Vaše skúsenosti a rady so sladkou vodou - záťažový test

jane18
21. dec 2021

Zdravím len by som sa vás chce opýtať na to ako ste zvládali tie možné stavy po vypití tej sladkej vody či by mala mať asi každá žena v tehotenstve. Ja som bola raz no aj napriek snahe že som ozaj absolútne nič nejedla čiže na lačno tak som ju asi po hodine vyvracala a tym bolo po testovaní. No mám plane sa na ňu objednať len najskôr to bude až po novom roku. Tak držte palce 🙂

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jane18
autor
21. dec 2021

@beata_k ďakujem a aj vám prajem nech to dobre dopadne 🙂

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikiki29
21. dec 2021

@jane18 mne sestrička dovolila dať si do toho citrón a v pohode som to vypila, nič mi nebolo, ani ťažko ani na zvracanie…

jane18
autor
21. dec 2021

@nikiki29 aha zaujímavé 😀 vďaka za komentár, skúsenosť.

lavender273
21. dec 2021

Prvy test som absolvovala, a bolo to hrozne, druhy test som odmietla, ani parom koni by ma tam nedotiahli. Merala som si cukor 3x denne po jedle.

agacela
22. dec 2021

Bola som, domrvili mi testy tak som to mala opakovať odmietla som .. dalsikrat odmietnem hneď .. dr sám povedal že ak by nebolo niečo okej , moč by ukázal

bolarazjedna
22. dec 2021

@agacela dievčatá, tie ktoré to odmietate, viete že to vyšetrenie sa robí kvôli vášmu zdraviu a zdraviu vášho bábätka? Nie kvôli doktorovi ci poisťovní... Práve preto sa to robí, lebo je to jednoduchý test ktorý sa dá robiť screeningovo u všetkých a tehotenská cukrovka nie je sranda, ani pre vaše babo a môže výrazne komplikovať tehotenstvo aj pôrod. V moci sa ti ukáže cukor az pri určitej vyššej hodnote glykemie (10mmol/l cukru v krvi).

Ináč klikla som na tuto otázku preto, lebo vyšetrenie ma este len čaká a v rámci poradne som dostala letacik s takým roztokom s malinovou príchuťou, ktorá sa dá kúpiť v lekárni namiesto tej cukrovej vody. Neviem, či niekto mate s tým skúsenosť, resp viete ich porovnať? Vraj to stojí 5 eur, predpokladám ze je to rovnako sladké, tak neviem, či sa oplatí to vyskúšať alebo stačí ta polka citróna do sladkej vody? (myslím a ako-také zlepšenie chuti).

https://www.pilulka.sk/glucosepro-250-ml-75-g

uriva
22. dec 2021

Mne to veľmi chutilo, by som to pila každý deň :D, podotýkam dvakrát tehotná. Ale tú klasickú - že prášok do vody a rozmiešať, nie tú novú, ktorá má rovno rozrobenú malinovú príchuť (z tej inak všetky kamarátky grcali). A moja doktorka dáva tak, že keď to na prvýkrát nedáš, tak ďalší raz máš na raňajky sladký rožok s maslom a kakao a test ti robí z toho, že vôbec ten "nápoj" nepiješ.

annm81
22. dec 2021

Mne bolo riadne na odpadnutie a ak by som neležala, neostala by tá voda vo mne. Ale nechápem tie reči, ako príšerné to bolo a že už nikdy v živote. Trvá to predsa len chvíľu, je to nepríjemné, ale nie bolestivé. Dá sa to normálne vydržať.

queen_el
22. dec 2021

Asi ja budem za divnu, ale mne to vobec neprislo zle, dali mi taky malinovy sirup, jasne, sladky, ale cakala som ovela horsie. Nic mi nebolo ani neskor. Ja mam sladke rada :D a aj cukor mam ukazkovy

bolarazjedna
22. dec 2021

A ešte k tomu testu s rožkom - laboratórne testy sa majú robiť štandardizovane. Az potom môžeme čakať presný výsledok. Možno 2 rožky s džemom obsahujú rovnaké množstvo sacharidov ako roztok pri OGTT, ale sa to vstrebáva úplne inou rýchlosťou, ako sladká voda, čiže aj hladinu cukru v krvi dvíha za iný čas.

zabina27
22. dec 2021

Ja som si pri druhom tehu pomedzi glgy toho roztoku vyplachovala ústa čistou vodou

alexandra2468
22. dec 2021

@jane18 ja som ju tiez vyzvracala, ale hned 😃

guiseppinka
22. dec 2021

@bolarazjedna uplne s tebou suhlasim... Ma to byt standardne vsade a odbery 3 - na lacno, po hodine a po 2 hodinach a bez pohybu pod lekarskym dozorom.. absolvovala som ho 3x. Prvy raz ukazkove vysledky, druhy raz to bolo tak na hrane, jedna hodnota tesne pod hranicou. Tretikrat to bolo tesne nad hranicou, diabetologia a meranie cukru, kontroly kazde 2 tyzdne. Po porode sa hned malemu meral cukor plus mu dosli este raz v noci po nakojeni...

jane18
autor
22. dec 2021

@alexandra2468 no pekne, tak to som na tom ešte dobre že som toľko vydržala 😀 ale šak chuťovo sa to dalo akurát u mňa bol problém že som ráno fakt nič nejedla ani nepila a to bola asi chyba. Zrejme som si mala dať aspoň kúsok toho suchého rožka a trochu vody. A inak ja som to vypila naraz nech mám s tým pokoj a mozem čakať čo bude ďalej 🙂 možno aj to bola chyba ťažko povedať. Ale nabudúce budem aspoň vedieť. A dúfam že to už vyde 😀 a že už viackrát nebudem musieť alebo aspoň budem vedieť ako na to. 😀 sama som zvedavá.

alexandra2468
22. dec 2021

@jane18 ja som to ani nepila naraz, aj tak nepomohlo 😃 a to ma posadili k otvorenemu oknu, s vedrom nech mam kde zvracat 😃
Caka ma to coskoro zas a moc sa netesim 😃

jane18
autor
22. dec 2021

@alexandra2468 a ešte niečo mne sa podarilo vyvracať tú vodu do respiratora ktorý som mala na sebe kým som čakala 😀 tak že aspoň som sa nezaspinila, čo bolo fajn 🙂 bolo to vtipne, že aspoň viem na čo ten respirator je ešte dobrý. 😀

jane18
autor
22. dec 2021

@alexandra2468 to chápem, nuž držím palce nech vám to vyde a budete mať dobre výsledky 🙂

kittykat22
22. dec 2021

@jane18 bolo mi zle cele tehotenstvo a vodu som zvladla. Nevypila som to na 1x ale asi na 4x 😀

lenicka777
22. dec 2021

Mne bolo tiež z toho strašne na odpadnutie točila sa mi hlava a celý deň som bola ospata 🤮 a žalúdok ako na vode

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre