Ahojte mate niektorá skúsenosť s tým ze vám vrtali zub v tehotenstve ja som v 6mesiaci, a následne mi ho majú zablombovat lebo mam kaz vraj stomatológ použije anestézu vhodnú pre tehotné ženy, mate s tým niektorá skúsenosť? Neuskodi to bábätku? Ďakujem.
Ps:gynekolog mi napísal ze keď to je vhodné pre tehotné tak by nemalo. Tak ja chcem vedieť vás názor tiež ci s tým máte niektorá skúsenosť.
budes verit zenam na koniku alebo tomu co povie dr ?
@janiela6 Ďakujem za upokojenie, je to moje prvé tak som veľmi opatrná vo všetkom.
@nika82 Ja nehovorím ze mu neverím, ja len ci ma nejaka maminka alebo budúca maminka s tým skúsenosť 🙂 čítaj poriadne.
lenze kazda ma ineho zubara, co jeden urobi dalsi nemusi
Prvorodičky sa vždy boja všetkého. Pri treťom napríklad už nič podobné riešiť nebudeš.
@nika82 Trochu na inú tému, ale keby ja verím doktorom, že sa moje dieťa narodí s rozštepom chrbtice, tak celé tehotenstvo preplačem. Moje dieťa sa narodilo zdravé. Netvrdím, že zásadne im veriť netreba, a áno - záleží aj na konkrétnom doktorovi... Len občas je lepšie používať zdravý sedliacky rozum a materskú intuíciu. Nebojte sa, všetko dobre dopadne.
Anestézia je lokálna. Ku babu sa nedostane. A hlavne, 1000x väčši
Problem je prípadný zápal, ktorý by ti neosetreny kaz spôsobil. Tam by už bolo aj veľké riziko pre babo. Neboj. Mne trhali zub ako dojčiacej a v pohode aj anestézia aj atb.
Mne tahali zub v 7 mesiaci, zapal by bol ovela horsi pre dieta. Normalne mi dali injekciu, nic sa neudialo, ani babu.
Jasne, mne tiez robili v 4 mes a 6 mes kazy aj s injekciou. Vsetko oki
Ja som uz v 7.mesiaci a robili mi teraz 4 kazi, už to mám za sebou chvalabohu 🤣 ale bez anestezi, môj zubár by mi ju už v tomto štádiu nedal (obával sa).. Ale chápem ho bál sa rizika, že "ak by niečo" , mal by on problém. Ale mne to nevadilo, vŕtanie zubov sa dá vydržať aj bez injekcie
V 12.týždni mi trhali šestku 🤷♀️. Zvládli sme to všetci...ja, zubárka aj deti ;).
@bona_dea bez injekcie?
S injekciou pochopitelne. Bez injekcie by sme to neprezili nikto zo zucastnenych 🤣
ano, existuje anesteza, ktora sa dava tehotnym a detom... neobsahuje neviemco a ma kratsiu ucinnost v porovnani s tou beznou, ale uplne v pohode.
@00ivi00 hmm no neviem.
Je nejaký dôvod použiť anestezu pri vrtani a plombovani?
@letfenixa bolesť?
Keď sa bojíš tej anestézii? Je to veľký kaz?
Ja bez injekcie ústa neotvorim . Tej lokálky sa ozaj neobávaj. Ja si na 100pro nie som istá, ale mari sa mi, že pri staršom mi robili zub tehotnej. A určite s injeciou. A teda pri mladsom počas dojčenia určite trhali. Ako sme ti písali, babo dokáže ohroziť zápal z kazu. Lokálna anestézia nie. A bez nej nepremyslaj, lebo by to bol pre teba stres, ktorý opäť babo ohozi. Len si to daj normálne ošetriť.
Mala som 6x ošetrované zuby počas tehotenstva, aj v prvom trimestri, aj presne na termín 😄 vŕtanie a plombovanie je aj s injekciou úplne ok, je to lokálna anestézia, k bábätku nejde.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Netreba nič riešiť. Ja som tiež v 6 mesiaci, tiež mi idú opravovať zub. Nie je to prvýkrát, netreba zbytočne vyvolávať paniku, nič sa nestane.