Ahojte, som v 12 týždni tehotenstva a mám vyrazné nevoľnosti, vraciam niekoľkokrát denne. Snažím sa čo to v sebe udržať, beriem lieky na pažerák a Antimetil, vitamíny B-complex a kyselinu listovú. 1x som bola medzi sviatkami v nemocnici, dali mi 2 infúzie, ale že to nie je na hospitalizáciu, že to proste musím vydržať. Darí sa mi vypiť denne asi 1,5l tekutín, jem naozaj málo, koľko sa mi dá. Od začiatku tehotenstva som schudla 8kg. K lekárke idem najbližšie až 27.1., teraz má dovolenku. Okrem iného mám aj 2 myómy o veľkosti 2cm, ale doktorka nespomínala, že by mohli spôsobovať problémy zatiaľ. Sú uložené vo vrchnej časti maternice, na dieťa zatiaľ netlačia. Skôr mám pocit, že mi možu tlačiť na žalúdok a preto mi je tak zle. Prosím vás dámy, čo ste boli v podobnom stave, narodilo sa vám zdravé bábätko? Nepotratili ste kvôli tomu vracaniu? Toto je moje druhé tehotenstvo, ale teda znášam ho dosť horšie ako to prvé. Bola u mňa rodina a teda pri pohľade na mňa spomenuli, že majú pocit, že sa mi narodí postihnuté dieťa. Dosť ma tým zneistili a teraz sa bojím. Ako ste to mali vy? Ďakujem za všetky odpovede.
@elizabet173 ďakujem ☺️
Ja som "umierala" celé tehotenstvo a dieťatko sa narodilo zdravé, aj pôrod bol bezproblémový. Pre mňa bol ten pôrod vykúpením z tohto trápenia. Držím Ti palce 🍀
@lili2015 ja som to mala podobne, dcera sa narodila zdrava, vaha 3100 gr. Zelam nech nevolnosti cim skor prejdu.
Za to postihnuté dieťa by som im jednu asi tresla.... Predgrcala som tri z troch tehotenstiev. Schudla na 38-36 kíl... Dve deti mám tu úplne v poriadku . Keď nevoľnosti ustúpili začala som priberať späť.
@liloastitch ďakujem, snáď u mňa to tiež čoskoro prejde🙏 hej, milé komentáre rodiny sú na nezaplatenie 😅
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?