Som na prelome 22-23tt a o 3 týždne som objednaná k zubárovi, keďže sa mi zlomil kúsok zubu. Mám to ale zlomené zhruba 7-8mesiacov 🙄 vobec ma to nebolí, ani o tom neviem. Zubár keď to videl skoro dostal infarkt, že je to živý zub, že to treba okamžite a či ma to nebolí. Hovorím, že vobec, že to tak mám už veľmi dlho a neviem o tom ani. Kázal mi to čistiť po každom jedle a teraz sem tam, keď kušem oriešky alebo niečo tvrdé, tak cítim niekde dolu nejaký zub, nie som si ale istá, či ide o ten🤷🏽♀️ Nie je to teda vôbec bolestivé, ani citlivé. Ja sa veľmi netrhám ísť tam, pretože mi to príde zbytočný úkon navyše, nakoľko mam aj dosť iných ťažkosti a vkuse lietam po lekároch. Povedal mi, že je to naj čas na anestézu, ale moja gyn. povedala, že ona by teda nešla určite zbytočne, ak to nie je nevyhnutné. Dali by ste si robiť v tehu zub alebo by ste už počkali?
Ta anesteza je lokalna, neublizi babatku. Ja idem tiez zajtra k zubarovi a bez injekcie nedam ani ranu.
Ďakujem baby, všetko to viem, že anestéza by veaj nemala ublížiť, ale skôr mi vŕta v hlave to, čo mi povedala moja gyn. dr., že ona by teda určite nešla. Že neodporúča 🤷🏽♀️🙄
A čo odporúča? Aby si chytila zápal? S pokazenými zubami nie je sranda.
Davala som si robit zub, i s anestezou v kazdom tehotenstve.
Trhali mi osmičku v tehotenstve, s anestézou vhodnou pre tehotné, aspoň tak mi povedala zubárka, že sú aj také anestézy setrnejsie.
@koniarova no to neviem, ale hovorím, mám to už cca 8mesiacov…
Čím dlhšie budeš čakať, tým nákladnejšie bude ošetrenie. V dnešnej dobe už sú anestézy vhodné aj pre tehotné.
@koniarova ďakujem..ja som o tom ani netušila, cítila som ako keby mi z toho zubu vypadol kúsok plomby a zubár teraz, že to vypadol kus zuba🙈
Mne vypadla výplň zo zuba, bola som tesne po pôrode. Zubár mi kázal prísť po ukončení dojčenia. Prišla som po pol roku a zub sa už nedal zachrániť. Ja by som dala určite zub uzavrieť.
Ja som anesteziologicka a uisťujem ta, že ti to nič tebe ani bábätku nespraví. Gynekologicka očividne nemá o anestéze páru, čo nevadí, len nech nekeca keď o tom nič nevie.
@pseudomonas87 jeej ďakujem 🙂 pekne tam teda zajdem…verim, že nebudem mať nejaké extra bolesti🙄🙏
Urcite ist, anesteza nie je Problem ( sama som mala par krat v tehu) a radsej takto ako zapal a predcasny porod
@kiki68 ďakujem, verim že žiadny zapal už nedostanem. Ale určite pojdem 🙂
Ja som vzdy davala pozor a raz v kojeni, malt mal 5 mes som to neodhadla, skoro som prisla o zub. V tehu som mala dva terminy, tri zuby robene. Vsetko s anestezou. Maly je zdravy.
@kiki68 no super, tak viem, že môžem ísť bez strachu..zubár odporúča celý druhý trimester a keďže mal termín už tesne na konci mojho 2. trimestra, tak to rychlo chce stihnuť..snáď to zvládneme bez nejakej príšernej bolesti
To zvladnes, ono to nebolo nicim ine popravde, mne sa robili hlbsie kazy ( ale to bolo planovane), Lebo sme to nechceli odkladat do porodu. Zubar, ze to potom pridete o rok a uz to bude zle. Aj mal pravdu, pro babatku sa riesi tazsie ako pred. Malt ma skoro 4 roky, tak to uz by bolo vidiet nejake nasledky 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Otvoreny pokazeny zub znamena riziko infekcie, zapalu a to je pre plod skodlivesi cinitel ako par militrov lokalnej anestezy podanej s ohladom na tehotenstvo