Väčšie krvácanie z bežných rán v 39. týždni

adrika1704
29. jan 2014

som par dni pred terminom a zaskocili ma dve veci.. vcera som klasicky "zahrabla" do vlasov, ako ked sa chcete poskriabat.. mozno som zaskrabla do nejakej chrasticky, ale behom chvilky som mala pokozku pod vlasmi celu krvavu a hodnu chvilku mi trvalo, kym som krvacanie zastavila.. najprv som sa upokojovala, ze to bola mozno nejaka zilka, alebo nieco.. ale druha vec.. mam sice dlhodobo problemy so zlatou zilou-bolesti, vysunuta, obcas par kvapiek krvy.. ale teraz som si zbadala normalne vacsie mnozstvo.. moje znepokojenie je v tom, ci to brat nezavazne, najprv rozdrapnuta chrasticka a zvlast viac krvacajuci hemeroid, alebo nejaky problem s krvou.. inak tehotenstvo prebehlo cele v poriadku len na znizene zelezo..

moni244
29. jan 2014

ja som mala uz pred tehotenstvom vnutorny hemeroid a den pred porom sa vytlacil von a krvacal, do 24 hodin som porodila, ale ja som bola po termine

adrika1704
autor
29. jan 2014

🙂 no mne dnes dr. na kontrole povedal, ze uz je to na "rozpadnutie" bo uz cakam na stvrty kusok 😉 tak necaka ani do riadneho terminu 6.2. muz sa ma snazi upokojit, vraj sa moc kontrolujem, ale tak vela krvy a pred porodom.. dakujem za reakciu

kveta
29. jan 2014

@adrika1704 Riesila by som to urychlene s lekarmi. Ak sa Ti zmenila zrazanlivost, treba to riesit.. Necakaj az na porod.

adrika1704
autor
30. jan 2014

@kveta mojmu gynekologovi som to na kontrole spomenula, ale nedaval tomu velku pozornost.. mam u neho ziadat o vysetrenie, alebo mozem u obvodnej?

kveta
30. jan 2014

@adrika1704 Mozes aj u obvodnej.

briketa
30. jan 2014

@adrika1704 v tehotenstve je cele telo omnoho viac prekrvene ako mimo tehu. vacsie krvacanie z drobnych raniek, alebo castejsie krvacanie z nosa (to bolo u mna), alebo krvacajue dasna a ine neduhy su uplne normalne.

iwesska
30. jan 2014

Ja som v 29tt a nos mam plny krvi pravidelne, to uz ani neriesim, pri prvom tehu mi z neho dokonca valilo dobru hodinu a to som mala zrazanlivost ok. A vcera som si umyvala zuby, uplne standardne, nikde som si netlacila viac a zrazu pozeram, kefka totalne od krvi a z dasna oklo prveho horneho zuba mi isla krv, akokeby som sa tam porezala. Po chvili mi to preslo a tiez som nechapala, ale to je presne tym prekrvenim. Inak v nemocke by ti mali robit uz na prvej kontrole vysetrenie koagulacnych faktorov, kde sa zistuje zrazanlivost. Mne to robili.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre