Vie lekár v 5. týždni zistiť, či ide o mimomaternicové tehu?

6. feb 2024

Ahojte, zistila som, ze som tehotna, som ib av 4+5tt, avska lekar chce, aby som sla na kontrolu.vie podla vas zistit aj takto skoro, ci ide o mimomaternicove tehotenstvo? Mam jeden vajcovod nepriecjodny, preto s abojim.

andrejkap123
6. feb 2024

Este je podla mna velmi skoro ale šanca tam je 🙂 mozno uvidi cierku bodku v maternici… drzim palce

anjelicek26
6. feb 2024

Moze vidiet bodku, ale proste nemusi a pravdepodobne neuvidi... zeny to len zbytocne vystresuje...

autor
6. feb 2024

@andrejkap123
@anjelicek26 dakujem kocky! A pri mmt su nejake priznaky? Napriklad slabsia ciara na teste?

anjelicek26
6. feb 2024

Podla mna MMT je tak "nespecificke", ze sa to tak uplne zistit neda, nie teraz... v tom 7-8.tyzdni potom tlaky na strane vajecnika, pichanie, spinenie, mierne krvacanie, bolesti... test moze silniet uplne normalne (nemusi, ale moze, takze to nepomoze ...) ale ked pojdes na prelome 6/7 tyzdna to mas ideal.

cookie29
6. feb 2024

zalezi od HCG, ak je viac ako 1000 tak je sanca, ze nieco uvidi. V tomto stadiu moze mat plod tak 1mm a gestacny vacok tak 3-4mm (potom od 5tt rapidne rastie). A to za predpokladu, ze vies presne kedy si otehotnela, ze si nemala posunutu ovulaciu a pod.

kiki68
6. feb 2024

Podla mna o dva tyzdne uz bude jasne, ze co a kde je. HCG nie je nejake smerodajne v tomto smere. Skor keby su bolesti ako je vajecnik, tak je to podozrive. Ale v 6-7tt musi byt vidiet v maternici uz tu bublinu a v neu bud bodku, pripadne uz vacsiu bodku a v nej blikajuce srdiecko.

autor
6. feb 2024

@anjelicek26
@cookie29
@kiki68 Dakujem! Ach, snad to bude ok. Bolia ma aj vajecniky, ale napriklad ked si nahle sadnem, stale mam pichlave bolesti v 1 bode v maternici. Podobne ako u prveho syna.

autor
6. feb 2024

Cca tu.

kiki68
6. feb 2024

Tak to je stale maternica, v dalsim tehu to vraj viac boli, nakolko sa rychlejsie roztahuje

autor
6. feb 2024

@kiki68 Bola som dnes. Povedal, ze je v maternici. 🙏🏻 Videli sme uz vak.

veronikaa006
7. feb 2024

Podľa hcg vie či ide o normálne tehotenstvo alebo mimomaternicové. Takže ti mal zobrať krv a o pár dní zase aby to vedel porovnať.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre