobede spinila, každý má vystresoval že utekať do nemocnice. Išla som , predpísali mi duphaston. Od včera poobedia nič , ani večer,dnes zatiaľ stále nič. Vysadila niektorá z vás samovoľne duphaston keď už nespinila ? Alebo je dobre to dobrat úplne celý balík? Ďakujem za rady. Zatiaľ som si dala dve tabletky, včera večer a dnes ráno ale rada by som ich prestala brať keďže spinenie zmizlo a bolo to iba raz.

eliska13
30. sep 2023

Samozrejme, ze dobrat

marhulka13
30. sep 2023

Prečo ho chceš sama vysadiť? Ja už ho beriem 2 mesiace a stále nemám vysadit

autor
30. sep 2023

@marhulka13 len kvôli tomu že spinenie nemám,ze to bolo iba raz , tak aby som nemusela do seba zbytočne pchať tabletky ale doberiem keď treba samozrejmé

tersanas
30. sep 2023

Keď už raz nasadili, netreba samovoľne vysádzať, mne pri spineni tiež nasadili duphaston a brala som ho asi do 14-15tt.

tersanas
30. sep 2023

Ale spinenie sa ti môže vrátiť a už to nemusí tak dobre dopadnúť, preto sú aj tie lieky na podporu.

hennyinnsbruck
30. sep 2023

Duphaston - ak ti neni potrebny neuskodi !
Ja som ho brala preventivne do 14-15tt

Takze ho urcite nevysadzaj

ivkav5
30. sep 2023

Beriem od 5tt (som aktualne 8tt), špinila som tiež, ale v žiadnom prípade nevysadzuj…ja ho mám brať do konca prvého trimestra, keďže som ešte potom párkrát špinila a dnes dokonca zas po veľkej potrebe 🙄 už ma to nebaví, verím, že to čím skôr skončí, pretože to mám tak na striedačku, že týždeň ok a potom zas špinenie….alee určite nevysadzovať len tak sama od seba..ten duphaston má zmysel a pomáha ti udržať plod v tele🙈

A určite ak si špinila, tak dodržiavaj kľudový režim a žiaden sex.

janetinka27
30. sep 2023

Ahoj, porad sa so svojim gynekologom. Pises, ze si bola v nemocnici. Pomozu ti na akutny problem, ale dalej to musis riesit so svojim dr.
Urcite sama nevysadzaj.

alison11
30. sep 2023

Preto nemáš lebo si ho užila brať sa v tehotenstve má max. do 16tt ja som tak brala pri oboch a to som ani nešpinila ale netvorilo sa estrogén ktorí je potrebný na výživu plodu a teda ak je málo estrogénu môže nstať špinenie,krvácanie a aj potrat,len pekne ber pokiaľ chceš donosiť bábo a neriskuj.Na poradni Ti gyn. povie ako ďalej.

autor
30. sep 2023

Ďakujem vám veľmi pekne za rady 🙏🙂🙂

any_soj
1. okt 2023

@alison11 ja len že progesterón.

alison11
2. okt 2023

@any_soj Tak nejaký hormón Ďakujem za spresnenie 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre