Všetko v poriadku, len Tripple test pozitívny

majka1719
23. mar 2022

Ahojte maminy. Momentalne som v 19tt a som tak dost vyplasena, lebo vsetky sona mam v poriadku, krv u zenskej na genetiku vysli negativne down 1:1700 ale kvoli veku 36r ma poslali do genetickej ambulancie, kde mi brali tu istu krv. Ktora u nich vysla pozitivna a down 1:40. Nic ine nepocuvam, len amniocenteza , alebo drahe krvne testy. Sono v 12+6 mam NT 1,4mm a o tyzden neskor u mudr..Grochala 2.6mm. Ale babo bolo zle otocene. Inak je vsetko ok.nosna kosticka, srdce, hlava, zaludok..vsetko. A aj tak ma ta doktorka z genetiky vystrasila. V piatok mam sono v 20tt u Grochala. Ja dufam, ze babatko je v upnom poriadku,lebo som dost v strese

panizima
23. mar 2022

@majka1719 ja som odmietla amiocentezu, krvné testy som mala podobne tvojim
@majka1719

kacena4
23. mar 2022

pokial viem triple teste ti nepovie ze dieta bude postihnute, ale len to ze je tam riziko. nic viac. sestranima mala zle vysledky strasili ju vsetkym moznom az potratom nakoniec odmietla amniocentezu ze aj tak si babatko nechaju a maly je zdravy chlop a chodi uz do ZS

jana005
23. mar 2022

@majka1719 ja som mala riziko 1:20, amnio som odmietla.
Išla som len potom v 20tom týždni na kvalitný ultrazvuk.
Malý je zdravý,už má 4roky

cimage
23. mar 2022

Ja som mala tiez zle vysledky z krvy, neisla som na genetiku, ani amnio. Isla som len pre moj pokoj na morfo utz a vsetko ok. Dcera je krasna, zdrava a ma uz 3tyzdne.

zitaje
23. mar 2022

Tak vieš, mojej sestre vyšli úplne všetky vyšetrenia dobre, aj uzv, všetko, a predsa má dieťa s Downovým syndrómom... Je to len štatistika, tie čísla. Hlavne si rozmysli, či sa niečo zmení, ak by ti vyšli pozitívne výsledky po amnio / platených testoch. či to ovplyvní tvoje rozhodnutie, toto je kľúčová otázka.

jane1987
23. mar 2022

@majka1719 mala som 1:8.....Dala som si robit Trisomy a bola som aj u Mudr. Grochala. Vsetko bolo ok, maly je tiez zdravy. Staci uplne, ked sa pri Tripple zle cosi odrata a hned Ti vyjde blbost, staci zly tyzden alebo nejaky rozmer, takze pokoj.

lejluska
23. mar 2022

Ja som mala riziko 1:110 ale na razštep neuralnej trubice...v 32 rokoch.... synček je úplne zdravý, krásny v októbri bude mať 2 roky...
Myslím, že aj u teba bude všetko ok 🙂
Držím palce 🙂

basska_b
23. mar 2022

To je podla mna relativne male riziko... treba fakt uvazit, ci by ti to zmenilo dajako postoj k babatku. Bola som pred Vianocami v nemocnici na kyretazi (MA v 11tt) a sestra to asi chcela dako odlahcit, tak mi vravi: "Zdrave deti treba rodit... tu na osmom su dve mamicky v 20tt, jedna ma Downa, druha nieco ine... vyvolavaju im porod, budu tu aj tyzden, kym ho neporodia." Az mi mraz po chrbte behal. Je pravda, ze ja som pri riziku 1:350 v 25 rokoch dala 350 eur na tie Trisomy, aby som mala pokoj... NT 1,3 mm, aj morfo sono v pohode. Dcerka je zdrava. Moju mamu tiez strasili Downom, dokonca ked som sa narodila 🙈

edien
23. mar 2022

@zitaje prosím ťa a tvoja sestra bola aj na morfologickom utz a tiež tam nič nevideli?

zitaje
23. mar 2022

@edien sestra žije v Maďarsku, neviem presne, aké uzv mala, ale absolvovala
všetky odporúčané uzv aj krvné vyšetrenia a ani raz nebol ani náznak nijakého problému.

edien
23. mar 2022

@zitaje Ďakujem za odpoveď. No ja dúfam,že keď mi vyšli na downov s po morfologickom utz v 13tt 1:20 000 tak to bude ok,uvidím buď mesiac na ďalšom. Takéto niečo by sa nemalo stávať😰V dnešnej dobe sa fakt každý spolieha na to,že medicína je už na top úrovni ale zdá sa že nie ..

majka1719
autor
24. mar 2022

@panizima a babatko je v poriadku?

majka1719
autor
24. mar 2022

@jana005

majka1719
autor
24. mar 2022

@jana005 ja idem zajtra. Tak dufam, ze bude vsetko v poriadku. Malô uz kopka ako o zivot. ❤...

majka1719
autor
24. mar 2022

@lejluska dakujem krasne

cimage
24. mar 2022

Tiez som si povedala, ze keby nieco nebolo v poriadku, tak co dalej? Nevedela by som dat to malinke prec. A tiez som bola pripravena na zle vysledky uz len kvoli veku (37). Moja dr mi sama povedala, ze to je len orientacne - statistika a vela krajin uz tieto testy nerobia kvoli stresu, ktory matky zbytocne prezivaju. Povedala, ze mozem ist na genetiku, amnio, morfo a zaplatit si testy. Ja som isla len na morfo, ale oznamit moznosti mi musela.

jana005
24. mar 2022

@majka1719 neboj sa, bude.
Tehotenstvo je ozaj risk,lebo aj keď všetky testy výjdu dobré, aj tak sa bábätko môže narodiť choré.
A tak isto,testu ti môžu výjsť zle a bábätko môže byť pritom úplne zdravé.
A hlavne stres nie je dobrý,tak si to nepripúšťaj a užívaj si tehotenstvo. Zbehne to strašne rýchlo

panizima
24. mar 2022

@majka1719 samozrejme v poriaku

lavinis
24. mar 2022

no, nikto to za teba nerozhodne. Ja som otehotnela v 35r., testy vyšli dobre, takže ma nikde neposlali. Ale ak by ma poslali na genetiku, ja by som šla. Ja by som nemohla žiť v neistote. Držím palce a verím, že to bude oK

dudos
24. mar 2022

Druhé tehotenstvo v 36 rokoch. Vyšli mi zlé výsledky na downov syndróm.
Dala som si urobiť Nifty testy. Tie vylúčili všetky možné ochorenia.
Dcéra má 3 mesiace, je zdravá.
Ak by mi aj Nifty vyšli zle, tiež by sme sa objednali Grochalovi a riešili čo ďalej. Či ísť do postihnutého dieťaťa alebo nie. No pre môj pokoj som si dala urobiť Nifty testy. Nechali sme to na náhodu.

dudos
24. mar 2022

@dudos ... nenechali...

lulu5
24. mar 2022

@majka1719 Všetko bude v poriadku, neviem prečo tie testy ešte robia, iba strašia mamičky.

majka1719
autor
24. mar 2022

@jana005 dakujem krasne

henrieta2022
29. mar 2022

@majka1719 ahoj, mne vysla ta pravdepodobnost 1:5,trisomy complete vsetko vylucil,genetik na zaklade trisomy napisal do spravy, ze to vyslo falosne pozitivne..prave krmim svoju zdravy trojmesacnu dcerku🙂ako pisali vyssie, v niektorych krajinach su testy zakazane,len strasia mamicky😢vzdy je to len o pravdepodobnosti,ktora vychadza z vysledkov tvojej krvi. Ak si das platene testy tak to robia z dna dietatka,ktore je v tvojej krvi. Tam sa jedna o uz o vysetrenie DNA. Ak budem este raz tehotna,tak si dam spravit trisomy hned a budem vediet🙂drzim ti velmi palce a hlavne klud,ten tvoj vysledok nic neznamena😉❤️🍀✊

majka1719
autor
29. mar 2022

@henrieta2022 ahojcek. Boli sme u Grochala na aone v 20tt a on podla sona a vsetkych meraní vylucil down. Vsetko mal pekne. Srdiecko zdrave..nostek..prsteky na nohach. Sla som odtial s placom... lebo stale to mam v sebe ten strach. Aj ked je vsetko ok podla sona. Najhorsie je na tom, ze vsetky krvi mam ok...len tento jeden z genetiky im vysiel zle a takto ma rozhodil. Dakujem krasne sa podporu. Zelam vsetko len to najlepsie.❤

henrieta2022
29. mar 2022

@majka1719 naozaj sa nemas coho obavat. Grochal je kapacita a podla sona je DS vyluceny🥰viem aky strach prezivas, ale ked mas uz po sone tak si mozes vydychnut 🙂 stres babatku nerobi dobre. Ak ta ani toto neukludnilo tak si daj tie tesy, aj ked si myslim,ze to je zbytocne,ale jedna sa o to aby si bola pokojna. Nevytvaraj si stres z toho co nieje❤️🍀🙂

31silvia12
29. mar 2022

@majka1719 veru ako pise @zitaje su to len statistiky, ja som mala dcerku v 38,tiez som mala zle vysledky, geneticka samozrejme hned amnio, ktoru som odmietla z dovodu, ze by to nezmenilo nic na tom, ze ju velmi chcem..a naopak moja sestra rodila ako 27rocna, vysledky ukazkove a pri porode gynekolog, mimochodom ku ktoremu chodila cele tehu, skoro onemel..dcera sa jej narodila s razstepom chrbtice a "rozdvojenou" miechou ..takze vobec by som sa na ziedne testy v tomto nespoliehala a dala hlavne na svoj pocit..aj ked sama som bola nesvoja z vysledkov, no nakoniec som si to v hlave ujasnila..p s.aj neter je napriek svojim diagnozam velmi mudre a sikovne dievca..ktore prave vcera nominovala ucitelka na turnaj vo vybijanej..akurat sa jej nemoze zo zdr.dovodov zucastnit, pre istotu, aby si neublizila...takze hlavu hore..vsetko dobre dopadne❤️🌷

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre