Včasný potrat

petrafel
11. feb 2023

Ahojte, máte, prosím skúsenosti s viacnásobným biochemickym tehotenstvom (včasným potratom)? Riešili ste to nejako?

Ja som mala 3 biochemické tehotenstva za 4 mesiace. Ďakujem 🙂

petamich
11. feb 2023

po dvoch nas lekar poslal ma vysetrenia, ja som ale potracala v 6tt - a teda ano riesili

amelie2017
12. feb 2023

Ja som mala 2, december prve a februar druhe. 1.4. pozitivny test, uz ma 5 rokov. Po porode som sa kvoli inym veciam dozvedela, ze mam translokaciu 13. a 14. chromozomu, co mohlo, ale aj nemuselo byt pricinou (vela zien s tymto problemom na svojej alebo partnerovej strane otehotnie az vdaka pomoci CAR). Dcera to po mne zdedila. Druhe tehotenstvo hned prvy cyklus po vysadeno HAK, maly to nezdedil.

any_soj
12. feb 2023

@petrafel minimálne pri tom treťom ti doktor bral krv na hormóny? Zvlášť progesterón? Ak nie, isto ho zmeň. Ja som mala len jeden zamlcany potrat, ale potom vždy 3 dni po ovulácii som 10 dní brala progesterón, následne 3 dni pauza, test, a ak pozitívny, ďalej brať. Vyšli mi nízke hodnoty, takže tam sa nečaká na kontrolu u lekára alebo tlkot srdca, hneď po ovulácii treba nasadiť, ak je možné, že v danom cykle žena otehotnela.

petrafel
autor
12. feb 2023

@petamich ahoj, a prišlo sa na to, kde bol problém? 🙂
mne sa to teda deje v 4-5 týždni, a ja viem, že keby sa netestujem, reálne ani neviem, že som tehotná, ale štve ma to...jedno dieťa máme, som nečakala, že prídu problémy.

Lekár mi vždy zobral hcg až kým nebolo negatívne a robil sono, či "všetko odišlo"...a povedal, že ak sa to zopakuje tretíkrát, čo sa práve myslím deje, tak pôjdem na genetické testy.

petrafel
autor
12. feb 2023

@amelie2017 ďakujem za odpoveď, budem sa informovať 🙂 na to prišli vďaka genetickým testom?

petrafel
autor
12. feb 2023

@any_soj ahoj, tretí je pravdepodobne teraz, bola som na hcg a opäť nízke a už testy blednú a mám menštruačné bolesti, takže pôjdem na kontrolu hneď po skončení menzesu a povie mi, ako ďalej...naposledy spomínal genetické testy. Hormóny nie, ale opýtam sa.

amelie2017
12. feb 2023

@petrafel ano, ale najprv ich robili dcere, kvoli niecomu inemu. Jej vyslo toto a poton sa zistovalo, ci to ma zdedene po nas.

petamich
12. feb 2023

@petrafel mne v zasade nic nenasli, hematologicka to zhodnotila, ze za to mozu nejake geneticke mutacie, ktore mam v krvi aj ked su to skor tie "trivialnejsie", ktore mozu a nemusia sposobovat problem ale tym, ze som mala aj trombozu v minulosti, tak ze to bude tym, ze mi hormony "zahustuju krv" a upchaju sa nejake vlasocnice, ktore sposobia, ze to embryo sa nevyzivuje a odide - tak mi nasadili fraxiparine od pozitivneho testu a evidentne zafungoval 🤷‍♀️

any_soj
13. feb 2023

@petrafel môj doktor toto rieši ako prvé, hormóny. Zvlášť v týchto skorých štádiách je to extrémne dôležité. Je špecialista v NaPro technológii. Samozrejme, u teba môže byť dôvod iný, ale progesterón ako dôvod je veľmi častý, treba to sledovať.

flientica
13. feb 2023

geneticke testy su fajn, podla mna ti popri nich skontroluje aj hormony. uvidis, teraz je tazko dumat nad tym, kam vsade ta lekar posle.. vies lebo dovodov moze byt fakt vela

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre