Ahojte žienky.
Chcem sa spýtať, či máte niektorá skúsenosti s varixami dolných končatín a cisárskym rezom? Som v 32 tt a malinká sa mi nechce pretočiť, preto sa pripravujem aj na možnosť, že budem rodiť sekciou. Obávam sa však aj o komplikácie spojené s varixami,trombóza atď. Chcem sa o tom porozprávať s mojím gynekológom, len teda chcela by som ako prvorodička vedieť ,aké máte skúsenosti vy, žienky. Budem rada ak sa podelíte. Ďakujem 🙏🏻
@luciakovacova3 Ja som mala varixy...posledny mesiac som nosila kompresné pančuchy a rodila som sekciou všetko ok aj ja aj drobec...držím prsty
@luciakovacova3 ja mam dost vyrazne varixy dolnych koncatin, 2x operovane. Mam za sebou 2 cisarske. Pri prvom bolo vsetko ok, po cisarskom 2 tyzdne pichat denne injekciu na riedenie krvi, aby sa predislo tromboze. Ale to sa myslim robi standardne u vsetkych zien po cisarskom, bez ohladu ci mas varixy.
Pocas druheho tehu som dostala asi v 6.mesiaci povrchovy zapal zil v tej "horsej nohe". Tym, ze objem krvy v tele sa v tehu zvysi, tak to moje zily zatazilo... musela som pichat denne vysoke davky na riedenie az do konca sestonedelia. Zapal ustupil, nebolo treba nic ine.
Samozrejme od zistenia tehu az po ukoncenie sestonedelia kompresne pancuchy. Ak ta este nieco zaujima, tak sa pytaj.
Pri varixoch by som sa skôr obávala vaginálneho pôrodu. Pri sekcii budete proti trombóze “krytá”.
@veve_ad ďakujem za tvoju skúsenosť, nevedela som presne, že čo to všetko obnáša aj s tým podávaním injekcií, takže ďakujem ešte raz
@dievcacitajucelist ďakujem veľmi pekne 🙏🏻
Ja mám na jednej nohe dosť výrazné varixy, sekcia bola akútna, takže nestihli ani nohy obviazat, a všetko dobre dopadlo. Fraxiparine mi pichali pokiaľ som bola v pôrodnici, teda 5 dní po sekcii
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@luciakovacova3 ved nohy bandazuju pred operaciou a preventívne aj clexane alebo fraxiparine pichaju