Voda v brušku bábätka v 25. týždni

lenadka
27. jún 2014

Ahojte, zakladám túto diskusiu, aby som sa opýtala na Vaše skúsenosti. Tento problém má kamarátka, na sone v 20tt zistili jej bábätku, že má vodu v brušku a okolí pľúc. Bola až v Košiciach na operácií, nikde bližšie takúto špeci operáciu nevedeli urobiť a malému vodičku odsali. Problém je v tom, že ak by sa voda ďalej hromadila, bábätku sa nebudú dostatočne vyvíjať vnútorné orgány - voda ich utlačí. Bábätko by tak mohlo umrieť ešte pred narodením, alebo krátko po pôrode, alebo byť postihnuté. Lekári (muži, od žiadnej lekárky to nepočula-jej postreh) jej navrhovali potrat ktorý odmietla. Vodičku odsali, ale pomaličky sa zas tvorí, tak asi pôjde ešte raz. Mali ste niektorá tento problém, alebo poznáte niekoho kto ho mal a ako to dopadlo? Chcela by som ju nejak podporiť, len neviem o tom nič, tak zháňam info z reality.

lenadka
autor
29. jún 2014

tak nikto nič? 😕

trgypadl
29. jún 2014

ahoj a zistili jej aj nejaku vadu??

annie25288
17. máj 2016

Zdravim, damy. Som v 30-tom týždni a problém s vodou v brušku mi zistili až teraz. Bola som v nemocnici v trnavský, aj na kramaroch a nikde sa s týmto problémom vraj nestretli. Ako ste sa dozvedeli o košickej nemocnici, že to tam vedia odsať? Cakam totiž dvojicky a druhe bábätko je v poriadku.

kikus48
18. máj 2016

@lenadka voda v brusku ci v plucach tak ako u dospeleho aj u dietatka musi mat svoju pricinu. Nehromadi sa len tak. Ta voda bol jediny problem ? Tazko poradit, ale dufam ze je v blizkosti velkeho mesta, snad len tolko ze keby sa nieco dialo nech rodi v nemocnici s novorodeneckou jis, aby sa o babo co najrychlejsie postarali.

kikus48
18. máj 2016

@lenadka mozno by som skonzultovala cechy, aspon e-mailom, naskenovat vysledky a poslat nejakemu odbornikovy. To nic nestoji a mozno pomozu/poradia.

annie25288
18. máj 2016

Ak nebude vedieť pomôcť slovensko, skúsim hocičo, len aby boli obe zdrave.

annie25288
18. máj 2016

@kikus48 voda v brusku je jediný problém, akurát nevedia, ktorý orgán bábätku zlyháva, či srdce alebo pečeň, tak zajtra ideme na kramare, aby zistili či bije srdiečko pravidelne. Určite dám ptm vedieť ako sme dopadli.

kikus48
18. máj 2016

@annie25288 drzim palce velmi velmi. Ja som cakala dvojcatka a o jedno sme prisli, i ked v 8t. Este su aj ine priciny, ako anemia, nemusi to byt hned zlyhavajuci organ.

lenadka
autor
18. máj 2016

@kikus48 bolo to takmer pred rokom, bábätko po pôrode umrelo-nenadýchol sa kvôli tej vode-nemohli sa rozvinúť pľúcka + išiel na svet dosť predčasne, nedokázali mu pomôcť. pitvou a rozbormi sa zistilo, že za to mohol vírus-ten ruka-noha-ústa.

kikus48
18. máj 2016

@lenadka och boze, mrzi ma to, nevsimla som si, len to vyhodilo ze nova tema

annie25288
18. máj 2016

Mne dnes volali z trnavskej nemocnice, že si mám vybaviť odvoz do Prahy a že oni zabezpečia docenta v Prahe. Áno, zistili mi, že mám vírus v krvi,, bábätko potrebuje transfúziu krvi, ale že na slovenskú sa s tým ešte nestretli, tak lepšie v Prahe. Uvidíme čo mi tam zajtra povedia. Je mi ľúto toho bábätká čo malo to isté ako moje a neprežilo. Modlím sa, aby to moje prežilo.

kikus48
18. máj 2016

@annie25288 nema nahodou parvovirus ? Ten sposobuje anemiu. PRAHA ue super. Velmi drzim palce.

kikus48
18. máj 2016

@annie25288 hand food mouth sposobuje iny virus, enterovirus. Parvovirus sposobuje piatu chorobu. Bezne detske ochorenie ktore tazko prebieha u tehotnych. Vedie k anemii. Ale fakt neviem ci ide o toto. V tom pripade zlyhava srdiecko pre anemiu co je fajn, lebo transfuzia pomoze.

annie25288
18. máj 2016

Neviem, o aký vírus ide, vo výsledkoch a v správe sa nepíše. Ale je to vírus čo odbúrava krvné doštičky, preto moje bábätko potrebuje transfuziu, v Prahe to vedia urobiť, na Slovenskú s tým skúsenosti nemajú. Tak teda uvidíme.

kikus48
18. máj 2016

@annie25288 nikde lepsie ako do prahy ist nemozete. Dajte vediet co sa deje. Dopadne to dobre. 30 t tehotenstva je fajn. Pluca babetka su skoro dovivinute a ostatne organy su hotove. A transfuzia pomoze. Je dobre ze neide o poskodenie organu, ktore by bolo nenapravitelne. Je to skor jeho pretazenie pretoze chybaju krvinky.

lenadka
autor
18. máj 2016

@annie25288 Košice taj kamarátke odporučil nejaký lekár, zdá a mi že Grochal z Martina, ale určite tá Praha bude lepšia a aj to, že to malý má až v 30tt mu dáva väčšiu šancu (kamoškyn maličký už v 20tt mal plné bruško vody a držal sa dlho a statočne), držím palce, je dobre aj to, že zistli príčinu, kamoške to zistili už neskoro prečo to bolo...

kikus48
20. máj 2016

@annie25288 dobry den. Ako ste dopadli. Uz ste v prahe? Drzim palce.

annie25288
20. máj 2016

Dobrý deň, sme v Prahe od včera. Monitorujú nás v jednom kuse a stále som na infuzku až do zajtra. Dnes odobrali z plodovej vody oboch bábätiek, aby vylúčili parvovirus aj bábätku, ktoré sa prejavuje vo výbornom zdraví. Cez víkend mám pokoj, v pondelok by mali robiť transfúziu krvi bábätku, ktoré má tekutinu v brusku.

suve99
20. máj 2016

@annie25288 - nikdy som o tom nepočula....držím z celej sily päste a dajte vedieť o sebe 😉

kikus48
20. máj 2016

@annie25288 bude to dobre. Viem si predstavit ten stres ktory prezivate. Myslite ma to ze cochvilu budete mat v naruci 2 drobniatka. Je dobre ze druhe babco sa ma fajn. Vdaka tomu bude aj to chore v poriadku.

tonkah
20. máj 2016

@lenadka prosim vas, ta kamoska prekonala ten virus ruky,nohy,usta? Moj syn ho prave prekonava a ja som v 33 tt.

lenadka
autor
20. máj 2016

@tonkah údajne-lebo ona žiadne príznaky nemala, lekári jej povedali, že za to mohol ten vírus, vieš veľmi sme to nerozoberali, bolo to čerstvé a boľavé na to, že by sme to rozoberali a dieťatko jej to nevráti...

tonkah
20. máj 2016

@lenadka jasne,chapem, dakujem za odpoved

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre