Ahoj maminky.V 22tt mi zistili,že jedno z mojich dvojvaječných dvojčiatok má VVCH srdiečka,konkrétne D-transpozíciu veľkých ciev.Taktiež malo veľmi zlé prietoky,nakoniec vydržal drobček do 34tt,kedy mi na poradni zistila moja Dr,že babatko už nežije.....druhé sa mi narodilo hned po tejto hroznej správe,ale naštastie zivé a zdravé.Chcela by som sa Vás popýtať ,či náhodou niekto nemal podobný problém počas tehu,hlavne ma zaujímajú tie prietoky,či mal niekto taktiež veľmi zlé prietoky od zaciatku tehu a babatko sa napriek tomu narodilo živé a zdravé,možno by aj u nás stačilo správne načasovanie pôrodu,a drobček tu mohol byt.....neviem,ťažko povedať......len človek s odstupom času rozmýšľa......jeho srdcová chyba nebola až tak vážna ,s 1 operáciou by bol v poriadku,aspoň teda toto mi povedali v detskom kardiocentre,kde som bola na vyšetrení.Pred tehu som brala Clostylbegit,neviem či to na tento stav mohlo vplývat,ale hľadám príčinu,čo mohlo ovplyvniť ,že jedno babatko malo takúto vývojovú chybu a veľmi zlé prietoky od začiatku.Vopred ďakujem každému za odpoveď- príspevok.
Ahoj,zistili to až dosť neskoro bola som na konci 22tt.Vlastne to zistili na morfo ultrazvuku,najprv to ,že niečo nehrá so srdiečkom,následne kontrolovali prietoky a boli veľmi zlé.Do konca tehu sa to ani nezlepšilo.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, odkedy ti zistili tie zlé prietoky? Je mi to veľmi ľúto...