Vplyv plaču v tehotenstve na bábätko

13. mar 2022

Ahojte, viem, že nie je plač dobrý v tehotenstve.. aký to môže mať vplyv na bábätko?

pribinak
13. mar 2022

Aký plač? Od šťastia? Od bolesti? Zo stresu? Od strachu?
Plač ako taký nijako neuškodí, skôr je dôležitý dôvod placu, napr stres, strach

elly2009
13. mar 2022

Ja som preplakala cele tehotenstvo lebo môj partner bol otrasný a rozprával také veci…
A plakala som stále a celých 9 mesiacov a malý je zdravý a kľudný. Čo teda sa vraví že môže byt neurotické dieťa,tak môj malý je absolútny kludas

autor
13. mar 2022

@pribinak hádka s partnerom, takže plač od nervov 🤷 boli zatiaľ také 2 kde som revala a nevedela sa ukľudniť 🙄
@elly2009 och to ma mrzí ze celé tehotenstvo.. aspoň že na maličkom to nezanechalo dôsledky 😏

elly2009
13. mar 2022

Si teraz viac precitlivelá. Aj mňa rozhodilo všetko… ale mnoho veci ktoré mi povedal neboli nejaké pekne… to sa spraví. Nestresuj sa

diamond007
13. mar 2022

@elly2009 zatiaľ... Nikdy nevieš ako to nanho vplývalo.
Neistota v tehotenstve a stresy, hádky a problémy podľa mňa úzko súvisia potom so zakriknutym dieťaťom, bojazlivym. (Môj pohľad, čisto čo sledujem ja z okolia a práce).

diamond007
13. mar 2022

Samozrejme dlhodobý problém ak je, nie keď je nejaká hádka s partnerom raz za mesiac.

elly2009
13. mar 2022

@diamond007 to si nemyslím. Nemám ani pocit,že by môj syn bol nejaký zakriknuty. Keď bude väčší predsa len sa bude formovať inak ako v bruchu.

marianarem
13. mar 2022

Podla mna taketo nieco neuskodi. Tym, ze zena otehotnie, sa zivot nezastavi - aj nadalej moze obsahovat starosti, neprijemnosti, stres, konfilkty, plac, choroby...Priroda to ma podla mna vymyslene tak, aby taketo bezne zataze zdrave tehotenstvo neohrozili, inac by sme nemali sancu.

jankasamulko
14. mar 2022

Ja som sa pretrapila skoro cele tehu so synom, dokonca ma nechal partner v stvrtom mesiaci, nasledne na to bola hospotalizacia s neustalym tvrdnutim brucha. Syn ma 11 a nie je v pohode ako by mal byt. Aj emocne. Ma aj epi. Mozno ma, mozno nema suvis...Takze aj tak radim mat co najvacsi klud. S dcerou to uz bolo lespie a aj je lespia... Cakam dalsie tak dufam, ze bude vsetko ok. Mysli v prvom rade teraz na seba, na svoju pohodu. Do hadok sa ani nepustaj. Drzim palceky

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre