Vŕtanie zubu v 6. mesiaci tehotenstva a následne zaplombovanie

29. aug 2021

Ahojte mate niektorá skúsenosť s tým ze vám vrtali zub v tehotenstve ja som v 6mesiaci, a následne mi ho majú zablombovat lebo mam kaz vraj stomatológ použije anestézu vhodnú pre tehotné ženy, mate s tým niektorá skúsenosť? Neuskodi to bábätku? Ďakujem.

Ps:gynekolog mi napísal ze keď to je vhodné pre tehotné tak by nemalo. Tak ja chcem vedieť vás názor tiež ci s tým máte niektorá skúsenosť.

janiela6
29. aug 2021

Netreba nič riešiť. Ja som tiež v 6 mesiaci, tiež mi idú opravovať zub. Nie je to prvýkrát, netreba zbytočne vyvolávať paniku, nič sa nestane.

nika82
29. aug 2021

budes verit zenam na koniku alebo tomu co povie dr ?

autor
29. aug 2021

@janiela6 Ďakujem za upokojenie, je to moje prvé tak som veľmi opatrná vo všetkom.

autor
29. aug 2021

@nika82 Ja nehovorím ze mu neverím, ja len ci ma nejaka maminka alebo budúca maminka s tým skúsenosť 🙂 čítaj poriadne.

janiela6
29. aug 2021

@nika82 Nie vždy je nutné veriť doktorom, ale niekedy ženy na koníku vedia poradiť z vlastných skúseností.

nika82
29. aug 2021

lenze kazda ma ineho zubara, co jeden urobi dalsi nemusi

janiela6
29. aug 2021

Prvorodičky sa vždy boja všetkého. Pri treťom napríklad už nič podobné riešiť nebudeš.

janiela6
29. aug 2021

@nika82 Trochu na inú tému, ale keby ja verím doktorom, že sa moje dieťa narodí s rozštepom chrbtice, tak celé tehotenstvo preplačem. Moje dieťa sa narodilo zdravé. Netvrdím, že zásadne im veriť netreba, a áno - záleží aj na konkrétnom doktorovi... Len občas je lepšie používať zdravý sedliacky rozum a materskú intuíciu. Nebojte sa, všetko dobre dopadne.

ukulela
29. aug 2021

Anestézia je lokálna. Ku babu sa nedostane. A hlavne, 1000x väčši
Problem je prípadný zápal, ktorý by ti neosetreny kaz spôsobil. Tam by už bolo aj veľké riziko pre babo. Neboj. Mne trhali zub ako dojčiacej a v pohode aj anestézia aj atb.

pininka1
29. aug 2021

Mne tahali zub v 7 mesiaci, zapal by bol ovela horsi pre dieta. Normalne mi dali injekciu, nic sa neudialo, ani babu.

kiki68
29. aug 2021

Jasne, mne tiez robili v 4 mes a 6 mes kazy aj s injekciou. Vsetko oki

00ivi00
29. aug 2021

Ja som uz v 7.mesiaci a robili mi teraz 4 kazi, už to mám za sebou chvalabohu 🤣 ale bez anestezi, môj zubár by mi ju už v tomto štádiu nedal (obával sa).. Ale chápem ho bál sa rizika, že "ak by niečo" , mal by on problém. Ale mne to nevadilo, vŕtanie zubov sa dá vydržať aj bez injekcie

bona_dea
29. aug 2021

V 12.týždni mi trhali šestku 🤷‍♀️. Zvládli sme to všetci...ja, zubárka aj deti ;).

autor
29. aug 2021

@bona_dea bez injekcie?

bona_dea
29. aug 2021

S injekciou pochopitelne. Bez injekcie by sme to neprezili nikto zo zucastnenych 🤣

nairia
29. aug 2021

ano, existuje anesteza, ktora sa dava tehotnym a detom... neobsahuje neviemco a ma kratsiu ucinnost v porovnani s tou beznou, ale uplne v pohode.

autor
29. aug 2021

@00ivi00 hmm no neviem.

letfenixa
29. aug 2021

Je nejaký dôvod použiť anestezu pri vrtani a plombovani?

autor
29. aug 2021

@letfenixa bolesť?

letfenixa
29. aug 2021

Keď sa bojíš tej anestézii? Je to veľký kaz?

ukulela
30. aug 2021

Ja bez injekcie ústa neotvorim . Tej lokálky sa ozaj neobávaj. Ja si na 100pro nie som istá, ale mari sa mi, že pri staršom mi robili zub tehotnej. A určite s injeciou. A teda pri mladsom počas dojčenia určite trhali. Ako sme ti písali, babo dokáže ohroziť zápal z kazu. Lokálna anestézia nie. A bez nej nepremyslaj, lebo by to bol pre teba stres, ktorý opäť babo ohozi. Len si to daj normálne ošetriť.

thoughtfulweirdo
30. aug 2021

Mala som 6x ošetrované zuby počas tehotenstva, aj v prvom trimestri, aj presne na termín 😄 vŕtanie a plombovanie je aj s injekciou úplne ok, je to lokálna anestézia, k bábätku nejde.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre