Ahojte žienky som v 30tt. Už dva týždne mám neúnosné bolesti podbruska a celého medzinožia ako keby ma dokopal. Nedokázala som vecer ani chodiť bolesti pri každom kroku. Bola som s tým 3x na pohotovosti čo som nedokázala prejsť ani na wc. Spravili pásy a nič mi nezistili doslova mi povedali že mi nevedia povedať prečo ma tam bolí. Sama som si nahmatala hrčku pri pošvovom vchode a pátrala čo to môže byť. Prišla som na to že zrejme varixy, kŕčové žily.. bolesti neprechadzali, zhoršovali sa až som si sama zo zrkadlom pozrela a ja som mala otrasné aj vo vnútri až čierno fialove … môj gynekológ mal dovolenku ale zastupujúca dr. Mi predpísala detralex a povedala že to mám hrozné a teda že sú to tie varixy… detralex mi pomohol len jeden deň stále mám bolesti a cítim ich aj v podbrušku a tuším že ich budem mat aj na maternici … moje otázky sú ak ste sa s tým niektorá stretla aké boli ďalšie postupy ? Ako ste to riešili ? Ako ste rodili? A či to po porode zmizlo… bojím sa ísť prirodzene lebo prvé dieťatko bolo veľmi veľké, nastrihavali ma a mala som veľké poranenia a doktorka povedala že ma nastrihavat nemôžu kvôli tým žilám. Ďakujem všetkým ktorý sa dočítali do konca
Ja som to mala pri druhom tehotenstve. Dostala som sťahovacie pančuchy až nad pupok. Ale až tak veľmi. To nepomohlo. Mala by si co najviac nezatazovať tie žily, čo znamená v praxi čo najmenej stať na nohách. Po pôrode zmizli ani som nevedela ako, v podstate som na ne úplne zabudla.
Rodila som prirodzene, bez nastrihu, dieťa malo 3.5 kg.
@vilma7 uvidíme zajtial je babo KP a liečim sa v tomto tehotenstve aj na tlak, mala som aj bielkoviny takze bohvie ako to ešte skončí 😏 prvé dieťa malo skoro 4kg a bola som zasita až za usami
@medvedik123 oslabené panvového dno. Neskakalí po bruchu pri prvom pôrode? Spojiť sa s gynekologickou fyzioterateutkou treba (napr. gynfyzio. sk) . Piť veľa zihlavoveho čaju (nie sackoveho). Kupit si kvalitný olej na kŕčové žily (napr. na oleum.sk)
neviem ako je to pri tehotenstve ale ja mám na varixy detralex v spojitosti s aescínom a krásne mi to vie stiahnuť
Detralex sa na zily užíva niekoľko dlhých mesiacov, dve-az štyri tablety denne.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@medvedik123 kúpeľ v dubovej kore si neskusala?