Zdravim vas Rada by som zistila od osob, ktore museli vysadit tento liek koli tehotenstvu, ze ako sa vam to podarilo, ake mate skusenosti, ake priznaky ste mali, a kedy vam priznaky z vysadzania, rsp. po vysadeni vymizli. Dakujem za kazdu odpoved.
Ahoj. Ja som vysádzala ešte pred tehotenstvom, keďže sme plánovali. Prvé vysadenie dopadlo veľmi zle, ale bolo aj zle načasované - mesiac a pol pred svadbou. Mala som silné abstinenčné príznaky, zhoršil sa mi stav. Bolo to pred vyše rokom, čiže do detailu ti to už nepopíšem, no mala som živé sny (pocit paralýzy, nemožnosť otvoriť oči a pohnúť sa), nespavosť, cítila som sa chorá, triasla som sa a bola som plačlivá, chytala ma panika. Takže liek šiel naspäť. Inak som sa trápila asi dva týždne. Po svadbe som začala znova. Vysadenie prebehlo bez problémov, nevyhla som sa ale živým snom, tie ma mátali veľmi dlho. No a ako núdzovú tabletku som mala Neurol, na spánok Stilnox. Asi po mesiaci mi bol nasadený Sertralin. Neurol a Stilnox som vysadila týždeň (dva?) pred zistením tehotenstva, Sertralin som užívať mohla, ale rozhodla som sa nepokračovať ďalej v liečbe počas tehotenstva, čo príde po pôrode sa ešte uvidí. Užívanie Paroxetinu sa počas tehotenstva neodporúča, samozrejme, oficiálne testovania na tehotných sa nerobia, ale môže spôsobiť srdcové vady plodu. Ale sú ženy, ktoré sa ho nedokázali vzdať a všetko dopadlo dobre. No je to veľmi individuálne a nepredvídateľné čo sa stane. Plus dieťatko bude mať tiež abstinenčné príznaky a to by som ja neriskovala. Aj preto som dala lieky preč a celé tehotenstvo som čistá. No a tiež by si nemohla kojiť, ak to máš v pláne. Liekmi by sa zastavovala tvorba mlieka.
Ano su to Ad. ja ich beriem asi 7 rokov na pp brala som pol tablety... teraz ppstupne som sa dostala na stvrt vlastne v priebehu tyzdna a mam dalsi tyzden aby som vysadila uplne. ale to co sa mi deje teraz pri stvrtke... Bojim sa toho co bude ked lieky vysadim uplne .. Podla mna ked uz je telo zvyknuté na nieco tak dlhu dobu bojim sa ci neurobim horsie tomu dietatku.
@janka1234567899 horšie dieťatku neurobíš...ale môžeš tú 1/4 tavl. užívať ešte o týždeň dlhšie.... a potom si aj tú 1/4 tabl. rozdeľ na menšiu časť.... Pôjdeš nato úplne pomaly a nič sa nestane. Organ. si skôr navykne....
nezvladam to.... Uz 12 dni zijem v kolotoci....hnusne stavy... nedokazem normalne fungovat.... Normalne to je na gulku do hlavy.... magnezium davam absolutne nepomaha....prestavam to davat. Uz nevladzem a naozaj neviem co mam robit. kolko to este potrva...
@janka1234567899 konzultuj to so svojou lekárkou, ja som sa objednala skôr, keď sa nemenil stav, držím palce.
konzultovala som.....ja to mam podla nej vhlave. ak by som bola schizofrenik. dusevne chora.. alebo neviem co lieky mi necha ale ja mam len paniku .a mam si dat magnezko..na ktore davkovanie som sa mala pytqt v lekarni a ked dom vysvetlila ze musim vysadit koli tehu sa diva lekarnicka ze preco mi ho kazala vysadit dr a aku mam dr....a magnezko mi absolutne nepomaha a neviem ci mi aj horsie nerobi...ako nepaci sa mi ten pristup cize pomoc nulova.....
@michaella24 môžem ti napísať na e-mail, chcela by som sa poradiť 🙂
@ninkarisko ahoj, kľudne môžeš: michaellaburanova@gmail.com 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
to sú AD? Ak áno tak Ad sa vysadzujú min. mesiac...postupne.
S vysadzovaním by si mala začať cca v 35 tt. Lekár o tom vie? Robí sa to z dôvodu, aby bábo nemalo po narodení abst. príznaky....