Veľmi vysoká NT hodnota

vlafoj
26. jún 2018

Dnes nam namerali NT az 6 mm, norma je do 3,5 mm. Mate prosim niekto podobnu skusenost? Zajtra idem na nejake specialne vysetrenie do MT. Pri prvom dietati som tiez mala zvysene - 3,8 mm, ale 6 je uz prilis vela a znaci vraj velmi vysoke riziko dakej anomalie. :(

skjatqo
26. jún 2018

NT moze oficialne merat iba zopar lekarov, da sa najst ich zoznam. Treba na to aj kvalitny pristroj. Gynekologovia strasia, zachovajte klud. Pockajte si na vysledky, opatrne s invaznymi metodami, radsej si priplatte za neinvazine a hlavne klud. Aj mna strasili s kadecim. A mojej mame na ultrazvuku nasli nador na oblicke, ze jasna vec...ehm...na MRI tam nic nebolo. Ak by bol naozaj nejaky problem, stresovanie nijako nepomaha. Drzim palce.

ukulela
26. jún 2018

@vlafoj v MT ides ku Grochalovi? to je spicka - pozri si tu na neho recenzie. pripadne sa objednaj ku nemu este. on ma techniku, certifikaty, uvidi vsetko aj vysvteli ... neboj, mne vysiel kombinovany skrining teraz down 1:43. na moje velke stastie som mala termin u grochala hned druhy den potom, ako som dostala vysledky a tiez som uz mala vysledky trisomy (ja som si ich zaplatila kvoli veku, a teda aj ku Grochalovi som sa pre istotu objednala, lebo som u neho uz mala dobru skusenost) .. paramestre a merania od obvodneho nemusia byt presne, zalezi na kvalite pristroja, otoceni babatka, ... takze zbytocne dopredu nestresuj. drzim palce.

vlafoj
autor
27. jún 2018

Nejdem ku Grochalovi, ale do UNM na gynekologicko-porodnicke kde sa vraj na to specializuju. Konkretne meno mi nepovedali. U Grochala som bola s prvym babom, je to fakt odbornik. Vtedy som absolvovala aj amnio, lebo maly mal este aj cysty a nieco s oblickou a aj testy krvne boli zle. No nakoniec je chvalabohu zdravucky. Viem ze stres nepomaha, ale bojim sa... najma kvoli tomu, ze sama som videla v porovnani s prvym tehu, ze tentokrat je to NT ozaj obrovske. Babo ma taku velku bublinu nielen za krkom ale po celej dlzke chrbtice.

wejti
27. jún 2018

No ako si dopadla?
@vlafoj

vlafoj
autor
27. jún 2018

Zial potvrdili nam tie najhorsie obavy, Dr.povedal ze jasny Patauov syndrom. Aj ked nechapem ako to moze len na zaklade sona tak jednoznacne tvrdit. V tom momente sa nam zrutil svet, sli sme este na genetiku, kde mi povedali ze to moze byt aj iny syndrom, ale ze ak je babo tak velmi opuchnute tak pravdepodobne sa potrati aj same. V stredu mam ist na odber choriovych klkov. Navrhli mi potrat aj hned, ale to by som nedokazala... zbavit sa ho a nikdy sa nedozvediet co mu vlastne bolo. Pockam na ten odber... hoc to budu najdlhsie a najtazsie dni mojho (nasho) zivota.

ukulela
27. jún 2018

ach, velmi ma to mrzi :( budte silni.

zonjushe
28. jún 2018

@vlafoj tak ja mam skusenost tiez s takym NT..v predchadzajucom tehu 4mm,nalez na srdiecku,krvne testy priserne,riziko 1:6,mam zdraveho syna..bola som na amnio,ta nic nepreukazala a aj ultrazvuk bol neskor uz uplne ok..toto tehu NT az 5,84,inak vsetko ok..zaplatila som si Nifty krvne testy a su negativne..som v 29tt a vsetky ultrazvuky ukazkove,nikto nechape,preco mam pri chlapcoch tak vysoke NT v tom 13tt(prve mam dievcatko a tam bolo NT 1,6)..

vlafoj
autor
28. jún 2018

No nam nenasli len vysoke NT, ale babo je vraj cele opuchnute, ma vadu na srdiecku, nema nosovu kost a vytvarovane crty tvare... to ale zistili len zo sona. Uvidime co sa potvrdi po odbere. Aj ked ma strasili, ze tym ze je opuchnute, tak pravdepodobne uz same odumiera. Same hrozne prognozy, zmarili nam uplne vsetky nadeje... :(

zonjushe
28. jún 2018

@vlafoj ano chapem..tam uz je pritomny asi hydrops plodu v tvojom pripade 😞..napis potom co sa vlastne potvrdilo/nepotvrdilo a vela sil prajem v tomto nelahkom obdobi ❤️..

mm2008
30. jún 2018

@vlafoj drz sa... Vela sil prajem...

bobricek1979
30. jún 2018

@vlafoj
@vlafoj ahoj len som chcela povedať, že veľa síl prajem fakt už je to nezameniteľné? Ja som na začiatku úplne prvé vymodlené no vysoký vek bojím sa moc

bobricek1979
30. jún 2018

Nezmenitelne som myslela

vlafoj
autor
30. jún 2018

Geneticka nam povedala ze je to v mojom pripade uz ocividne vekom, kedze z mojej ani snubencovej rodiny niesu ziadne predispozicie na podobne geneticke vady. Mam uz 38. Preto sa bojim, ze uz nebudem moct mat zdrave babo... Prveho synceka som mala v 35-ke, tiez sme mali zopar nalezov, nie ale tak vaznych a po amniocenteze sa nic nepotvrdilo a narodil sa uplne zdravucky. Lenze prveho som mala s inym muzom, ktory od nas odisiel este v tehu. Preto mi je luto, ze snubencovi ktory velmi tuzi po dietatku ho nemozem teraz dat. :(

soldi
30. jún 2018

@vlafoj vobec to nemusi byt kvoli veku. 38 vobec nie je vela. znama (tiez tu z pb) mala dieta ako 42 rocna a vsetko bolo v poriadku.
a naopak, kamaratka mala ako 25 rocna babatko s pattau syndromom. dr jej povedal, ze nestastna nahoda. odvtedy ma dalsie tri deti a vsetky zdrave.

takze urcite to nevzdavaj, zelam vela sil ❤️

vlafoj
autor
30. jún 2018

Dakujeme... Aj mne povedali ze Patau syndrom. Ale tak uvidime co sa potvrdi po odbere... Urcite sa o babo este pokusime hned ako to bude mozne, ale samozrejme tie obavy tam uz asi zostanu... Hlavne nech uz je za nami toto nelahke obdobie.

vlafoj
autor
5. júl 2018

Tak Bohuzial, vcera pred odberom nam lekar oznamil, ze babatku uz nebije srdiecko... a poslali ma rovno domov, ze si mam ist vybavit potrat. U nas v nemocnici mi len povedali, ze dnes je sviatok a v piatok mi to tiez neurobia, tak ze mam prist v pondelok a tabletami budu vyvolavat potrat. Upozornili ma, ze je to niekolkodnovy a velmi bolestivy proces a bola som vybavena... Uzasny "ludsky" pristup. Tie pocity neprajem nikomu na svete, ani najvacsiemu nepriatelovi... ale aj taky je zivot. Verim, ze casom to prekoname, bolest pominie, hoc spomienky na to ostanu naveky. Tak teraz mame "tam hore" o jedneho anjelika viac... a ja len dufam, ze uz nenastanu ziadne pridruzene komplikacie.

majinka81
5. júl 2018

@vlafoj Ahoj prajem ti vela sil a rychleho zotavenia.Aj podla mna to nebolo vekom.Niekedy je to iba proste nahoda.Drz sa.

myjusiatko
5. júl 2018

Drz sa. :( je mi to luto.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jayo7097
22. júl 2018

@vlafoj budte silný prosím...😌

dolynkag
26. júl 2018

My sme mali nt 2,8 inak na usg všetko ok, krv žiaľ zlá nízke hodnoty všetky, dali sme trisomy a rám vyšlo edwards, pondelok idem ešte na ambio, hrozné keď vytúžene dieťa nemôže byt vo vašom náručí , držte sa

vlafoj
autor
27. júl 2018

@dolynkag To mi je velmi luto... ale 2,8 podla mna nie je tak vela. Moj prvy syncek mal NT 3,8, dokonca mal cysty v hlavicke a rozsirenu oblickovu panvicku a este aj krvne testy vysli zle, co vsetko vraj boli dalsie znaky postihnutia, mali sme velmi vysoke riziko na DS a po amnio sa to vyvratilo a narodil sa zdravy ako repa. Neviem ako presne su tie Trisomy, ale mozno to nakoniec nebude az tak zle... Drzim velmi palceky.

jayo7097
29. júl 2018

@dolynkag to znamená že dieťatko nevynosis ci ako to bude teraz s touto diagnozou, ach jaj...

dolynkag
30. júl 2018

@jayo7097 uvidí sa podľa amnio

danicabbb
30. júl 2018

@dolynkag myslím na teba drž sa dúfam verím že to všetko nakoniec dobre dopadne.

dolynkag
30. júl 2018

@danicabbb
@jayo7097 dnes na usg bolo zle otocene,lekár nevedel veľmi pozrieť ale videl rám aj nejaké vadY srdca aj prekrížený prstek, takze šanca klesla takmer na nulu, hrozné namiesto radosti ako babo krásne narástlo len ticho

bobricek1979
30. júl 2018

@dolynkag bože a prečo sa to deje, ako to je možné.. Je mi to moc ľúto neviem čo... 😢

dolynkag
30. júl 2018

@bobricek1979 neviem to pochopiť sk dlhé roky niekto túži po dieťatku a stane sa toto

bobricek1979
30. júl 2018

@dolynkag je to veľmi nespravodlivé mám taktiež príšerný strach... Zajtra máš tú amnio uvidíme tam stále ešte musíš mať nádej, keď predtým nič na utzv. nebolo vidieť

dolynkag
30. júl 2018

@bobricek1979 Mo niečo videl a trisomy sa vraj málokedy mýli

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre