Ahojte, idem sa vyrozprávať lebo som už z toho na prášky. Som v 20 tt. A doteraz mám iba +2 kg mala som aj + 3 kg ale vyjdem zo záchoda a som tam kde som bola 😖 viem že niekto priberie 20 kg niekto 5 kg je to individuálne ale ja vôbec nepriberam 😞 a dnes sa mi zdá že mám uz aj brucho menšie, mala ste to niektora? Neviem či som uz paranoidná…. Pohyby uz posledný týždeň pociťujem, niektoré dni výraznejšie niektore veľmi slabo…. V pondelok som objednaná Grochalovi a strašne sa bojím miesto toho aby som sa tešila….. Dakujem
Ahoj, ja som v prvom trimestri schudla 7kg a teraz som plus 1,5kg😃 ale vahu vobec neriešim hlavne že babo pribera tak ako ma. Myslim si že to nieje podstatne kolko priberieme, ale aby bybo priberalo a rastlo dostatočne.
Len aby sme este na komci tehotenstva “neplakali” že sme pribrali az prilis.😃
@babovka2321 ja som vždy bola útla a chudá 42-43 kg moja pôvodná váha…
Ja dnes začínam 18tt a pribrala som už 5,6 kg co sa mi zdá dosť.. myslím ze tvoj prírastok váhy je úplne optimálny k tvojej počiatočnej váhe
Tiez som to tak mala v aktualnom tehotenstve, ze v 20tt som mala hore 2-3 kg. Momentalne som v 29tt a uz sa dalsie 3 nalepili. Najviac sa pribera v 3. trimestri. Pokial citis pohyby, tak bud v pohode. Dieta si od teba vezme vsetko potrebne, nemusis mat strach. A ak by aj nahodou nebolo nieco v poriadku, urcite to nebude tym, ze malo priberas. Drzim palce.
@diewcatqoo Dakujem pekne, dúfam teda že to bude v poriadku, naposledy má gyn sprdol že priberanie je normálne a nemám sa toho báť… tak som naňho pozerala že či vyzerám že sa bojím priberania… 😌
Ahoj, ja som začítala s 47 kg, za 6 mesiacov som pribrala asi tak 5.. a teraz v poslednom trimestri sa to začína nabaľovať riadne až mi je to divné, nejaké 2-3 kg za 2 týždne.. najskôr som stresovala že nepriberám, teraz zase že či nie moc 😅
A malý v pohode, rástol stále ako treba, asi všetko išlo jemu 🤷🏻♀️ určite to bude ok, držím palce 🙂
Ja som v prvom trimestri schudla 4 kilá. Nakoniec som mala 20kg hore 🙈
Neboj sa, mne do 5.mesiaca ani nebolo vidno bruško a posledné 3 mesiace som pribrala skoro 20kg. To nemusí byť tvoj prípad, ale nestresuj sa zbytočne, nepomáhaš tým sebe ani bábätku. Keď tak sa porozpravaj s panom Grochalom, je veľmi ľudský a určite ti rád odpovie na otázky. Hlavne pokoj a uži si pekné sono, držím palce 🙂
@tinalia dakujem krásne za pekne slova ❤️
Ja som za celé tehu nabrala asi 9 kíl, 5 som nechala v nemocnici ale ja som na začiatku schudla 14 kíl, po pôrode som bola ľahšia ako keď som otehotnela. V 16tt som ešte posledné kilo zhodila a to som už 2 týždne jedla 5x denne a bábo bolo v pohode. Schudla som z 86 na 72kg
Kamoska mala komplikovane tehotenstvo-cele tehotenstvo vracala nic nemohla zjest lebo jej bolo zle, niekolkokrat na infuzkach a lezela v nemocnici, strasne sa strachovala ci babo bude mat dostatocnu vyzivu ked sa v nej nic neudrzi a nepribera. No a malicky sa nakoniec narodil viac ako 4 kilovy
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
A zacinala si s akou vahou? Bola si uplne stihla? Dnes uz doktori viac sleduju, aby zena nepriberala prilis, nez naopak. Nestresuj zbytocne. V tvojom hmotnostnom prirastku nevidim nic zle. Ja som do 12tt najprv len schudla par kil, na konci tehotnstva som to poriadne dobehla 🙈