Veľká nosná mandľa u dvojročnej dcérky

vladus2104
28. nov 2017

Dobrý deň, poradili by ste mi prosím. Dcéra 2r4m má veľkú nosnú mandlu, lekár uvažuje o výbere, len že je vraj ešte malá. V septembri sme začali chodiť do škôlky. Myslíte si, že by nám inhalátor pomohol?a Vincentka by nám tiež pomohla? Ďakujem za každú skúsenosť a odpoveď. Vladimíra

brigelka
28. nov 2017

@vladus2104 ahoj, tiež má moja dcéra takýto problém, no už je staršia, mala 3 roky, tak v decembri jej vyberú nosné mandle. Zatiaľ jej pomáha výplach nosa slanou vodou, na noc zvlhčovač a cez deň striekam morskú vodu. Moja mala problémy aj na jar, v lete sme boli pri mori a veľmi jej to pomohlo. Ale nádcha sa na jeseň vrátila, tak už čakám, kedy už bude po operácii.

janinah
28. nov 2017

malá? nemyslím,robila som na orl a také deti tam boli bežne....

stastna
28. nov 2017

Ahoj, moje deti majú vybratú nosnú mandľu obe, staršiemu vyberali ako 3 rocnemu kvoli castym laringitidam - trosku pomohlo ale rapidne zlepsenie nastalo az po nastupe do skoly - to nemalo ale s mandlou nic spolocne a tak isto aj dcerke ako 3 rocnej, ta velmi chrapala ale az tak ze nas vsetkych budila doma a rozpravala nosom. Po vy ere super, vsetko sa jej uvolnilo- na chorobnost to nejak extra vplyv nemalo. My sme neskusali ziadne medikamenty priamo na zmensenie mandle, isli sme hned na jej vybratie.

janifer
29. nov 2017

Ahoj moj syn ma tiez zvacsenu nosnu mandlu, obvodacka by ho najradsej videla odoperovaneho ( v skolke vydrzi 2dni a hned sople), tak je s nami doma a skolku sme vypustili. Vybral teraz 1 antibiotika, kym bol chory aj chrapal, ale po mesiaci sa to upravilo. Odporucam cerstvy vzduch, dovolenku mimo mesto, hory, park, nemusia to byt rovno Tatry. My sme aktualne na druhom pobyte v TN Tepliciach. Kazdy den vylet v parku je tu potok, jazierko s kackami, les. Velmi sa mu zlepsilo aj na priedusky. No s kazdy den aj ked nie je chory preplachovat po zobudeni morskou vodou, sterilna je vo flastickach Libenar alebo Aliamare, nech si dieta na teba lahne a hlavu do hlbokeho zaklonu a tak mu tam vyliat celu ampulku. A zo sprejov je najlepsi Physiomer baby. On ma taky silnejsi rozprasovac s mieri asi rovno na tu nosnu mandlu, z tohto om najlepsie vychadzali von sople ked boli chori.
Mame ist na kontrolu ORL, este som dostala idporucenie na homeo kvapky Lymphomyosot! Tak snad sa ta nosna mandla zmensi. Inac moja mama hovori, ze my ako deti sme to tiez mali zvacsene a v tej dobe sa to normalne chodilo preliecit na ORL, dacim nam to tam doktor popreplachoval na viackrat. To len teraz sa vsetko najlepsie riesi operaciou.

laladua
29. nov 2017

Tiez poznam asi trojcrocne dietatko, ktoreho mame uz par mesiacov odporucaju aby mu dala vybrat nosne mandle ale tiez sa snazi mu pomoct kadejakmi inymi metodami aby nemusel maly ist, zatial to nastastie zabera. Ono to sa to robi aj mensim detickam takze to by asi nemal problem ale je na tebe ci to chces skusit este aj nejako inak.

ivuska027
29. nov 2017

Mojim vyberali obom. Mensi mal vtedy 2r3m. Bolo to najlepsie rozhodnutie mojho zivota, lebo to boli len sople, teplota, atb dookola.

oravocka
29. nov 2017

@ivuska027 aj my tak, obdobie pred vybratim mandle a po vybrati mandle😉

janifer
29. nov 2017

Nas je teraz nastastie OK, uvidim ako kontrola na ORL.

katren
29. nov 2017

Mojim trom brali nosne mandle 2.10 /ano, vsetkym trom v jeden den/...bolo to najlepsie rozhodnutie co sa tyka ich zdravotneho stavu....

janifer
29. nov 2017

@katren ako na tom boli deti pred operaciou? Robia sa aj nejake krvne testy? Alebo vytery? Ci staci od ORL, ze velka mandla a treba dat von? Ak neratam caste infekty a chrapanie ako priznaky

katren
30. nov 2017

@janifer na testy neboli a ani na vytery...najstarsia chrapala ako chlap a mala problem s dychanim pri jedle, stale fucala...dali sme teda skontrolovat aj dalsich dvoch a mali mandle zvacsene aj oni a aj vsetkym trom tlacila na usi...po operacii dr. vravel ze dobre ze sme dali, jednak najstarsia oooovela lepsie dychala hned, ale mladsiemu pri operacii zistil, ze musel mal bolesti usi a slabucko pocut, bo v obidvoch strednych usiach mal vodu...a to ani na ORL nezisti...takze za nas fakt dobre rozhodnutie...chrapanie po cca mesiaci ustupilo a stredny pocuje lepsie, je to vidiet na reakciach jeho....

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre