Ahojte. Potrebovala by som radu. Gyndr mi oznámil, že je plod malinký a pravdepodobne sa prestal vyvíjať. Prečítala som si pár článkov a veľkosť je podľa nich v pohode. Skúsim tu aspoň trošku ozrejmiť moju situáciu.
Podľa mrchy sa mi nedá vypočítať tt, ale viem, že ovu bola 11.5. V prípade, že som otehu v ten deň, tak teraz to sú 4 týždne. Má 5mm a presne pred týždňom malo 2,5mm.
Máte s tým niekto skúsenosti? Začínam byť zúfala, lebo ma chce v pondelok poslať na "čistenie". :(
v 4 tt posielat na cistenie? co tam chce vobec vidiet? mozno v 7tt keby sa nic nedeje poslat na cistenie, pokial tam nieco je a rastie to,tak neist na cistenie a zmenit lekara. Keby Ti je velmi zle a nejde to k dobremu,tak chod do nemocky na pohotovost,ale inak ziadne cistenie...naco? niektori chcu mat asi v 4tt naskocene srdiecko alebo co... On to mozno pocita podla menzesu,ale napriklad ja som vedela presne den,kedy sa nam to podarilo. V ten mesiac sme to totiz robili len raz...no a vajicko chytilo prilezitost za pacesy 😉
@mamcucha aj mne sa prestal vyvijat plod,ale v ziadnom pripade mna nesli hned cistit,cakali a pozorovali to asi 3tyzdne,kazdy tyzden mi brali krv na hcg vycislenie a potom ked mi na tretikrat kleslo,tak az vtedy som isla na cistenie,ale ja som bola vo vyssom stadiu kde uz malo byt vidiet aj srdiecko a nebolo mu,tak ja nechapem preco to tak skoro riesi..v ziadnom pripade nechod na cistenie,nech pocka ten pako
Lenže tehotenstvo sa neráta od oplodnenia, ale od posledného termínu. Čiže pravdepodobne si v 6tt. Alebo sa mýlim?????????
ja som mala posunuty termin na 21den!!!! lebo( podla menzesu) babo bolo velmi malinke a preto moj gynekolog posunul termin.Najradsej by som pockala!!! a som zvedava co ti povie tvoja v pondelok.Ked nie si ista-tak chod k inemu doktorvi (aj ked budes musiet zaplatit).
Babule, ale aj tak ani jedna nenapisala, ci si mysli, ze 5mm je malo na 4. tyzden. :(
@mamcucha to ja neviem veru, ci je 5 mm na 4 tt malo alebo vela, ale ak si si 100% ista, ze ovulka bola vtedy, tak by som sa urcite nebala a trvala by som si na svojom. To, ze nemas ovulku na 14 den, ale ovela neskor, nie si ojedinely pripad. Ja to mavam tiez tak isto, takze ak by som bola tehu a dr. by mi povedal, ze babo je mensie ako by malo byt podla poslednej MS, tak by soms nebala, kedze presne vies, kedy si otehotnela. Uvidis, aj HCG bude na taky tyzden ako si teraz a mysli pozitivne a ver v to, ze vsetko bude v poriadku. drzim moc palceky 🙂
Ja som bola 6+3 a malý mal 5mm.
@mamcucha ja by som postupovala nasledovne: po prvé nechala si zobrať krv dva krát - zajtra a potom o dva dni, ak sa zdvojnásobí, tak by som išla k inému doktorovi (úplne by som odišla od pôvodného) a zvyšok riešila s ním a ak sa nezdvojnásobí, tak by som počkala na samovoľný potrat a rozhodne nešla na kyret, kým by to nebolo nevyhnutné (teplota, silné krvácanie a pod.) a tiež by som zmenila doktora, pretože toto posielanie na kyretáž len tak bez poriadnej kontroly by sa mi rozhodne nepáčilo
@mamcucha ked nemas znamosti-tak najdi na internete niekoho- zavolaj tam a opytaj sa.Viem, ze su mamicky ktori neplatia poistenie-tak oni za kazde vysetrenie platia(neviem kolko).Alebo chod vo vecernych hodinach na pohotovost a pozedz ze sa citis divne a neprijemne-nech sa pozru na babatko ci je v norme. Ja som tak raz isla a zystili mi, ze mam problem z placentou.Poslali ma potom domou z tym, ze mam doma lezat, ale nic som neplatila.
@mamcucha Ja neviem, ci tie milimetre sedia na tyzden, v ktorom myslis, ze si, ale v kazdom pripade nechod na to cistenie. Je to tvoje rozhodnutie, doktor ta tam nemoze nasilu dokopat a musi s tebou pockat, nech mate istotu, ci uz pozitivnu alebo nie. Ale drzim ti palce, nech to vyjde.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
niektorí doktori su takí tabulkoví akurátni že by si zaslužili nakopať do zadnice - pekne počkať a uvidiš v pondelok či rastie