Vypadnutý kúsok tkaniva?

marashy
28. jún 2018

Ahojte mám taký problém, že dnes ráno po rannej toalete ( malá potreba) mi zostal kúsok zvláštneho útvaru / tkaniva na toaletnom papieri. Nakoľko som také v živote ešte nevidela, tak som sa veľmi zľakla som v 17tt, hneď som skontrolovala posteľ či mi neodtiekla plodová voda, ale na šťastie všetko bolo suché. Išla som na pohotovosť a tam mi povedali, že ešte nič podobné nevideli, našťastie bábatko je v poriadku, kŕčok, maternica aj placenta, nešpiním ani nekrvácam. Poslali ma preč bez toho aby som sa dozvedela, že čo to vlastne zo mňa vypadlo. Povedala, že to nepošle ani na rozbor. Nestretla ste s tým niekto, ja by som veľmi chcela vedieť čo to vlastne bolo. ďakujem za každú odpoveď.

jatva
29. jún 2018

Zo mna takto nieco vypadlo ked odislo dvojca, ale to bolo este na zaciatku. Plus som velmi krvacala.
Ak to pozreli a je vsetko ok, tak snad to nic vazne nebude.

extempore
29. jún 2018

Nebol to náhodou hrčka z toaletného papiera?

alobalka
29. jún 2018

@marashy a akej to bolo farby, tvaru, veľkosti? Krvacanie alebo spinenie bolo?

marashy
autor
30. jún 2018

@jatva nekrvacaka som vôbec...

marashy
autor
30. jún 2018

@extempore teraz som sa prefarbila na extrém blond, ale bolo to ľudské tkanivo určite, žiaden papier, vata, tampón, latex atd. 🙂

liligreg
30. jún 2018

@marashy ako tu už jedna maminka písala, mohlo to byt aj dvojča. Nemusí sa to ukázať len v počiatočnom štádiu. U mojej Maminy zistili až po pôrode, že som mala byt z dvojičiek. Na tretí deň z nej tiež nejaké tkanivo vypadlo. Dr usúdili, že to malo byt druhé babo, ktoré sa prestalo vyvíjať

marashy
autor
30. jún 2018

@alobalka pridám fotku nakoľko to je najjednoduchšie na presný popis... žiadna krv ju nesprevádzala ani hlieny, po malej potrebe mi to zostalo na toaletnom papiery. Posledný obrázok už je potom ako som s tým behala po lekároch a pruská domov.

marashy
autor
30. jún 2018

@liligreg priložila som fotku, a videlo to viacero lekárov myslím si že to by gynekológ mohol rozoznať nie?

extempore
30. jún 2018

@marashy nechcela som ťa uraziť, že si hlúpa, ale tak, ak to tak vyznelo, tak prepáč. Ten tvoj útvar je fakt zvláštny... Veľkosťou to vôbec nesedí na plod s plodovým obalom v 17tt, a aj keby to bol plod, je uhniezdený v prekrvenej stene maternice a teda si nemyslím, že by vypadol len tak - bez bolesti, bez krvácania... Môže to byť kúsok tampónu alebo vložky, ktorý ti ostal vo vnútri a telo ho obalilo sliznicou, zapuzdrilo... a prečo to doktor nechcel poslať na rozbor?

extempore
30. jún 2018

@liligreg ale tak predpokladám, že už do 17tt absolvovala niekoľkokrát sono a tam by predsa lekár videl, že čaká dvojčatá, nie?

liligreg
30. jún 2018

@extempore to dvojča sa mohlo prestať vyvíjať oveľa skôr 🙂 a nemuselo ho byt vôbec vidieť. Nebol by to prvý prípad, kedy sa dňa dozvedela v 5 či šiestom mesiaci, že aha, ony tie deti sú dve.

extempore
30. jún 2018

@liligreg to máš možno pravdu, ale neverím, že pri odumretí jedného z detí by nekrvácala..

marashy
autor
1. júl 2018

@extempore ja viem, len som z toho dosť smutná, že nikto nevie konkrétne povedať čo to je... a teda som si povedala čo ak tu to už niekto mal a dozviem sa. No zatiaľ je to záhada... 😞

marashy
autor
1. júl 2018

@liligreg priložili som fotku a teda myslím si ak by to bolo dvojča už v hociakej podobe, tak by to lekár a nie jeden rozoznal.

liligreg
1. júl 2018

@marashy reagovala som na tvoj príspevok v case, keď tu ešte neboli fotky. Vychádzala som z reálnych skúsenosti mojej mamy, ktorá v sebe nosila moje dvojča a ani o tom nevedela, čím som reagovala ba koment o tom, že jedna maminka tiež v sebe mala dvojča, ale odišlo skôr. No ale stavaju sa aj take prípady, že sa o tom dozvedeli až po pôrode. V druhom mojom príspevku som tvrdila, že nebol by to prvý prípad, kedy sa tehotná žena dozvedela, že čaká dvojičky, trojicky či dokonca viactorcata až v 5mesiaci či neskor. Nikde ti netvrdím, že to bolo isto dvojča. Každopádne, nenechala by som sa lekárnik odbiť tým, že nevedia čo to je, v živote to nevideli a hotovo, nepošlú to ani na rozbor, aby sa pokúsili niečo zistit.

marashy
autor
1. júl 2018

@liligreg áno, ale aj pri zadaní prispevku som písala , že ešte take nevideli... ak by to malo byt to, tak by to snáď rozoznali, ale ja tebe nič nevyčítam, len by ma prekvapilo že by to nerozoznali. Ja som skôr čakala, že sa mi ozve niekto kto už takéto niečo zažil... mňa ako prvé napadlo, že to je nejaká zátka a že mi odtiekla plodová voda, že som potratila... preto som utekala na pohotovosť, a nevedela som ich nijako prinútiť aby to poslali na rozbor... a to som volala aj do laboratória,že si to chcem dať na vlastnú žiadosť na rozbor, žiaľ to sa nedá...

liligreg
1. júl 2018

@marashy myslím, že na rozbor musia mat ziadanku. Ale ak by si našla iného dr, nie tam v nemocnici, kde si bola na pohotovosti. Možno súkromného, s ním by si sa dohodla, tak by to slo. Ale hlavne, že je bábätko v poriadku a dúfať, že sa už nič iné nezopakuje.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre