Výplach úst alpou v 26. týždni tehotenstva

22. jún 2022

Pekný večer.... Som v 26tt a známa mi poradila pri bolesti zubu výplach alpou, kúpila som si aj som skúsila len ze mi nepovedala ze sa ma riediť vodou 1:1.. Môže to ublížiť mne alebo dieťaťu?

matullienka
22. jún 2022

Nie určite tebe ani dieťatku nič nebude

slovakboy
22. jún 2022

V Alpe je alkohol a vstrebáva sa aj sliznicami úst do krvi. Ale v malom množstve. Neublíži to bábätku.

ildiko36
23. jún 2022

Ked ťa bolí zub daj si klincek na to, nechaj to zmäknúť v ústach ca pol h, a potom to rozhríž. Vyjde z toho štipľavý olej.Ked mas dieravý zub kludne možes aj do tej dieri vopchať, slúži ako plomba.
Stiahne ti zapal a ukludný nerv.

patus_2
23. jún 2022

Alpa neublíži ani tebe ani bábätku. Väčší problém ako Alpu by som videla ten pokazený zub v ústach. V žiadnom prípade nechcem strašiť, ale zuby aj keď sa to nezdá, vedia byť nebezpečné pre celé telo.

tahomi
23. jún 2022

Kaz treba riesit aj v tehotenstve, sup k zubarovi.

nikpa
23. jún 2022

Pre mňa je Alpa všeliek 😄 ja som sa s ňou natierala, kloktala a neviem čo ešte aj v pôrodnici 🙈😄 kľudne si daj, pokiaľ ju neplánujes piť tak ti neublíži.

kacena4
23. jún 2022

miesto alpy pouzivaj roztoky na to urcene v lekarni bez problemov kupis rozne pripravky napr. curasept no ci to bude mat ucinok na bolest zubu ti nepoviem, podla mna ani alpa len ti strpne ustna dutina na chvilu ak mas kaz sup k dr. sak nie si chora aby ti ho nemohol opravit...

nevenka
23. jún 2022

Ja som toto zazila 2x za posledne tehotenstvo, lebo sme akurat boli u svokrovcov na chalupe a mna priserne zacalo boliet hrdlo a svokor, ze daj si alpu, zriedit a kloktat, no skusila som, lebo ako na potvoru, ani Septilen uz nebol v lekarni a nic mi tam neporadili ine. Na hrdlo ale radsej pre tu blbu chut skusim slivovicu, ak by ma to postretlo v tomto tehotenstve...😅. Malemu nic nie je.

didus1988
23. dec 2023

@nikpa ako si ju riedila prosim ta

nikpa
23. dec 2023

@didus1988 tak to presne neviem ale nijako špeciálne. Do 2dlc pohára asi pol pohára vody a do toho trochu Alpy, ak sa mi zdalo na chuť že znesiem ešte viac, priliala som ešte Alpy

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre