Vitamíny od MUDr. Wallenfelsa

10. júl 2024

Prosim ženy ktoré máte skúsenosť s týmto doktorom určite viete ze pri snaženia sa dáva vyššie dávky vitamínov ako B komplex, B12, C,D, selen, zinok, koenzým q10 ….len neviem ci môžem vsetky tieto vitamíny užívať uz aj ked som tehotná keďže su to dost vyššie dávky ako bežne a mne sa momentálne nedarí s lekárom skontaktovať. Vďaka

lonely66
10. júl 2024

ja som mala s týmto pánom jedinú skúsenosť a nikdy viac. nešlo o vitamíny síce...
ale.... je to predsa lekár, to znamená, musel ti brať nejaký krvný obraz, krv na minerály, atď. ak tieto výsledky poukazovali na výrazný nedostatok týchto vitamínov, je normálne, že ti ich nasadil. nie je to už normálne v prípade, ak ti žiaden rozbor na minerály a ostatné veci nebral. vtedy je to dosť riskantné, keďže z niektorých vitamínov sa dá predávkovať a je to potom nebezpečné pre iné veci v organizme.

autor
10. júl 2024

@lonely66 nie nebral mi krvný obraz odporúča to každému komu sa nedarí otehotnieť alebo ma nejaký problem…bral mi az po 3m užívania krv a kázal ďalej vsetko užívať…a preco s nim mas zlu skúsenosť?

lonely66
10. júl 2024

tak ak ti krv bral a napriek tomu to všetko máš užívať, tak asi ti chýbajú dané látky a minerály.... nie som lekár, od toho je on, aby toto posúdil. hoci ako si spätne pamätám, hoci je to už dávno, tak ja som patrila v tehotenstve k inému lekárovi a okrem kyseliny listovej a neskôr magnézia som nebrala nič iné navyše a už vôbec nie "vyššie dávky".
a zlá skúsenosť? nuž, môj problém s mimocyklovým krvácaním riešil podaním lieku, ktorý podporuje otehotnenie. hoci som v danom čase už mala rodinu, vyše 40 rokov a jasne som mu povedala, že tehotná už neplánujem byť. až po prečítaní letáku som prišla na to, že liek ešte podporoval otehotnenie. plus pri prehliadke mi našiel cystu, ktorú som ani nemala (pre vysvetlenie, hneď na druhý deň som po známosti navštívila iného lekára, ten ma prehliadol dôkladne a poznamenal, že žiadna cysta tam nie je...)

any_soj
11. júl 2024

@lonely66 len zo zvedavosti - aký liek podporuje otehotnenie?

lonely66
12. júl 2024

@any_soj ja som zabudla ten názov (je tomu už tak 5-6 rokov), lepšie povedané ovuláciu, samozrejme. myslela som, že pochopí každý.... ak mi vieš z hlavy hodiť jeho obľúbené lieky, ktoré podáva (obľúbené píšem, lebo práve tento jeden mi hovorila suseda, ktorá k nemu chodí a rodí ako jabloň - lebo chce, že tento je jeho obľúbený 😀 ) tak ti presne napíšem, ktorý z toho to bol. bola to práve suseda, ktorá ma na to okamžite upozornila, takže som si prečítala leták a dovi dopo...
ale cítim z tvojho príspevku sarkazmus, zrejme pána doktora uznávaš. pripomeniem, že mi našiel "cystu", ktorú som vôbec nemala. ten liek, ktorý mi dal, mal vraj účinkovať aj na zničenie cysty. to si už nepamätám z letáku, či to tak bolo, alebo nie, faktom je, že žiadna cysta tam nebola...

autor
12. júl 2024

@lonely66 Naltrexone?

lonely66
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lonely66
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lonely66
12. júl 2024

autorka - už som si spomenula. utrogestan

autor
12. júl 2024

@lonely66 aha jasne to je vlastne klasicky progesteron, ten dáva naozaj veľa gynekológov 🙂 on samotný ani nepomáha k vyššej plodnosti, pomáha vsak lepšiemu uhniezdeniu oplodneneho vajíčka v maternici, akokeby lepsie pripraví tu maternicu na to ak do nej doputuje oplodnené vajíčko 🙂 ono ak ho býva veľmi malo maju ženy problem otehotnieť ale on samotný plodnosť nezvyšuje, uz len napomáha tym procesom ktoré sa udejú 😊

lonely66
12. júl 2024

tak mne stačí aj to, keďže nepoužívam absolútne žiadnu ochranu 😀 😀

any_soj
12. júl 2024

@lonely66 nie sarkazmus, naozaj som bola zvedavá, lebo chodím k nemu, riešili sme problém s počatím, ale o lieku na podporu otehotnenia som nevedela. Teda riešili sme pregnyl injekcie, ale to som predpokladala, že nemyslíš, že asi to nebola injekcia. Utrogestan ako napísala vyššie, nijako nepodporuje otehotnenie, ale udržanie pocateho embrya - zabraňuje krvácaniu a vyživuje embryo/plod. Čiže pôsobí proti potratom vo včasnom štádiu (často ešte pred pozitívnym testom).
A že wow... Už nechceš ďalšie dieťa a neriešiš žiadnu ochranu, to je riadna odvaha 🙂 Ja som najprv mala problém otehotnieť, ale potom 3 pôrody 2020-2023 :D a teraz ešte stále nemám cyklus a keďže fungujem na symptotermalnej metóde, dá sa to sledovať aj bez ovulácie, ale je to náročnejšie a už sa riadne teším, keď sa mi normalne vráti cyklus, lebo nateraz ďalšie dieťa tiež už nechceme.

lonely66
12. júl 2024

@any_soj najprv sa vyjadrím k prvému odseku.... ono ak má prísť samovoľný potrat (čo sa stávajú prípady, len máloktorá žena o tom možno vie), tak radšej takto, než to umelo udržať (v mojom veku a pri mojich zdravotných problémoch).
druhá časť: antikoncepciu nesmiem, mám stredne ťažké neurologické problémy, kedy je antikoncepcia (alebo môže byť) zabijak. z kondómov som mala stále zápaly a problémy, navyše muž ich tiež neznáša. takže to riešime prerušovane a funguje to už takmer dekádu. cyklus sledujem asi tak, že keď mám ovuláciu, tak v tom období sme o dosť opatrnejší. hoci, stalo sa i tak, že som nemala istotu, či sa všetko stihlo, ale zatiaľ nič 😀 možné je aj to, že obaja berieme lieky kvôli zdravotnému stavu, tie môžu byť teoreticky aj príčinou neplodnosti. ale neskúmali sme to. nebol dôvod.
neviem, čo je to symptotermalna metóda, idem googliť...

lonely66
12. júl 2024

@any_soj no už som kukla. ty kokso, na toto by som nemala nervy. teplotu som si merávala ešte dávno pradávno, keď som chcela dieťa. ešte veľmi mladá. a nedarilo sa. tak som si merala teplotu, lebo vtedy sme ešte akosi nepoznali veľké možnosti otehotnenia či sledovania ovulácie. ale bavilo ma to asi len mesiac, potom som sa na to vykašlala 😀 ale to je už 30 rokov dozadu 😀 ale chápem, že kto chce mať absolútne plánované rodičovstvo, tak sa dá aj na takéto metódy. nič nezatracujem, len ja by som nemala nervy.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre