Vasa Previa - mali ste niektorá?

lolitka25
12. dec 2012

Ahojte kočky, vcera mi na vyšetreni okrem placenty previe marginalis bola stanovena aj tato diagnoza,ktora nema velmi dobre vyhliadky a je skor raritna... Mate s nou niektora skusenosti? Viem,ze budem musiet rodit cisarskym niekedy v 36tt a ak bude nutne aj skor a zrejme od 30tt lezat v nemocnici... Co este ma vsak caka? Podarilo sa vam donosit a porodit zdrave babatko s takou diagnozou?

szdan
12. dec 2012

ja som mala placentu pre vias parcialis a marginalis. Hrozí tam nebezpečenstvo krvácania. Ak nezačneš veľmi krvácať, tak sekcia prebehne v 38.tt /aspon mne tak hovorili na bratislavských kramároch/. Ja som trošku zakrvácala v 30.tt a keď prišli na to, že to bolo spôsobené touto diagnózou, nechali ma hospitalizovanú pokial vydržím, keby sa nič nestalo mal ba som v 38.tt naplánovanú sekciu. V nemocnici som mala celú dobu ležiaci režim, chodiť max. na WC a do sprchy. My sme to nakoniec vzdržali len do 35+1, lebo som začala strašne krvácať, ale všetko nakoniec dobre dopadlo, len ja som musela na sále dostať krv a plazmu, malinký našťasie nemusel , bol len 2 a pol dňa v inkubátore, ale inak je ok. Hlavne keby si začala náhodou krvácať, treba ísť fofrom do nemocnice, aby si neohrozila seba ani bábo.

evakva
12. dec 2012

Pozri si tuto temu Placenta praevia totalis. Čo znamená táto diagnóza?

nasta55
13. dec 2012

@lolitka25 v prvom tehotenstve som mala placentu praevia a vydrzali sme to len do 32 tyzdna, nedalo sa to uz zastavit. Maly bol dlhsie v inkubatore, ale teraz ma 6 a je zdravy.Hlavne nic nerob a davaj si pozor, ja som to nevedela az ked som skoncila v nemocnici.Drzim palce

lolitka25
autor
13. dec 2012

@nasta55 dakujem... uviidme ako bude,lebo ako pisem ja mam okrem placenty praevie aj vasa praevia (vcestne cievy)...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre