Prosim vas som v 19tt lekarka mi povedala ze kazde dva tyzdne mi bude sondov kontrolovat krcok ktory je momentalne uplne vporiadku...aj vam tak casto meraju krcok? V prvom trimestri po vysetreni sondou ma velmi stipala vaginalna dierka a teraz zas mi ju zavadza stipe ma dierka opat...musim to riesit s dr no stalo sa niekomu ze po sonde mal taketo problemy???
@mariamisko môžeš to odmietnuť a nech ti urobí sono len cez brušnú dutinu
@mariamisko ak je všetko v poriadku, prečo máš chodiť každé dva týždne na kontrolu? To vyzerá, že je nejaká komplikácia, normálne sa chodí raz za mesiac, a krcok sa kontroluje cez brucho sonom. Isto by to doktorka nerobila len tak.
Bezne sa krcok nekontrolouje 2x mesacne sonom, musis ho mat skrateny alebo nejaky iny problem…Popis hlavne doktorke svoje problemy po vysetreni.
@any_soj v minulom tehotenstve som sa v 30tt otvorilana 1 prst no rodila som v 40tt ...ona to robi preventivne ze ak by nastal problem ze ma posle na sitie krcka...
@mariamisko kúp si kondómy bez latexu, zrejme máš alergiu na latex.
@mariamisko tak nech vydrží krčok až do termínu 🙏 🙂
Nie je to teda úplne štandardna situácia, preto nám ostatným tak nemeraju.
Moja gynekologička to robila iba hmatom na každej poradni
@any_soj dakujem vela oddychujem lezim hadam to pomoze aby vydrzal hovorim si nech vydrzi aspon do 36tt a potom uz nech si robi co chce uz budem kludna
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Zrejme regujes na gel a kondom, ktory pouziva pri vysetreni