Vŕtanie kazu v 6. týždni

permanentka
28. jan 2016

Som v 6tt a vyzera ze mam kaz...nechcem cakat aby sa nezvacsil ale ani neviem ci to je ok vrtanie v tomto stadiu tehotenstva.sory za blbe otazky ale som v tom nova 😀

kajkas
28. jan 2016

Je to v poriadku.... pokial je potrebne a nieje alergia da sa dat aj lok. anestetikum bez adrenalinu

permanentka
autor
28. jan 2016

@kajkas ach, super dakujem za radu 🙂

seahorse27
28. jan 2016

Mne nechcel zubar dať žiadnu anestézu v takom skorom štádiu, čakala som cca do 25.tt.

permanentka
autor
28. jan 2016

ja zvladam aj bez anestezy len ci ta bolest neublizuje babatku 🙂

seahorse27
28. jan 2016

@permanentka bolesť nie, ide skor o tu anestézu.

permanentka
autor
28. jan 2016

@seahorse27 aha super 🙂

kajkas
28. jan 2016

@seahorse27 no, kazdy asi robi ako vie a co vie... ja svojich pacientov bezdovodne netyram bolestou, kt. v tomto pripade je prave ta jedina mozna skodliva na plod ( v ramci vsetkych procesov, kt. sa pri strese v tele aktivuju...) 😉

99zuzula
28. jan 2016

@permanentka mne robili zuby asi v 20.tt. najskor som bola hrdinka ze nechcem anestezu,potom ako ma to zacalo trosku boliet tak sa mimco zacalo tak pretacat ze skoro vyliezlo von. Dali mi anestezu a dieta sa uz ani nehlo. Zubarka bola mlada,este aj tehotna, sama ma presviedcala ze je to lokalne a dietatu to neublizi, ale ja so si na prvykrat nedala povedat. Stres a bolest skodia viac.

sardinka335
28. jan 2016

Toto su velmi oblubene famy... anestezia babätku neublizuje - nemyslím teraz nejaku operaciu proste bezná Injecia do dasna nema ako ublizit...ale nektorí lekari - zubari nedavaju lebo keby niečo tak su zichrovaní ze oni nič. Mne tiež ,,chmulo,, preplachoval ,,nejake kanaliky,, bolest ako svina sice kratko ale intenzivne...si myslia niektorí ze ked zena ide rodiť tak moze zakusiť všetko, šak čo..priprava na porod.
To iste aj lieky na baze paracetamolu - v malých davkach su neškodne. Samozrejme nie kazdy den...ale tak ked ma bolela hlava tak som si dala Paralen...dieťa je chránené placentou takze ta jedna pirula mu nema ako uškodiť po prvom trimestri určite.
Nechapem čo by teda malo byť zlé na vrtaní....to by potom aj odbery mali byť zle nie..joooj moja zlata ešte ta čaka prechod ,,balona klučovou dierkou,, rozumej porod...takze na taketo somariny ako vrtanie....to je nič.

katka1981
28. jan 2016

@permanentka, jasne, aj trhat ti mozu, mezokain posobi len lokalne. Takze v pohode. Ja som sa pytal aj gynekogola ci moze injekciu do zubu, povedal, ze kludne aj dve.

katka1981
28. jan 2016

MESOCAIN jedlo a nápoje

MESOCAINmožno používať nezávisle na jedle a pití.

Tehotenstvo, dojčenie a plodnosť

Ak ste tehotná alebo dojčíte, ak si myslíte, že ste tehotná alebo ak plánujete otehotnieť, poraďte sa so svojím lekárom alebo lekárnikom predtým, ako začnete užívať tento liek.

Liek sa môže používať v tehotenstve a v priebehu dojčenia.

anakristina
29. jan 2016

Ani bolest nema ako ublizit.ide vtedy len o tvoju nepohodu

worker_falcon
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anakristina
29. jan 2016

@worker_falcon teraz si z nas asi robis srandu 🙂 vysoke topanky radsej nenosit.skodia tebe lebo nohy v tehotenstve su opuchnute unavene a netreba este tomu dopomoct.v nakupnych centrach skodi to ze je tam vela ludi a mozes sa nakazit chripkou atd ak mas znizenu imunitu

worker_falcon
29. jan 2016

@anakristina sranduuu? nieee, myslím to smrteľne vážne 😀 ako tehotná by som asi teda mala ostať v sterilnom prostredí, aby som náhodou neohrozila dieťatko 😀 neviete, kde sú také sterilné komory? Neviete o niečom takom? 😀 😀 😀

anakristina
29. jan 2016

@worker_falcon skus sa zavriet na wc ale najprv ho vydezinfikuj 🙂 a teraz vazne ti poviem nieco.neprajem ti nikdy zazit ten pocit ze mas strach o dieta lebo si vraj na zaciatku tehotenstva prekonala infekciu lebo si nieco zjedla.potom behat za lekarmi.utracat peniaze a prides o nervy....asi by to taka sranda nebola.a vie to tu potvrdit x zien ktorym sa to stalo.nic zle na tom nie je ak pocuvas svoje telo a zijes zdravsie pocas tehotenstva.samozrejme ty nemusis

kajkas
29. jan 2016

@anakristina odkial, resp. kde si to prosim vycitala o tej bolesti?.... predpokladam, ze ide o novy objav a rada sa niecomu poducim.... 🙂 za predpokladu, ze mas kvalitny zdroj informacii...

sono2
29. jan 2016

@anakristina moja falcon je chlap a robí si srandu😎😎

sono2
29. jan 2016

@worker_falcon kľudne môžeš nakupovať nezabudni na sterilné rúško daj podpätky budes sexi😀😀😂

anakristina
29. jan 2016

@sono2 tak potom je to uplne jasne.zaujimava uchylka je citat zenske fora.az ma to desi 🙂

anakristina
29. jan 2016

@kajkas myslis to ze fyzicka bolest v tehotenstve nema ako plodu ublizit?napr pri vrtani zubu co prezivas?aky je s tym problem?

sono2
29. jan 2016

@anakristina nie, on má celkom dobre názory také, akoby som to povedala, také pravé mužské, keď si chlap niečo prežije😊

anakristina
29. jan 2016

Ja som si myslela ze chce byt tehotny a zbiera inspiraciu

kajkas
29. jan 2016

@anakristina no, len to, ze to nieje pravda.....lebo bolest ako taka je jeden z najvacsich stresujucich faktorov, kt. v tele spustaju rozne mechanizmy (cez signalne drahy, vyplavenim hormonov.....)- napr.zastavenie tvorby bielkovin, presun krvi len do dolezitych organov,jednoducho telo sa prepne do rezimu "prezitia" a toto vsetko ma z medicinskeho hladiska o moc vacsi vplyv na vyvijajuce sa embryo nez lokalna anesteza....

bosoriak
29. jan 2016

@permanentka Lokalna anesteza a vrtanie su uplne bezpecne v ktoromkolvek stadiu tehotenstva. Ak nie si alergicka na latku v anesteze teda. 🙂

anakristina
30. jan 2016

@kajkas doc.zahumensky ma na nete rozne poradne.vzdy odpovedal v tom zmysle,ze fyzicka bolest neskodi plodu a ani to ked si nervozna alebo vystresovana.myslel tym ze kvoli tomu nebude zaostavat vo vyvoji.ze tieto veci ublizuju matke.zober si kolkokrat nas nieco boli.napr hlava alebo tvrdnutie brucha.podla teba to skodi viac ako chemia bez ktorej ja tu bolest este zvladam?napr na bolest hlavy u mna medikamenty nezaberu.pri vrtani som citila tak jemnu tupu bolest ze by ma mozno viacej bolela injekcia

anakristina
30. jan 2016

@kajkas a tym padom tiez zastavas nazor,ze v pripade tehotnej fajciarky viacej skodi stres,ktory fajciarka preziva lebo si nemoze zapalit ako samotna cigareta?

kajkas
30. jan 2016

@anakristina bavime sa tu lok.anesteza vs. bolest a stres - vyplavenie kortizolu, presun krvi, stop proteosynteze, spustenie anabolickych procesov..... z tohto pohladu je pre mna jednoznacne skodlivejsia ta stresova odpoved organizmu nez lokalne anestetikum, kt.k maternici ani "nepricuchne".... a nehovorim o situaci, kedy je kaz vzdialeny dreni a pacient nepocituje skoro ziadnu bolest.... ale kedy je anesteza potrebna....napr. vitalnu exstirpaciu drene robit bez anestezy.. tak to je ina bolest.... 🙂 a od doc. Zahumenskeho som nenasla ziadny clanok na tuto temu, predpokladam, ze sa teda moc vyskumu v tejto oblasti nevenoval... 🙂 a to je odo mna vsetko k tejto teme....pekny den prajem.

anakristina
30. jan 2016

@kajkas vsevedka neprijemna este nemusis byt.asi si ma nepochopila 🙂 nie hadat som sa s tebou chcela.uprimne ma tema zaujima.pekny den

sojorez
30. jan 2016

Treba si pytat lokalku pre tehotne/kardiakov etc.... bolest nevadi,riziko je v tom,ze pri bolesti sa zvysuje hodnota adrenalinu v tele,co moze/nemusi sposobit vcasny porod...lokalka posobi miestne/lokalne,minimum,ak vobec cosi sa dostane k plodu...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre