Tehuľky, maminy, máte niektorá venózny angiom v hlave? Rada by som niekoho takého našla. Dr. mi povedala že asi spontánne rodiť nebudem môcť kvôli nemu, len cisárskym. Ako to by mi nevadilo. Len či s tým nemáte niektorá nejaké skúsenosti...
@55minnie55 bola si u neurologa?? Co on nato?
Noo, mala som cisársky
@55minnie55 ja som normalne rodila.
A co dalej? Mas aj nejaku liecbu?
Dobry vecer. Prosim vas viem, ze tato diskusie je uz 2 roky dozadu, ale tiez mam venozny angion a akurat ma doktor posiela ku neurologicke, aby potvrdila, ci mozem rodit normalne alebo len cisarskym. Chapem to spravne, ze aj kosta123 aj @55minnie55 mate venozny angion a jedna z vas rodila klasicky a jedna cisarskym? Budem rada za kazdu info. Dakujem 🙂
Ahoj tanika. Nemám na to žiadnu liečbu. Je to vlastne hrubšia cievka v mozgu. Bolo mi povedané, že to má celosvetovo dosť ľudí, avšak nevedia o tom, lebo nie každý ide na MR. Chodím na preventívne prehliadky ku neurologičke. A pôjdem na MR kontrolnú. Neviem kedy, som po pôrode. Rodila som kvôli tomu cisárskym. Mne to spôsobuje, že ma bolí častejšie hlava. Nič vlastne iné ani neviem. Určite sa netreba báť. Pekný deň.
@sima82 dobry den. Padla mi do oka tato diskusia. Je to aj moj pripad. Venozny mi diagnostikovala neurologicka v 2016 a v riku 2017 som otehotnela, porod som mala sekciou. Tiez mi povedala, ze liecba neni mozna respektive by kvoli tomu hlavu neotvarala. Mne sposobuje silne bolesti hlavy, migreny a vypadky videnia :-/ tie vypadky su dost neprijemne...par krat sa mi dokonca stalo to, ze som nedokazala povedat to co si myslim alebo som hovorila aj to co som si nemyslela....no take zvlastne stavy :-/
@monik1505 Zdravím monik a tanika. Nemám špeciálne lieky. Keď ma boli hlava dám si mig 400. Co sa týka videnia, tak s tým nemám problémy. Zvykne ma bolieť hlava pri menzese a hlavne keď som robila vo firme. Odkedy som na materskej neboli ma tak často ako predtým, takže pracovný stres mi tiež nepomáhal :( verím, že budeme všetky 3 v poriadku a sledovanie priebežne zabezpečí, že to tak bude.
Mám Venózny angióm kavernom, zistili mi pred rokom. Mala som príznaky mozgovej porážky..
@kosta123 moje prvotné príznaky boli:dvojité videnie, bolesť hlavy vkuse 2 týždne pred tým ale nie tupé bolesti, bolesti pulzujúce na spánkoch.. Spomalené a ťažké rozprávanie, zle na vracanie, na odpadnutie, chvíľkové ochabnutie celého tela.. Zistili mi za mesiac na MR krvácanie kavernomu.. A ďalšie príznaky, pištanie v ušiach, slabosť, točenie hlavy. Bola som na vyšetreniach :krčné, neurológ, interné, cievne, psychiater,kardiológ,neurochirurg, 2x nemocnica behom 2mesiacov 2xCT, 3x MR, za rok som mala 5x MR.. Neliečia ma, len sledujú a to mi povedali ze už len raz za rok... Operujú to, inak sa to nedá liečiť len sledovať. Ale môj prípad sa nedá operovať, mam to blízko hlavných centier (oči, reč, dýchanie, motorika) neuro chirurg povedal ze by to mohlo mať fatálne následky v mojom prípade..
Ahojte aj ja mam venozny angiom bolieva ma hlava .....baby co to znamena krvacanie kavernomu?
@2725 dobry den. Velkost neviem, uz si nepamatam ani ci to niekde mala neurologicka najskor v papieroch. Bola som na kontrole a vraj sa mi vstrebal, mozno v priebehu materskej. Pocit tazkych noh asi ani nie. Skor s tym videnim a optickym videnim. Niektore zorne polia som nevidela, napr. Ked som sa pozrela pred seba akoby som nevidela vsade, taky pocit keby som pod sebou nemala telo lebo som nevnimala ruky vystrete pred sebou len to na co som momentalnenpozerala pred seba a pritom teraz za normalnych okolnosti vnimam aj to pred sebou ale aj vystrete ruky. No proste take zvlastne pocity
Dakujem za odpoved .....to ani neviem ze venozny angiom sa da strebat v mozgu.....mne nasli aj ložiskove lezie aj na jednej strane aj na druhej tak som sledovana teraz idem v maji na MR ....ale stale sa necitim dobre doktorka mi povedala ze mam aj tetaniu potvrdenu tak mam ist psichologovi alebo psichiatrovi kvoliva tetanie ak ju uz nezvladam preto sa trasiem tak sa vyjadrila
@2725 to som nemala, oslabené ruky áno ale netriaspi sa mi moc. 4x4mm. Mne sa točila hlava a mala som dvojité videnie keď mi to prasklo. V marci idem na kontrolu na neurochirurgiu. Som 5 mesiac po operácii. Mala som to nalepene na mozgovom kmeni. Neurológovia mi povedali aby som sa s tým naučila žiť(bola som u 5tich), že mi to nebude chcieť nikto operovať...25.9.20 som bola operovana v Nitre. Max spokojnosť. Žiadne točenie hlavy, žiadne dvojité videnie. V marci idem na kontrolu kôli Covidu som nemohla skôr.
Keby si niečo potrebovala bližšie. Kľudne môžeš napísať do správy co potrebuješ vedieť ❤️🍀
Písala som o zakrvacanom KAVERNOME.
Ten venózny angióm mi nerobí žiadne problémy.
Tetaniu nemám, to ma neurolog posielal na vyšetrenie. Ale keď si tak spomínam, tak veru aj ja som mala trasenie tých rúk.. A celkovú slabosť, veru aj psychické problémy .. Keď vám lekár povie, že máte krvácanie v hlave a nedá sa nič robiť. A doma 2 deti, tak asi by mal každý jeden psychické problémy 🙂.. Mne sa to stalo presne 19.1.19...(to zakrvacanie, KAVERNOMU)...
Ja som po magnetickej a nemam nic pisane o kavernone iba o tom ze mam venozny angiom a ložiskove lezie a ze sa to operovat neda len sledovat kazdeho pol roka a ze co mam ja stavy take trasenie ruk a oslabene nohy je psichika ......tetania.......ale bola som na magnetickej hypofizy lebo tam volaco videli 2mm a zrazu to tam neni tak ja neviem .....lecila som na na stitnu zlazu brala som euthyrox 50 bola som na vysetrenie se vsetko poriatku ale brala mi krv na hypofizu a volala ki ze volake hormony mam zvysene ze mam prist teraz piatok tak neviem ci to trasenie moze byt stoho uvidime ......lebo uz som stoho chora co stale po doktoroch a nemozu na nic prist ak volaco psichiatria
Maca 08 poslala som vam spravu?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nikto nič o tom nevie?