Ahojte kocice.
Ja mam na vas otazku, ktora ma dost trapi. Mam po mame zdedene velmi riedke a jemne vlasy a tym myslim skutocne jemne a skutocne riedke. Pocula som od viacerych kociek, ze pocas tehotenstva vlasy zacnu viac padat a toho sa ja dost bojim. Mozno to niekomu pride ako malichernost, ale ja pre svoje vlasy cely zivot trpim 😒
Da sa tomu nejako pomoct? Brat nejake vitaminy, pit caje, stravovat sa nejako inak? O nejaky cas by sme radi s manzelom babatko, preto sa pytam. Manzel ma ukludnuje, ze ma bude stale rovnako milovat, ale ja verim, ze vy ma spon kusok pochopite.
A este ked mozem, cim si natierate bruska, aby ste nemali strie? Ja mam jemnu a citlivu pokozku a strie na vnutornej strane stehien. Uz mi vybledli, ale tiez som si ako dieta pre to hodne vytrpela.
Obrovska vdaka za kazdu radu, koment 🙂
@helluska Urcite neskusaj tie vselijake vyzivove doplnky na vlasy z lekarni, su to komercne hluposti, ktore nijako nepomozu. Pre vlasy je dolezite byt v dobrej psychickej pohode, najviac im škodí asi stres. Lieky a vitaminy vela neurobia, treba mat, tak ako je to zdravé, vyvazenu pestru zdravu stravu a pravidelny pohyb, umelymi vitaminmi vela nezachranis. A dalej je dolezite nenicit si vlasy a pokozku hlavy beznymi komercnymi samponmi z televiznych reklám. U tychto samponov plati pravidlo: Umyvat vlasy co najmenej, inak im skodis tymi chemickymi latkami, ktore tie sampony obsahuju...ale ak sa pokozka hlavy neumyva dostatocne, ukalada sa ti pri korienkoch maz, pri ktoreho hromadeni vlasy vypadavaju. Preto treba pouzivat kvalitne sampony, ktore su bohuzial drahsie, ale je to proste tak. Radsej si priplatim, ako by som si mala nicit vlasy samponmi za 4 eura z drogerie. Ja pouzivam sampon Revita. Dobry je aj Revivogen. U tychto samponov plati opacne pravidlo ako pri lacnych beznych samponoch: Umyvat vlasy co najcastejsie, aby si ich ozdravovala a aby si pokozku hlavy zbavovala mazu, vyzivovala vlasy a zlepsovala ich strukturu, aby vlasy rychlejsie rasti a boli mladsie a celkovo zdravsie a krajsie. Su to prirodne sampony velmi vysokej kvality. U nas sa bohuzial daju kupit myslim ze len cez 1 e-shop cez internet, ale to neodporucam, radsej sa s tym trochu potráp a kup si ten sampon cez internet zo zahranicia, idealne priamo z USA ak take nieco zvladas. Tam sa tie sampony vyrabaju. Revita ma nielen bezne velkosti balení, ale aj 500 ml a velke litrové balenie. Bezne balenie stoji z USA okolo 25 dolarov, ale radsej uz kup velke litrové za cca 80-90 dolarov, ked to prepocitas, je to vyhodnejsie. Ten sampon pouzivam uz nikdy nechcem iny pouzivat. Mam ho rada, je fakt dobry, inak by som ti toto ani neradila. 🙂 Je to sice trochu drahe, ale vzdy lepsie ako vyhadzovat peniaze donekonecna na vyzivove doplnky a umele vitaminy. Tu ti staci ten sampon a nic ine, zdrava vyvazena strava a je to vybavene. 🙂
ahoj.neboj sa toho predom..po prve nie kazdemu tie vlasy padaju..to nie je pravidlo...po druhe aj ked vypadaju v drvivej vacsine sa to zastavi a potom aj opat zhustnu..su pripady vselijake, ale neda sa to zovseobecnovat..
Mne napriklad v tehotenstve vobec nepadali..praveze boli pevnejsie, menej sa mastili, ja som si nevedela vynachvalit..zacali mi padat po porode...musela som ostrihat vlasy co som mala po pas az na boba, lebo cely dom bol len same dlhokanske vlasy, maleho sme tam mali..no hroza..ale ako som prestala dojcit tak to pomaly ustupovalo az preslo...a je to uz normalne...
seemani, sama pises, ze ty mas inak huste vlasy. ja nemam. ked mi zacnu tak hrozne padat, neostane mi nic ☹
ivanatim, ja nepouzivam na vlasy nic z dorgerky. sampony, masky, peny a oleje, vsetko mam z netu a kvalitne znacky (kerastase, morrocan oil, alterna...) a umyvam vlasy kazde rano. pretoze inak mam len take cnecule a viac vidno ako ich je malo. ale dakujem za radu mkrnem na tie sampony.
s tou pohodou to uz bude tazsie, mam pracu, kde mam hodne stresu a blbeho sefa a bohuzial mam povahu, ze sa rozculim velmi lahko...
kocice aj tak dakujem krasne za rady 🙂
Ja mam tiez dost riedke vlasy, ale pocas tehotenstva som mala najkrajsie a najhustejsie vlasy ake som kedy mala. Brala som len kyselinu listovu. Horsie to bolo po porode, ked som dojcila. Zacali mi vypadavat vlasy, tak som brala vitaminy vapnik, horcik, zinok a umyvala som si vlasy len zihlavovym samponom. Po case mi zacali rast drobne vlasky, ale vypadavali aj nadalej. Dojcila som 16 mesiacov a v pohode som to zvladla. Tehotenstvo aj dojcenie je velmi krasne obdobie, tak si ho nekaz strachom 🙂.
@helluska aj ja mam uplne jemne a riedke vlasy. Cakala som, ze v tehu zhustnu no opak bol pravda a do cca 24 tt mi strasne padali. Vlasy mi stale padali aj pred tehu, aj som injekcie brala, ale v podstate nic nepomohlo. Na hlavu len bio sampony, ale asi to poznas...musela som sa dat v tehu ostrihat, lebo tie moje zbytky nevyzerali dobre. A potom niekedy po 24 tt to prestalo a teraz v 30 tt daco mam pocit, ze su aj pevnejsie...co ma vsak caka po porode je otazne...
No ja uz mamtermim u kadernika v sobotu, rozhodla somsa ostrihat nakratkl ved ide zimado leta narastu🙂 lebo po tehu a teraz7. Mesiaci kojenia sa neda vsade moje vlasy:(
@helluska Myslim ze co sa valsov tyka, neda sa to uplne zovseobecnovat.. mne zatial padat nezacali, teda nie viac ako pred tehotenstvom (asi budem z tych na ktore pride vlasopad po porode 😅 ). Nebrala som nic extra na vlasy, ale prvy trimester som poctivo zobala femibion 800. Neskumala som to blizsie, ale tusim ze niektore latky ktore obsahuje sa odporucaju aj na zlepsenie kvality vlasov. A mimochodom.. nechty mam silnejsie nez kedykolvek predtym.. zvycajne sa mi pri istej dlzke uz lamali (t.j. odlomila sa mi vcelku spicka nechtu), teraz som sa pri rovnakej dlzke hlabala na zahrade v zemi medzi kamenmi a prezili to bez ujmy na zdravi.
nic nepokazis, ked si kupis lopuchovy sampon a lopuchovu vodu do vlasov, ktoru si budes vmasirovavat do pokozky hlavy... je to proti vypadavaniu vlasov a moja skusenost s tym je perfis. ( ak nechces vit doplnky, tak aspon to ), po porode tak 3 mes vlasy padat zacnu, vtedy som jedla panthenol + zinok a pomohlo
Mne poriadne vypadavali vlasy hlavne posledne mesiace a nasla som si aj sedive vlasy ale niako extra som to neriesila
ja som strie nemala netreila som si to vsetkym moznym ale mesiac pred porodom mi spadlo bruchoa a uz to bolo cel brucho dopukane
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@helluska no v prvom rade sa tými vlasmi netráp, ja som síce mala dosť husté vždy, ale v prvom trimestri mi tak vypadali, že mi normalne po bokoch čela ostali plešky. ja už som bola zúfalá, že do konca tehotenstva budem plešatá.. Tak sa mi zredukovali, že hrôza. A boli všade, 3x denne som zametala, postel som každé ráno musela prebehnúť s tým valčekom lepiacim a to som tiež viackrát musela strhnúť tu lepiacu fóliu lebo sa hneď zalepila... Po prvom trimestri sa to ukludnilo a potom už len semtam padali. ono sa to zastaví, lebo sa ti stiahnu tie póry, či čo to je a zadržia vlas. Ale vraj po pôrode opäť začnú padať, no mne nepadajú /tri mesiace po/ ale zhustli mi na dvojnásobok 🙂 takže sa neboj, ale a chceš niečo užívať, skús Vit E a zinok, mne to v minulosti pomáhalo, keď mi na jeseň padávali...Alebo sa spýtaj v lekárni, určite sú prípravky, len to, že každému pomôže niečo iné a kým nájdeš to svoje, možno aj porodíš. 😝
A na strie je dobrý ElastiQ, stojí 7e menšie balenie, vydrží ti v poho celé tehotenstvo, ja ešte mám asi štvrť a to som používala chvíľu aj po pôrode, keď sa mi sťahovalo brucho.