Ahojte mamicky. Podla poslednej ms som v 15t a 4 dni. No podla vcerajsieho sona meskame cca tyzden. Hlavne dlzka stehennej kosti. Ta zodpoveda 14 t a 3 dnu. Hlavicka 15 t a brusko 14 t a 6 dni. Dr povedal ze je to len troska. Ale mam obavy ci je vs oka. Stretli ste sa s tym? dobehli ste to? Dakujem za odpovede.
ja som s poslednou niekde v polovici tehotenstva meskala skoro dva tyzdne, co sa tyka merani a nakoniec bola zo vsetkych 3 najvacsia 🙂 nebojte sa, uzivajte si a teste sa na zdrave babatko 🙂 odchylky su, pretoze su to len pristroje, ktore meraju a mozu sa mylit, ak ostatne "veci" su ok, nerieste 🙂 spokojne tehotenstvo zelam 🙂
dakujem baby. kedze som prvorodicka vsetko kontrolujem sledujem.. neviem si pomoct. niekedy mam pocit ze prilis vela info skodi.. dakujem za povzbudenie 😊
problémové by to bolo keby to bolo viac ako 14 dní a bola nejak placenta alebo prietoky, to povedal gyn. neviem prečo sa nedajú nejaké od do ale ked si nájdeš tak v určitom tyždni má mať presne tolko gramov, si zober vrstovničky každá ina vyška, ina hmotnosť..........a klud vela oddychu spania, ovocia ono si to kludne aj doženie...........
v druhom tehotenstve som mala medzi stehennou kosťou a hlavičkou rozdiel až 3 týždne, mala sa narodila úplne v poriadku.hlavne nestresuj lebo bábo to všetko cíti.🙂
uz sa snazim nato nemysliet. manzel je na nervy ze co sa znepokojujem ze ked dr povedal ze je to oka, tak nech neriesim. dakujem ste zlate 😉
@majcaaaa dlzka stehennej kosti je z tych markerov najmenej presny marker. Staci 1 mm a uz je vysledok iny. Hlavicka a brusko su ok. A podla mna aj femur. Mna tiez vystresoval gyndos ze femur je mensi a pritom len on zle meral. 2 dni som bola mimo, studovala som parametre a hladala fetalne kalkulacky. Takze klud. Je to ok. Babco krasne zodpoveda datumu ms a hlavne je proporcionalne velke.
a este som nenapisala ze som mala posunutu ovu cca o 3-4 dni neskor. neviem celkom presne ale isto viem ze v case ocakavanej ovu som ju nemala. az neskor. viem to presne lebo sme sa aj s manzelom smiali ze sa nam tak pritrafilo mimo tabulkovej ovu.
pozri keby to nebolo OK tak ta šupnú do nemocnice a je to ale si doma tak je to OK
@majcaaaa rastie, hlavne pri posunutej ovu. Mna kamaratka gyndoska skoro vysmiala ked som jej s placom volala ten femur. Jednoducho sa to presne zmerat nie vzdy da. A teraz je malicka o tyzden vacsia 🙂 . Proste neries femur lebo z tych parametrov je najmenej dolezity a najmenej presny.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
je to normalne, nicoho sa neboj 🙂