Vonkajší obrat plodu

mirkakonik5
1. aug 2024

Ahojte, chcela by som sa opýtať na vaše skúsenosti ohľadom otočenia bábätka, hlavne či ste niektorá absolvovali vonkajší obrat plodu a ako to prebiehalo/ dopadlo. Prípadne či ste doma skúšali nejaké cviky na otočenie. 🙂

rivini
1. aug 2024

@mirkakonik5 bola som v 37. tt (priecna poloha). Dostala som do zily nieco proti kontrakciam, obrat bol v pohode-oni to nerobia nasilu, len naozaj velmi opatrne a len ak babatko spolupracuje a pupocnu snuru sledovali ultrazvukom. Lekar na to mal specialne skolenie v Izraeli. Vsetko bolo fajn, nebolestive, po par hodinach pozorovania som sla domov. V den terminu porodu sa dieta opat otocilo priecne, takze napokon aj tak sekcia (bola ale super!). Ak mas na to nervy, je to v pohode a bezpecny zakrok. Ja si po tejto skusenosti myslim, ze deti maju dovod, preco si v brusku danu polohu vyberu a na obrat by som uz nesla. Doma som skusala vsetko mozne, neotocil sa😊

mirkakonik5
autor
1. aug 2024

@rivini ajaj, tak to teda dalo bábätko najavo presne ako mu to vyhovuje 😅😅 ďakujem za skúsenosť

kandelabra
1. aug 2024

@mirkakonik5 u mna to tak v pohode nebolo, fakt zvlastny pocit, tazko to opisat, nebola to bolest ale dost neprijemne. Ked som si vsak predstavila, ze by som sa mala davat dokopy po cisarskom tak som si povedala, ze radsej toto. Babatko v pohode, narodil sa asi o 2 tyzdne, bez akychkolvek komplikacii.

mirkakonik5
autor
1. aug 2024

@kandelabra chvalabohu, a po obrate si ostávala na noc v nemocnici alebo si išla domov ?

top_manazerka
1. aug 2024

Čudujem sa - dnes to už lekári nechcú robiť a to z dôvodu, že to nevedia.. pre nich je jednoduchšie urobiť sekciu a hotovo. Moja praprastara mama bola babica a tieto zákroky robila bežne - zvnútra aj zvonku.

kandelabra
1. aug 2024

@mirkakonik5 sla som domov, ale co som pocula niekde sa zostava na pozorovani do druheho dna

mirkakonik5
autor
1. aug 2024

@top_manazerka mne hneď ponúkli v nemocnici na výber, či chcem skúsiť obrat alebo sekcia. Že mám prísť na poradnu, že to pozrieme ako to vyzerá a dohodneme sa. Ale tak mám rešpekt 🤷

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre