Ahojte prosim o radu som v 8 TT. Zajtra mam ist ku gynekologovi na vysetrenie. V poslednej dobe mavam silne krce v podbruku. ale sa mi ocas aj tak zatoci hlava ze mi zalahne v usiach. Chcela by som doktora poziadat o PN len neviem cy by mi ju dal. Tak tiez mam aj dost stresujucu pracu. Myslite ze su to dostatocne dovody na to aby ma mohol vypisat? Dakujem za radu 🙂
Daj si magnezium a pi dost tekutin ,mozes mat nizky tlak ked sa ti kruti obcas hlava a krce v podbrusku moze byt vselico roztahivanie maternice napr l. Ci je to na pn nechaj posudit lekara...a co je to ta stresujuca praca...tehotenstvo nie je choroba takze by som to nechala na toho lekara, stravila som na pn len tri mesiace ked som musela lezqt a nenamahat sa a slo ma porazit neviem si predstavit byt cele tehu doma by ma kleplo zvlast ak by som nemala vychadzky al len obmedzene vychadzky
@nivea777 dakujem za odpoved...ja pracujem na jednom call centre a tam je stale stres neskutocne vela ludi vola popripade vynada kricia na teba atd. ja tam velmi nemozem poziadat o preradenie co je skoda. Skusim to s DR. zajtra konzultovat mala som aj tak ruzovy vytok ale tak to bude zrejme z toho ze sa mi roztahuje maternica ako si povedala. teda dufam
@kaji1212 ja som na PN cca od 16 týždňa... som učiteľka, mnohí si povedia, že pohodička... no ani nie, zodpovednosť, stres - aspoň ja som taká povaha, že neviem niektoré veci len tak pustiť z hlavy a som príliš svedomitá... Zvracala som strašne veľa, k tomu závraty, ledva som stála na nohách, nie ešte učiť a krotiť triedu puberťákov. Snažila som sa, ale keď som pri umravňovaní - rozumej kričaní - chytila kŕče do bruška, povedala som si dosť. Popros lekára, nech ťa vypíše aspoň na pár týždňov a uvidíš, či sa ti to nezlepší... Stále sa vrátiť môžeš...
@cattleya22 ano bola som u doktora dnes na koniec mam aj velmi vysoky tlak ale idem este a genetikcke testy... co sa PN tyka tak povedal ze nieco vymyslime no najprv sa musime sustredit na ten moj tlak.. tak uvidime ja robim na call centre a ked mas stale nieco pocuvat a tych otravnych ludi co po tebe kricia nadaavaju pri tom za nic nemozes.. tak to nepotrebujem 🙂
Zalezi od toho akeho mas lekara, niektory vypise na poziadanie a niekto nie . ... Mna vypisal na pn koli spineniu a nizko ulozenej placente... Ale casom by ma dal aj tak lebo si v praci 12h tlacim na brucho ...
Záleží moc od lekára, ale u väčšiny by si s týmto moc nechodila... Prečo? Pretože, to že tá boli v podbrusku normálne a hlavne do 12 týždňa ťa ešte neberú ako "tehotnú" pretože v tomto období je priveľa spontánnych potratov. Preto ide ešte len o embrionalny zarodok.Až po 12 týždni preto väčšina dostáva tehu knižku a vtedy sa to berie ako plod. Ak si predtým nemala potrat, prípadne tehotenstvo s komplikáciám tak ešte chvíľku vydrž a nelakaj sa každého pichnutia.
@kaji1212 s vysokým tlakom by som pri takej práci ostala doma dupľom. Ak ti ho zostabilizujú a bude ti lepšie, rozhodneš sa..
@cattleya22
@janickadr keby to bolo také hrozné, určite by ju poslal na PN hneď. Keďže tak neurobil a na margo PN sa vyjadril, že "niečo vymyslíme", tak to asi nebude také horúce.
@kaji1212 ja osobne si nemyslím, že práca v call centre je taká stresujúca, aby to bol dôvod na PN (ako rizkikové tehotenstvo) a silne pochybujem, že by si s tým u nejakého gynekológa obstála. Je to na tebe, aby si si nepripúšťala niektoré veci k srdcu. Píšem z vlastnej skúsenosti, mala som pri prvom tehotenstve veľkú zodpovednosť a náročnú prácu a normálne som potiahla celé tehotenstvo, doma som ostala len dva týždne pred pôrodom a všetko bolo v poriadku. Treba sa vedieť nad niektoré veci povzniesť. A v call centre nejde ani o život, ani hmotnú zodpovednosť nemáš...ak niekto do telefónu vrieska a nadáva, tak nech.. 😎 Hlavne buď v kľude, zatiaľ nemáš žiadny príznak, ktorý by bol nejaký mimoriadny. Normálne pracuj a teš sa na bábo 🙂
No ja keď som robila na zakaznickej linke ružového operátora, tak doteraz to považujem za najstresujúcejšie obdobie života. To je iný masaker. :D Kašľať na ľudí, v mojom prípade som mala väčšie stresy z celej politiky firmy - obráť telefonát na predaj. :D Nebola bych tam tehotná ani minútu. Veľa záleží od konkrétnej povahy, ja osobne som odtial odišla, lebo to boli také nervy, že som mala pleť jak puberťáčka a migrény. Takže chápem, ak tam tehotná nechceš byť.
Ak už máš tehu knižku, tak ťa, myslím, vypíše. Toto nie je anglicko, kde ťa do 12. tyzdna nechaju aj umrieť. Ja som šla na PN až v 7 mesiaci, ale tiež tam neboli nejaké ultra problemy, napisal - bolesti v podbrušku - a bolo. Ale keďže som bola na amniocenteze, tak som mohla byť PN už od 18. tyždna. Čo tiež nie je podla mňa dôvod na PNku. 🙂
daj sa vypisat praktickej lekarke zatial
@kaji1212 zalezi len od lekara. Takyto stres (aj vacsi) je dnes vsade. Ja som bola po 1 potrate, rizikovy vek po 35., robila som v skolke s najmensimi detmi (nosenie, obriadenie drobcov, vlacenie, stres...) a ked som chcela PN aspon 1.trimester, dr. na mna pozeral, ze o co mi ide 😒
Veľmi to za závisí od povahy...učiť sa nepripúšťať si veci, keď vami lomcujú tehu hormóny nie je bohviečo...Ja úprimne v dobrom závidím všetkým, ktoré pracovali do konca, menila by som, lebo tie vychádzky sú fakt málo...
@alaguema
@janickadr
@mysga
co sa tlaku tyka mam 165/100 neviem ci to je ok podla mna je to dost vysoky tlak.. musim este ist na par vysetreni a dalej sa uvidi ohladom PN nema problem doktor tak ze je to fajn... Som rada ze niekto chape co je to praca na Call centre tam sa nejedna len o ludi ale celkovo tlak na zamestnanca... urciite tam nezostanem dlho pretoze aj ludia co tam volaju si myslia ze sme stroje a ze nemame nic ine v zivote 24h,. denne len ich problem riesit :D ...ja som si nepripustala a vobec so to neriesila ale od kedy som tehotna som citlivejsia a nemam proste na to nervy... myslim ze s PN nebude problem hlavne ked mas znamosti...
@cattleya22 a ano aj ja by som chcela byt jedna z tych co si povedia ze sa im robilo super v tehotenstve 🙂
@cattleya22 a ostatne dievcata, prosim vas a ako to je, ked idete takto na pn alebo rizikove, materska sa vypocitava z platu? ci sa to nejako krati tou pn pred materskou, dakujem
@kaji1212 165/100 a to ťa pustil domov len tak.... hm, máš aj iné problémy, nebolo to len zo stresu? Ja mám u jedného Dr. permanentne taký tlak, inde 110/70 😀
@cattleya22 neviem presne ako to je.ale nejak tak,ze keby nastupi napr 2016 ale nema odpracovany cely rok 2015 napr ze zacne robit v maji..tak to rataju bud 1.5.2015-31.5.2016 alebo po 30.4.2016,proste rocny prijem.. ale to je skor otazka na nejaku socialnu pracovnicku.. nikdy som si to nezistovala.kedze som studovala a robim od feb 2016 tak mne to budu ratat z toho az po PN
@cattleya22 priatelova babka mala minule vyse 200 ten prvy.. ja ledva 90 a ona 200 :D
@nivea777 áno, to závisí od toho, koľko máš odpracované...nie je sranda s tým tlakom, v tehu sú predsalen iné stupnice... ja som sa nachodila, keď mi kardiológ odmeral ten vyšší, teraz zatiaľ drží, chvalabohu.... a netočí sa ti hlava, či si zvyknutá na nízky? 🙂
@cattleya22 toci veru a dost a casto aj mavam cernoty pred ocami ked sa rychlo postavim..Vela krat bolo tak,ze keby sa nemam coho chytit tak odpadnem...
@nivea777 ja len občas klesnem pod 100, ale presne toto, čo píšeš... preto som začala kávičkovať, ale teraz mi nerobí dobre...
@cattleya22 kolegyna mi hovorila ze o tej kave to je fama..neviem,nikdy som kavu nemala rada
@kaji1212 ja mám tiež v celku náročnú prácu a na začiatku som mala tiež problém, že som mala naopak nízky tlak, takže sa mi stále točila hlava, zaliehalo mi v ušiach, raz som skoro odpadla, tiež sa mi raz vyskytol mierne ružový výtok ale ja som na PN ísť nechcela, som si nevedela predstaviť, že budem ležať doma (Samozrejme ak by to boli nevyhnutné, tak by som zostala...) a lekárka sa ma pýtala čo jedávam a koľko, navrhla mi trošku iný jedálniček, pridala do neho ovocné šťavy a trošku viac cukrov všeobecne a musím povedať, že to dobre zabralo a cítila som sa lepšie.
@cattleya22
Ano pustil ma domov poslal ma na interne kde este budem musiet ist vo stvrtok... na EKG atd. a potom s vysledkom k nemu naspat.... nemala som stres vsak som sedela dve hodky vklude preto sa cudovali ze mam taky tlak
Dobry den
Chcela by som poprosit o radu,mam 33rokov a som v 9T stale zvraciam,bez prestavky ma boli zaludok,niesom schopna nic poriadne jest,v noci nespim poriadne ,schudla som a ked som doma ani poriadne vstat z postele co mi je velmi zle a toci sa mi hlava..viem ze to je normalne a kazda to znasame inak no ked mam byt v praci to nezvladam a niesom schopna sa sustredit a fungovat..v praci (potraviny u sukromnika)som 16hodin a mesacne to vychadza aj okolo 230hodin mesacne,niekedy mam volno iba 1den v tyzdni co mojho sefa vobec nezaujima ze zvraciam a som uplne mimo z toho ako mi je zle,musim robit fungovat dvihat lebo som tam aj sama ..preto som rozmysla ist na pn lebo inak to nevidim no neviem ci by to bolo pre mojho lekara dostatocne aby ma vypisal..chcela som pracovat pokial budem vladat a telo mi dovoli no za takychto podmienok uz nevladzem...dakujem za radu
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@kaji1212 ak mas krce,mala si ist uz skor k lekarovi.. ak mas bolesti ako pri MS, je to roztahovanie maternice a to ma takmer kazda zena,je to normalne.. Dost zalezi od tvojho gyn,aky je a aky ma nazor na PN ohladom zlej prace.. Ak mas nevyhovujuce pracovne zaradenie,mozes poziadat o preradenie.mas na to narok